Microsoft Teams dobio novu funkcionalnost „Mirror my video“

Microsoft Teams dobio novu funkcionalnost „Mirror my video“

Foto: Antonio Jularić

Microsoft Teams dobiva novo zanimljivo ažuriranje pod nazivom „Mirror my video“ (hrv. zrcaljenje mog videa), koje će korisnicima omogućiti izokretanje video "feedova" u pozivima ili tijekom sastanaka kako bi vidjeli sve na adekvatan način, a ne izokrenuto naopačke, kao da gledaju u zrcalo.

Ta nova značajka trebala bi izlagačima olakšati čitanje teksta napisanog na fizičkoj ploči ili papiru tijekom virtualnih prezentacija.

"Značajka pruža korisniku mogućnost ponišavanja zrcaljenja videozapisa, što znači da na taj način ima isti prikaz kao i ostali korisnici na sastanku. Poništavanjem zrcaljenja korisnik će ispravno vidjeti tekst", navode u Microsoftu i nastavljaju:

"Nema više okretanja teksta u pozadini ili dok držite malu ploču dok podučavate osnovnoškolce. Ova je značajka korisna u scenarijima galerije, velike galerije, dijeljenja PPT sadržaja i PPT sadržaja uživo."

Trenutačno Microsoft Teams okreće "feed" kamere za izlagača vodoravno, ali ostaje nezrcaljen za druge sudionike. To čini pisani tekst teškim za čitanje izlagačima jer se pojavljuje izokrenut u video feedu na ekranu. Dakle, Microsoft je za Teams odlučio doskočiti ovom problemu, a novitet će se pojaviti prije kraja ove godine svim korisnicima.

Kojih u ovom trenutku na Teamsu ima oko 300 milijuna aktivnih na mjesečnoj i oko 90 milijuna na dnevnoj razini. To bi se trebalo bitno poboljšati kad početkom iduće godine zaživi integracija s Meta, nekadašnjim Facebook Inc., potpisana i objavljena tijekom studenoga.

Na taj način bi se Microsoftova platforma za kolaboraciju trebala potpuno izdići u odnosu na Zoom, koji se hvali da ima oko 300 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini, ali nije poznato koliko njih koristi platformu u poslovne svrhe. Teams je, s druge strane, u velikoj mjeri ipak namijenjen poslovnom i obrazovnom sustavu.

Još iz kategorije

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

19.01.2022.

Ova kriza pokazala je prednosti hibridnih infrastruktura u računalnom oblaku, a s druge, povećanu potražnju za rješenjima koja automatiziraju IT procese i obradu informacija, kao i informacijsku sigurnost izvan tradicionalnih okvira, pojašnjava za ICTbusiness.info Tomislav Balun, Country Leader, IBM Croatia.

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).