Microsoft konačno dodao Teams u Microsoft Store

Microsoft konačno dodao Teams u Microsoft Store

Vjerovali ili ne, Microsoft Teams nije dostupan za preuzimanje na Microsoft Storeu, no to će se napokon promijeniti. Ne samo za Windows 11 korisnike nego i za one na prethodnoj verziji operativnog sustava.

Podosta čudi da se to nije dogodilo ranije, posebno jer je Teams s pandemijom koronavirusa postao jako popularna aplikacija za komunikaciju, posebno u poslovnom okruženju, ali i kompletnom obrazovnom sektoru - na globalnoj razini!

Ona se dosad mogla preuzimati samo direktno sa službenih Microsoftovih stranica ili uz Office 365 paket. Ipak, treba napomenuti da je Teams jedno kraće vrijeme bio eksluzivno dostupan isključivo za korisnike s Windows 10 u S modu rada, što je ipak bio zanemariv broj u odnosu na sve one s Windows operativnim sustavima.

Također, iako dolazi za oba navedena sustava, Teams neće na oba biti identičan. Na Windows 10 bit će moguće koristiti ga u osobne svrhe, za posao i školu, dok će na Windows 11 biti moguće samo za posao i školu. To je tako jer Windows 11 unaprijed dolazi s postavljenim Teamsom, ali namijenjen je komunikaciji s prijateljima i obitelji, odnosno, za osobnu uporabu. Tek sad će biti uvrštena i ona poslovna ili vezana uz školovanje.

Onima koji prate Microsoft malo detaljnije, nije ništa od ovih najava novost, dapače. Iz kompanije su krajem godine obećali da Teams dolazi u Microsoft Store, ali nisu rekli točno kad jer njegovo se uvrštavanje veže uz redizajn Storea.

Zanimljivo, kad su najavili, objavili su i da je moguće instalirati Android aplikacije na Windows 11 kroz Amazon app trgovinu, što je značilo, ironično, da se Teams mogao koristiti i na Windowsima sve dok je korisnik voljan služiti se mobilnom verzijom.

Česte su takve kontradikcije kod Microsofta, ali najbitnije je da se stvari pomiču prema naprijed, posebno kad se radi o popularnim platformama kao Teams.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.