Microsoft i Meta dogovorili partnerstvo oko integracije Teamsa

Microsoft i Meta dogovorili partnerstvo oko integracije Teamsa

Foto: DepositPhotos

Moderni Microsoft, kojeg vodi Satya Nadella, često vuče dugoročne poteze i to se može vidjeti prema primjeru Teams platforme, čije će dodatno širenje svakako potpomoći posljednje partnerstvo - s kompanijom Meta.

Riječ je o donedavnom Facebook Inc. u vlasništvu Marka Zuckerberga i ne treba previše objašnjavati što sve stoji iza njega. Najveća društvena mreža na svijetu, najveća platforma za razmjenu poruka, kao i najpotentnija platforma za postavljanje fotografija, videosnimaka, okupljanje influencera...

Redom, to su Facebook, WhatsApp i Instagram. Treba dodati i Messenger, Oculus i sve ostalo čime se Meta bavi. A uskoro, kroz sve te proizvode integrirat će se i Microsoftov Teams! Da, bit će dio Workplacea na kojem Meta radi posljednjih nekoliko mjeseci podosta energično, a cijeli projekt osmišljen je prije nekoliko godina.

Workplace je predstavljen 2016., a već prošle godine premašio je pet milijuna pretplatnika, da bi u ovoj premašio sedam milijuna. Dakle, riječ je o platformi koja ima svoju bazu korisnika, potencijal i podosta je profitabilna.

Pandemija koronavirusa samo ju je "vinula u nebesa" jer osmišljena je u svrhe rada na daljinu, što znači da je bila ispred svog vremena u određenom smislu.  da bi se izdvajao od ostalih sličnih aplikacija, poput Trelloa i Slacka, Facebook promiče vrijednost Workplacea za one koji ne rade u klasičnim uredima. Tako u kompaniji navode da na telefonu ili tabletu njihovo rješenje može pomoći svim tipovima radnika, a posebno onima koji su u stalnom pokretu.

Potpredsjednik Workplacea Julien Codorniou je naglasio u više navrata da svi koji znaju koristiti Facebook već sada znaju kako koristiti Workplace. Dodao je i da je ta platforma namijenjena svima, "od direktora do radnika u tvornici i konobara".

Advanced ili napredna verzija košta četiri američka dolara po korisniku, a najnaprednija (Enterprise) dvostruko više. I po novome će imati integriran Teams, daleko najpopularniji u svijetu alata i platformi za kolaboraciju.

Sama integracija obavit će se početkom iduće godine, a osim nje, izvela se i integracija WorkPlacea u SharePoint, OneDrive i Office 365 paket. Nije ni to sve, Workplace je integriran i u Azure Active Directory te je ekspresno postao jedna od deset najpopularnijih aplikacija na toj platformi...

Još iz kategorije

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

19.01.2022.

Ova kriza pokazala je prednosti hibridnih infrastruktura u računalnom oblaku, a s druge, povećanu potražnju za rješenjima koja automatiziraju IT procese i obradu informacija, kao i informacijsku sigurnost izvan tradicionalnih okvira, pojašnjava za ICTbusiness.info Tomislav Balun, Country Leader, IBM Croatia.

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).