Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Microsoft lansirao novu verziju alata PWABuilder

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je objavio da se alat PWABuilder 2.0 može preuzeti od strane korisnika i to je za sve koji razumiju o čemu se radi iznimna stvar, s obzirom na mogućnosti koje alat nudi.

Naime, uz njega se svaku web aplikaciju jednostavno "pretvara" u progresivnu web aplikaciju (PWA). Jer, prije svega, web aplikacije sad uključuju potpuno nov dizajn, koji omogućava lakše ih koristiti. Dakle, na dobitku su svii, a prvenstveno developeri čiji posao se uvelike pojednostavljuje, a u današnje vrijeme to je nešto što se iznimno cijeni i Microsoft će kod developera dobiti još jedan "plusić".

Također, da bi se cijelo iskustvo dodatno pojednostavilo i bilo funkcionalnije, Microsoft je postavio hub stranicu koja će biti centralna točka informacija za PWA svakog korisnika. Ona nudi potrebne podatke o "service workers", manifestu, sigurnosti same stranice, a ujedno je "linkana" na vrh "snippitsa".

Osim toga, postoji Feature Store koji usmjerava korisnika prema raznim "snippetsima" koda, koji se potom mogu kopirati u samu aplikaciju. Dakle, ne treba se raditi sve nanovo ili samostalno, na jednom mjestu može se pronaći sve ono što korisniku, odnosno, developeru, točno treba. A pritom je riječ o Windows Timeline podršci, dodavanju Microsoft grapha, podrške za praćenje geolokacije i još mnogo toga...

Zauzvrat, Microsoft želi povratnu informaciju (eng., feedback) na Feature Store, pa ako netko ima neku ideju za nove mogućnosti ili nudi konstruktivnu kritiku, to može kroz poseban dio na GitHubu.

Ako se tko pita što je sljedeće, vjerojatno PWABuilder 2.1, a plan je "upakirati" PWA kao Trusted Web Activity, kako bi se PWA još lakše mogla postaviti u Google Play Store i ponudila masama korisnika. Naravno, ponudit će se i noviteti vezani za dizajn "manifest editora" i "service worker picker" stranica. Na kraju, Microsoftov konačni plan je pobrinuti se da PWABuilder radi bolje na mobilnim uređajima.

Još iz kategorije

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

18.07.2019. komentiraj

Addiko banka uvela je mobilnu aplikaciju QLine putem koje klijenti mogu dobiti svoj redni broj bez potrebe za čekanjem u redu, a u poslovnici borave samo onoliko koliko trebaju kako bi obavili posao. S QLine aplikacijom Addiko banka klijentima na jednostavan način omogućuje brže i praktičnije obavljanje poslova u poslovnici banke, bez nepotrebnog gubitka vremena čekajući u redu.

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

17.07.2019. komentiraj

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.