Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.

Inače odvojeni alat Visual Studio Live Share sad je dio Visual Studio i to će svakako korisnicima biti dodatni motiv za ostati vjeran Microsoftu. U odnosu na prethodni Visual Studio 2017, mnoštvo je novosti.

Kompletno sučelje i izgled općenito osvježeni su, ali i funkcionalniji pa sad developeri mogu brže do svog koda. Poboljšan je ekran za izbor templatea, povećan je prostor za kodiranje, uveden novi način pretraga, pametniji debugging i još mnoštvo ostalih zanimljivosti. Plus, sve navedeno radi istovremeno s postojećim projektima i onim novima, od C++ cross-platform aplikacija, do .NET mobilnih aplikacija za Android i iOS, koji su "napisani" korištenjem Xamarina. Naravno, postoji i podrška za cloud nativne aplikacije korištenjem Azure usluga.

Kako god, developeri će se brzo snaći jer iako na prvu sve izgleda novo, zapravo su temelji odavno postavljeni. Ovo je samo poboljšanje za jednostavniji način rada. Posebno se to odnosi na umjetnu inteligenciju koja nudi sugestije i omogućava lakši pronalazak eventualnih grešaka u kodu te ga općenito poboljšava po pitanju produktivnosti i kvalitete. Ujedno, omogućava se i dijeljenje koda s cijelim timom pa po njemu može ispravljati sve propuste bilo tko, a to je izniman korak naprijed.

Također, developeri u Visual Studio 2019 dobivaju IntelliCode za C++ kao dodatak za C#. A mogu koristiti IntelliCode i kad razvijaju programskim jezicima kao JavaScript, TypeScript, Python i Java. Ukratko, za svakoga ponešto i Microsoft je toga svjestan.

Još iz kategorije

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

16.06.2019. komentiraj

Kompanija HP ovog je tjedna u Zagrebu predstavila brojne novosti iz segmenta ispisa koje će se uskoro naći na tržištu. Uz nove modele iz serije OfficeJet Pro, prezentirali su i seriju laserskih pisača bez uloška te sigurnosna rješenja i aplikacije za nadzor i upravljanje pisačima.

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.