Microsoft Teams dobiva integraciju s Outlookom i podršku za taskove

Microsoft Teams dobiva integraciju s Outlookom i podršku za taskove

Microsoft Teams konstantno se poboljšava kako bi preuzeo primat na tržištu, što nije nimalo lako s obzirom da Slack ima udio od 62 posto te uz to i vjernu bazu korisnika koja mu ne okreće leđa. Ali, nakon posljednje integracije Outlooka i mnogih zanimljivosti koje stižu s početkom iduće godine, Teams bi mogao smanjiti razliku.

No, treba znati da čak i s ovom integracijom Teams ipak ima korak manje, ako ne i više, no Slack. Jer, dok se integracija pozdravlja i donijet će korisnike, ona nije "puni most" između alata i e-mail servisa. Slack, primjerice, nudi baš to, pa se kroz njega može odgovarati na e-mail poruke. Teams to ne nudi već je riječ o statičkom prijenosu Outlooka unutar njega. Ali, svaki napredak treba pozdraviti.

Osim ovog detalja, Microsoft dodaje još neka važna poboljšanja u Teams, koja će pvećati razinu produktivnosti. Pa tako korisnici odsad sve svoje zadatke mogu vidjeti na jednom mjestu, što je poprilično praktično. Time će se sve što korisnik radi na Microsoft to Do, Teams kanalima i Outlooku moći vidjet na jednom mjestu, a usput će se moći i uređivati onako kako korisniku to odgovara, da bude još preglednije i funkcionalnije.

Teams dobiva i mogućnosti pop up prozora kako bi se on odvojio od ostalih zadataka koje korisnik obavlja i tako nešto posebno će biti od koristi prilikom chata, poziva, slanja ili čitanja dokumenata... Plan je integrirati i Yammer u Teams, a stižu i nove Polls i Surveys mogućnosti. Poprilično ambiciozno i korisno u konačnici.

Inače, Microsoft je predstavio Teams u studenome 2016. i njime je pokušao konkurirati Slacku, ali to nije prošlo s plaćenom verzijom pa od srpnja 2018. postoji potpuno besplatni Teams, koji je ostvario uspjeh pa s rujnom ove godine ima 13 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini i 19 milijuna na tjednoj.

Prednost Teamsa je i u kompatibilnosti s Microsoftovim proizvodima kao Skype i Office 365. Uz to, sve što se radi kroz Teams može se "provući" kroz iOS i Android operativne sustave.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.