Microsoft Teams dobiva integraciju s Outlookom i podršku za taskove

Microsoft Teams dobiva integraciju s Outlookom i podršku za taskove

Microsoft Teams konstantno se poboljšava kako bi preuzeo primat na tržištu, što nije nimalo lako s obzirom da Slack ima udio od 62 posto te uz to i vjernu bazu korisnika koja mu ne okreće leđa. Ali, nakon posljednje integracije Outlooka i mnogih zanimljivosti koje stižu s početkom iduće godine, Teams bi mogao smanjiti razliku.

No, treba znati da čak i s ovom integracijom Teams ipak ima korak manje, ako ne i više, no Slack. Jer, dok se integracija pozdravlja i donijet će korisnike, ona nije "puni most" između alata i e-mail servisa. Slack, primjerice, nudi baš to, pa se kroz njega može odgovarati na e-mail poruke. Teams to ne nudi već je riječ o statičkom prijenosu Outlooka unutar njega. Ali, svaki napredak treba pozdraviti.

Osim ovog detalja, Microsoft dodaje još neka važna poboljšanja u Teams, koja će pvećati razinu produktivnosti. Pa tako korisnici odsad sve svoje zadatke mogu vidjeti na jednom mjestu, što je poprilično praktično. Time će se sve što korisnik radi na Microsoft to Do, Teams kanalima i Outlooku moći vidjet na jednom mjestu, a usput će se moći i uređivati onako kako korisniku to odgovara, da bude još preglednije i funkcionalnije.

Teams dobiva i mogućnosti pop up prozora kako bi se on odvojio od ostalih zadataka koje korisnik obavlja i tako nešto posebno će biti od koristi prilikom chata, poziva, slanja ili čitanja dokumenata... Plan je integrirati i Yammer u Teams, a stižu i nove Polls i Surveys mogućnosti. Poprilično ambiciozno i korisno u konačnici.

Inače, Microsoft je predstavio Teams u studenome 2016. i njime je pokušao konkurirati Slacku, ali to nije prošlo s plaćenom verzijom pa od srpnja 2018. postoji potpuno besplatni Teams, koji je ostvario uspjeh pa s rujnom ove godine ima 13 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini i 19 milijuna na tjednoj.

Prednost Teamsa je i u kompatibilnosti s Microsoftovim proizvodima kao Skype i Office 365. Uz to, sve što se radi kroz Teams može se "provući" kroz iOS i Android operativne sustave.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.