Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.

Inače odvojeni alat Visual Studio Live Share sad je dio Visual Studio i to će svakako korisnicima biti dodatni motiv za ostati vjeran Microsoftu. U odnosu na prethodni Visual Studio 2017, mnoštvo je novosti.

Kompletno sučelje i izgled općenito osvježeni su, ali i funkcionalniji pa sad developeri mogu brže do svog koda. Poboljšan je ekran za izbor templatea, povećan je prostor za kodiranje, uveden novi način pretraga, pametniji debugging i još mnoštvo ostalih zanimljivosti. Plus, sve navedeno radi istovremeno s postojećim projektima i onim novima, od C++ cross-platform aplikacija, do .NET mobilnih aplikacija za Android i iOS, koji su "napisani" korištenjem Xamarina. Naravno, postoji i podrška za cloud nativne aplikacije korištenjem Azure usluga.

Kako god, developeri će se brzo snaći jer iako na prvu sve izgleda novo, zapravo su temelji odavno postavljeni. Ovo je samo poboljšanje za jednostavniji način rada. Posebno se to odnosi na umjetnu inteligenciju koja nudi sugestije i omogućava lakši pronalazak eventualnih grešaka u kodu te ga općenito poboljšava po pitanju produktivnosti i kvalitete. Ujedno, omogućava se i dijeljenje koda s cijelim timom pa po njemu može ispravljati sve propuste bilo tko, a to je izniman korak naprijed.

Također, developeri u Visual Studio 2019 dobivaju IntelliCode za C++ kao dodatak za C#. A mogu koristiti IntelliCode i kad razvijaju programskim jezicima kao JavaScript, TypeScript, Python i Java. Ukratko, za svakoga ponešto i Microsoft je toga svjestan.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.