Microsoft ulaže 15 milijuna dolara u Foursquare

Microsoft ulaže 15 milijuna dolara u Foursquare

Foto: Fotolia

Foursquare je u utorak objavio da je Microsoft odlučio uložiti 15 milijuna dolara u Foursquare , te da je da je potpisan sporazum o licenciranju prema kojem će Microsoft imati višegodišnji pristup lokacijskim podacima koje posjeduje Foursquare.

Četiri godine stara startup tvrtka Foursquare, bavi se razvojem web i mobilnih aplikacija putem kojih se korisnici mogu označiti na određenim mjestima na kojima se nalaze ili mogu pronaći hotspot točke koje se nalaze u blizini njih. Tvrtka, koja ima 45 milijuna registriranih korisnika, je u prosincu završila krug prikupljanja financijskih sredstava od investitora u kojem su prikupili 35 milijuna dolara.

Microsoftov novac biti će spojen s ostalim investicijama koje je Foursquare prikupio. Što se tiče licencnog sporazuma, Microsoft će ovom investicijom dobiti pristup bazi podataka Foursquarea koja ima više od 60 milijuna zapisa i 5 milijardi check- inova , čime će Microsoft poboljšati tražilicu Bing i Windows Phone mobilni operativni sustav.

Foursquare je odbio objaviti uvjete licenciranja, ali je istaknuo da se sporazum temelji na višegodišnjoj komercijalnoj i tehničkoj suradnji.

Ulaganje u društvene startup tvrtke Microsoftu nije nepoznanica. U 2007. godini Microsoft je uložio 240 milijuna dolara u Facebook, čime je dobio 1,6 posto udjela u toj društvenoj mreži. Sedam godina kasnije, ovu odluku nitko ne preispituje.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).