Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.

Inače odvojeni alat Visual Studio Live Share sad je dio Visual Studio i to će svakako korisnicima biti dodatni motiv za ostati vjeran Microsoftu. U odnosu na prethodni Visual Studio 2017, mnoštvo je novosti.

Kompletno sučelje i izgled općenito osvježeni su, ali i funkcionalniji pa sad developeri mogu brže do svog koda. Poboljšan je ekran za izbor templatea, povećan je prostor za kodiranje, uveden novi način pretraga, pametniji debugging i još mnoštvo ostalih zanimljivosti. Plus, sve navedeno radi istovremeno s postojećim projektima i onim novima, od C++ cross-platform aplikacija, do .NET mobilnih aplikacija za Android i iOS, koji su "napisani" korištenjem Xamarina. Naravno, postoji i podrška za cloud nativne aplikacije korištenjem Azure usluga.

Kako god, developeri će se brzo snaći jer iako na prvu sve izgleda novo, zapravo su temelji odavno postavljeni. Ovo je samo poboljšanje za jednostavniji način rada. Posebno se to odnosi na umjetnu inteligenciju koja nudi sugestije i omogućava lakši pronalazak eventualnih grešaka u kodu te ga općenito poboljšava po pitanju produktivnosti i kvalitete. Ujedno, omogućava se i dijeljenje koda s cijelim timom pa po njemu može ispravljati sve propuste bilo tko, a to je izniman korak naprijed.

Također, developeri u Visual Studio 2019 dobivaju IntelliCode za C++ kao dodatak za C#. A mogu koristiti IntelliCode i kad razvijaju programskim jezicima kao JavaScript, TypeScript, Python i Java. Ukratko, za svakoga ponešto i Microsoft je toga svjestan.

Još iz kategorije

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.

Cratis razvio Connect.IDentify platformu za video identifikaciju

Cratis razvio Connect.IDentify platformu za video identifikaciju

05.12.2019. komentiraj

City Connect je start-up tvrtka specijalizirana za outsourcing poslovnih procesa (BPO), a CRATIS je pružatelj upravljanja uslugama (MSP) prisutan na tržištu IT outsourcinga (ITO) već četiri godine. Obje kompanije sa sjedištima u Varaždinu odlučile su se na zajednički projekt razvoja platforme Connect.IDentify koja će outsourcing i industriju zajedničkih usluga (OSS) usmjeriti u novom pravcu. CRATIS je razvio platformu za potrebe City Connecta kao jedinstveno rješenje za proces video identifikacije. Jedine su tvrtke u Hrvatskoj i regiji koje zajedno pružaju vlastiti krajnji proizvod i registrirani hrvatski brend tvrtkama kao „one stop shop“ rješenje. (Full-Fledged Product - FFPO), ističu iz ovih dviju kompanija.