Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je objavio da se alat PWABuilder 2.0 može preuzeti od strane korisnika i to je za sve koji razumiju o čemu se radi iznimna stvar, s obzirom na mogućnosti koje alat nudi.

Naime, uz njega se svaku web aplikaciju jednostavno "pretvara" u progresivnu web aplikaciju (PWA). Jer, prije svega, web aplikacije sad uključuju potpuno nov dizajn, koji omogućava lakše ih koristiti. Dakle, na dobitku su svii, a prvenstveno developeri čiji posao se uvelike pojednostavljuje, a u današnje vrijeme to je nešto što se iznimno cijeni i Microsoft će kod developera dobiti još jedan "plusić".

Također, da bi se cijelo iskustvo dodatno pojednostavilo i bilo funkcionalnije, Microsoft je postavio hub stranicu koja će biti centralna točka informacija za PWA svakog korisnika. Ona nudi potrebne podatke o "service workers", manifestu, sigurnosti same stranice, a ujedno je "linkana" na vrh "snippitsa".

Osim toga, postoji Feature Store koji usmjerava korisnika prema raznim "snippetsima" koda, koji se potom mogu kopirati u samu aplikaciju. Dakle, ne treba se raditi sve nanovo ili samostalno, na jednom mjestu može se pronaći sve ono što korisniku, odnosno, developeru, točno treba. A pritom je riječ o Windows Timeline podršci, dodavanju Microsoft grapha, podrške za praćenje geolokacije i još mnogo toga...

Zauzvrat, Microsoft želi povratnu informaciju (eng., feedback) na Feature Store, pa ako netko ima neku ideju za nove mogućnosti ili nudi konstruktivnu kritiku, to može kroz poseban dio na GitHubu.

Ako se tko pita što je sljedeće, vjerojatno PWABuilder 2.1, a plan je "upakirati" PWA kao Trusted Web Activity, kako bi se PWA još lakše mogla postaviti u Google Play Store i ponudila masama korisnika. Naravno, ponudit će se i noviteti vezani za dizajn "manifest editora" i "service worker picker" stranica. Na kraju, Microsoftov konačni plan je pobrinuti se da PWABuilder radi bolje na mobilnim uređajima.

Još iz kategorije

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

19.09.2019. komentiraj

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

18.09.2019. komentiraj

Dell i Intel su u kolovozu prošle godine najavili da će zajedno dizajnirati Fronteru, superračunalo namijenjenu akademskoj zajednici, vrijedno 60 milijuna američkih dolara i u lipnju ove godine to se ispunilo te je istinska zvijer ugledala svjetlo dana i u ovom je trenutku peto najbrže računalo na svijetu. Ali najbrže ako se gleda isključivo akademska zajednica.

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

17.09.2019. komentiraj

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.