Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je objavio da se alat PWABuilder 2.0 može preuzeti od strane korisnika i to je za sve koji razumiju o čemu se radi iznimna stvar, s obzirom na mogućnosti koje alat nudi.

Naime, uz njega se svaku web aplikaciju jednostavno "pretvara" u progresivnu web aplikaciju (PWA). Jer, prije svega, web aplikacije sad uključuju potpuno nov dizajn, koji omogućava lakše ih koristiti. Dakle, na dobitku su svii, a prvenstveno developeri čiji posao se uvelike pojednostavljuje, a u današnje vrijeme to je nešto što se iznimno cijeni i Microsoft će kod developera dobiti još jedan "plusić".

Također, da bi se cijelo iskustvo dodatno pojednostavilo i bilo funkcionalnije, Microsoft je postavio hub stranicu koja će biti centralna točka informacija za PWA svakog korisnika. Ona nudi potrebne podatke o "service workers", manifestu, sigurnosti same stranice, a ujedno je "linkana" na vrh "snippitsa".

Osim toga, postoji Feature Store koji usmjerava korisnika prema raznim "snippetsima" koda, koji se potom mogu kopirati u samu aplikaciju. Dakle, ne treba se raditi sve nanovo ili samostalno, na jednom mjestu može se pronaći sve ono što korisniku, odnosno, developeru, točno treba. A pritom je riječ o Windows Timeline podršci, dodavanju Microsoft grapha, podrške za praćenje geolokacije i još mnogo toga...

Zauzvrat, Microsoft želi povratnu informaciju (eng., feedback) na Feature Store, pa ako netko ima neku ideju za nove mogućnosti ili nudi konstruktivnu kritiku, to može kroz poseban dio na GitHubu.

Ako se tko pita što je sljedeće, vjerojatno PWABuilder 2.1, a plan je "upakirati" PWA kao Trusted Web Activity, kako bi se PWA još lakše mogla postaviti u Google Play Store i ponudila masama korisnika. Naravno, ponudit će se i noviteti vezani za dizajn "manifest editora" i "service worker picker" stranica. Na kraju, Microsoftov konačni plan je pobrinuti se da PWABuilder radi bolje na mobilnim uređajima.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.