Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je objavio da se alat PWABuilder 2.0 može preuzeti od strane korisnika i to je za sve koji razumiju o čemu se radi iznimna stvar, s obzirom na mogućnosti koje alat nudi.

Naime, uz njega se svaku web aplikaciju jednostavno "pretvara" u progresivnu web aplikaciju (PWA). Jer, prije svega, web aplikacije sad uključuju potpuno nov dizajn, koji omogućava lakše ih koristiti. Dakle, na dobitku su svii, a prvenstveno developeri čiji posao se uvelike pojednostavljuje, a u današnje vrijeme to je nešto što se iznimno cijeni i Microsoft će kod developera dobiti još jedan "plusić".

Također, da bi se cijelo iskustvo dodatno pojednostavilo i bilo funkcionalnije, Microsoft je postavio hub stranicu koja će biti centralna točka informacija za PWA svakog korisnika. Ona nudi potrebne podatke o "service workers", manifestu, sigurnosti same stranice, a ujedno je "linkana" na vrh "snippitsa".

Osim toga, postoji Feature Store koji usmjerava korisnika prema raznim "snippetsima" koda, koji se potom mogu kopirati u samu aplikaciju. Dakle, ne treba se raditi sve nanovo ili samostalno, na jednom mjestu može se pronaći sve ono što korisniku, odnosno, developeru, točno treba. A pritom je riječ o Windows Timeline podršci, dodavanju Microsoft grapha, podrške za praćenje geolokacije i još mnogo toga...

Zauzvrat, Microsoft želi povratnu informaciju (eng., feedback) na Feature Store, pa ako netko ima neku ideju za nove mogućnosti ili nudi konstruktivnu kritiku, to može kroz poseban dio na GitHubu.

Ako se tko pita što je sljedeće, vjerojatno PWABuilder 2.1, a plan je "upakirati" PWA kao Trusted Web Activity, kako bi se PWA još lakše mogla postaviti u Google Play Store i ponudila masama korisnika. Naravno, ponudit će se i noviteti vezani za dizajn "manifest editora" i "service worker picker" stranica. Na kraju, Microsoftov konačni plan je pobrinuti se da PWABuilder radi bolje na mobilnim uređajima.

Još iz kategorije

Konferencija Data Science Economy pokazala budućnost

Konferencija Data Science Economy pokazala budućnost

20.05.2019. komentiraj

Program konferencije Data Science Economy 2019 okupio je više od 250 sudionika. Taj podatak čini ju najvećim domaćim okupljanjem podatkovnih znanstvenika, poslovnih analitičara, konzultanata i stručnjaka te onih koji žele ostvariti karijeru na području Data Sciencea.

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

Kupci ne žele obećanja, već funkcionalna rješenja

17.05.2019. komentiraj

Ekskluzivni Sigfox operater za Hrvatsku, IoT Net Adria, okupio je više od 300 stručnjaka na Touchpointu, prvoj Sigfox konferenciji u Hrvatskoj. Ovogodišnji susret tehnoloških stručnjaka, developera hardvera i softvera, stručnjaka iz poslovnog sektora i znanstvenika održao se nakon uspješno odrađene prve faze, odnosno izgradnje IoT mreže a druga faza, implementacija rješenja na hrvatskom tržištu, uskoro kreće.

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

Europske automobilske tvrtke okreću se IBM-u za hibridni cloud i umjetnu inteligenciju

16.05.2019. komentiraj

Europske kompanije Volkswagen i Moovster iz Njemačke te Vinturas iz Niozemske najavile su partnerstvo s IBM-om vezano uz hibridni cloud i umjetnu inteligenciju, koje se veže uz automobilsku industriju.