Microsoft sklopio nova partnerstva kako bi ojačao servis Windows Defender Advanced Threat Protection

Microsoft sklopio nova partnerstva kako bi ojačao servis Windows Defender Advanced Threat Protection

Foto: Antonio Jularić

Microsot je sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection. Kompanije o kojima je riječ su Bitdefender, Lookout i Ziften, a podaci o kojima se radi su oni vezani uz macOS, Linux, iOS i Android operativne sustave.

Naravno, na taj će način Microsoft pružiti bolju zaštitu svojim korisnicima, a kompanije s kojima surađuje zauzvrat će dobivati podatke koji se prikupe od strane Microsofta na Windows operativnom sustavu. Ukratko, svi su na dobitku u ovoj priči, ali čini se da su korisnici i njihova sigurnost ipak profitirali kao nitko.

Također, sve ovo samo je nastavak poboljšanja koja Microsoft unosi u Windows Defender Advanced Threat Protection. Jer, ta kompanija ima jasan plan s Windows 10 operativnim sustavom od prvog dana njegova pojavljivanja. A to je potpuna kontrola nad svime što on nudi, uključujući i antivirusni alat Windows Defender. Koji, uzgred rečeno, nije u daljoj ili bližoj prošlosti bio baš pozdan način obrane od silnih prijetnji na internetu.

Ipak, sve se mijenja za Microsoft na bolje. Internet Explorer je prošlost i zamijenio ga je daleko bolji Edge, a isto tako slučaj je s Defenderom. Barem u teoriji koju nam servira Microsoft. Naime, Defender zajedno  s Advanced Threat Protection postao je daleko napredniji i samim time sigurniji.

Nije ni to sve, iz Microsofta se naglasilo da će posebnu zaštitu nakon svih noviteta i integracija imati aplikacije, prvenstveno internetski preglednici, koje se najviše napada. I sad sve to što je rečeno treba vidjeti u praksi.

Još iz kategorije

HGK predstavila Digitalnu komoru

HGK predstavila Digitalnu komoru

17.07.2018. komentiraj

Hrvatska gospodarska komora predstavila je novi projekt, Digitalnu komoru. Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge namijenjenoj članicama HGK, javnoj upravi i građanima.

M SAN na tržište Hrvatske i regije dovodi profesionalne dronove Geoscan

M SAN na tržište Hrvatske i regije dovodi profesionalne dronove Geoscan

13.07.2018. komentiraj

M SAN je pokrenuo distribuciju visokoprofesionalnih dronova tvrtke Geoscan Ltd. za područja Hrvatske, Bosne i Hercegovina, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Kosova. Geoscanovi dronovi namijenjeni su profesionalnim korisnicima s područja upravljanja i zaštite javnih i privatnih dobara kao što su vatrogasna zaštita i spašavanje, agronomija, šumarstvo i vodnog upravljanje, urbanizam, građevinarstvo, geodezija i katastarska izmjera te energetika i rudarstvo.

Raiffeisenbank Hrvatska kreće u projekt digitalizacije banke

Raiffeisenbank Hrvatska kreće u projekt digitalizacije banke

13.07.2018. komentiraj

Raiffeisenbank Hrvatska izabrala je kompaniju Payten, člana Asseco SEE Grupe, za tehnološkog partnera u projektu digitalizacije poslovnica u području isporuke bankomata, automatskih šalterskih blagajni te aplikativnih rješenja koja bankomat pretvaraju u multikanalno mjesto komunikacije između banke i klijenata.