Microsoft i SAS će omogućiti pokretanje svih SAS-ovih rješenja u Cloud-u

Microsoft i SAS će omogućiti pokretanje svih SAS-ovih rješenja u Cloud-u

Foto: DepositPhotos

Microsoft i SAS su najavili strateško partnerstvo koje će omogućiti pokretanje svih SAS-ovih rješenja u Cloud-u, što će omogućiti tvrtkama unapređivanje poslovanja i iskorištavanje prednosti digitalne transformacije. Kao dio partnerstva, tvrtke će prebaciti SAS-ove analitičke proizvode i industrijska rješenja na Microsoft Azure kao preferiranog pružatelja usluga za SAS Cloud. SAS-ova industrijska rješenja i ekspertiza također će donijeti dodatnu vrijednost Microsoftovim korisnicima iz područja poput zdravstva, financijskih usluga i mnogobrojnih drugih industrija.

„Partnerstvom ćemo pomoći našim korisnicima da širokim setom SAS-ovih analitičkih rješenja na Microsoft Azure-u ubrzaju rast i pronađu nove načine pokretanja inovacija. SAS, s priznatom ekspertizom u analitici, nauci o podatcima i strojnom učenju, je strateški partner kompanije Microsoft, a zajedno ćemo pomoći kupcima iz više desetina industrija u rješavanju njihovih najkritičnijih i najsloženijih analitičkih izazova.“, rekao je Scott Guthrie, izvršni potpredsjednik Microsofta za Cloud i umjetnu inteligenciju.

Organizacije širom svijeta migriraju u cloud kako bi stvorile uvjete za inovacije i brže napredovale prema svojim poslovnim ciljevima. Kao dio ove tranzicije, mnogi kupci, poput zdravstvenog sistema Mercy sa sjedištem u St. Louis, seli svoju SAS analitiku u Azure kako bi poboljšali performanse i ekonomičnost.

„SAS i Microsoft imaju zajedničku viziju – pomoći klijentima da ubrzaju svoje inicijative za digitalnom transformacijom. Postoji obostrano razumijevanje da je ključ u „obogaćivanju“ podataka i poboljšanju života donošenjem boljih odluka. Partnerstvo sa Microsoft-om pruža jednostavniji put do cloud-a, koji daje brži i lakši pristup SAS rješenjima, omogućavajući pouzdane odluke sa analitikom koje svi, bez obzira na nivo vještine i znanja, mogu razumjeti“, rekao je Oliver Schabenberger, operativni i tehnički direktor SAS-a.

Partnerstvo se temelji na SAS integracijama kroz Microsoft cloud rešenja za Azure, Dinamics 365, Microsoft 365 i Power Platform i podržava zajedničku viziju tvrtke za daljnju demokratizaciju AI i analitike.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.