Microsoft ulaže 15 milijuna dolara u Foursquare

Microsoft ulaže 15 milijuna dolara u Foursquare

Foto: Fotolia

Foursquare je u utorak objavio da je Microsoft odlučio uložiti 15 milijuna dolara u Foursquare , te da je da je potpisan sporazum o licenciranju prema kojem će Microsoft imati višegodišnji pristup lokacijskim podacima koje posjeduje Foursquare.

Četiri godine stara startup tvrtka Foursquare, bavi se razvojem web i mobilnih aplikacija putem kojih se korisnici mogu označiti na određenim mjestima na kojima se nalaze ili mogu pronaći hotspot točke koje se nalaze u blizini njih. Tvrtka, koja ima 45 milijuna registriranih korisnika, je u prosincu završila krug prikupljanja financijskih sredstava od investitora u kojem su prikupili 35 milijuna dolara.

Microsoftov novac biti će spojen s ostalim investicijama koje je Foursquare prikupio. Što se tiče licencnog sporazuma, Microsoft će ovom investicijom dobiti pristup bazi podataka Foursquarea koja ima više od 60 milijuna zapisa i 5 milijardi check- inova , čime će Microsoft poboljšati tražilicu Bing i Windows Phone mobilni operativni sustav.

Foursquare je odbio objaviti uvjete licenciranja, ali je istaknuo da se sporazum temelji na višegodišnjoj komercijalnoj i tehničkoj suradnji.

Ulaganje u društvene startup tvrtke Microsoftu nije nepoznanica. U 2007. godini Microsoft je uložio 240 milijuna dolara u Facebook, čime je dobio 1,6 posto udjela u toj društvenoj mreži. Sedam godina kasnije, ovu odluku nitko ne preispituje.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.