Microsoft želi povezati sve vaše uređaje sa Companion Webom

Microsoft želi povezati sve vaše uređaje sa Companion Webom

Foto: Fotolia

Vaš pametni telefon telefon trenutno ne može prepoznati što gledate na televiziji. Microsoft to želi promijeniti i pokreće inicijativu pod nazivom Companion Web, s kojom želi premostiti jaz između svih uređaja koje koristimo u različite svrhe i povezati ih preko aplikacija. Kako bi si olakšali posao na ovom naizgled zahtjevnom zadatku, Microsoft je pokrenuo Polar, mjesto gdje bi razvijao tu viziju preko referentnih aplikacija.

U praksi to bi izgledalo na način da povežete svoj pametni telefon sa Windows 8 uređajem i pri tom ostavljate Internet Explorer na jednoj strani zaslona, dok gledate neki video na ostatku zaslona. Tada skenirate QR kod da se povežete sa pametnim telefonom i onda možete podijeliti svoj doživljaj onoga što gledate. Vaš Smartphone tada kontrolira ono što gledate na većem dijelu zaslona.

Zvuči komplicirano, ali u praksi nije toliko zbunjujuće. Postoje već neki primjeri za ovakvo povezivanje. Companion Web usluga pokazala je svoje mogućnosti na primjeru DailyBurn aplikacije, kada vaš smartphone može kontrolirati količinu tjelovježbi koje pregledavate na TV-u ili Mix Partyu, aplikaciji koja povezuje listu pjesama svih korisnika na nekom tulumu. Microsoft je dobio ovu ideju preko Xbox SmartGlass aplikacije.

Na primjer, gledate neki video preko Xbox-a, dođete na stranicu Amazona, koja može prepoznati što gledate i predložiti vam druge naslove sličnog žanra. Amazon, u ovom slučaju, pregledava vaše meta podatke koji su pohranjeni u cloud središte vašeg uređaja. Želja nam je proširiti ovu ideju na stvarnost, ali za to nam je potrebna potpora programera.

Companion web temeljit ćemo na ekosistemu uređaja i web standardima. Još nas očekuju razgovori sa dobavljačima i programerima kako implementirati ovaj sistem na svim platformama. Za dva tjedna lansirat ćemo prve knjižnice i okvire za predstavljanje ove ideje u stvarnosti, izjavio je Bryan Saftler, voditelj razvojnih proizvoda za Internet Explorer.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.