Microsoft Hrvatska predstavio prednosti Power Platforma i Dynamicsa

Microsoft Hrvatska predstavio prednosti Power Platforma i Dynamicsa

Foto: Fotolia ilustracija

Microsoft Hrvatska u suradnji sa  svojim  partnerima iz Hrvatske i Slovenije organizirao je radionicu Kako razviti Power Platform ili Dynamics praksu, namijenjenu svim tvrtkama koje žele znati više o poslovnim modelima korištenja Microsoft Power Platforme i Dynamics 365 Salesa. Radionica održana u zagrebačkom uredu Microsofta okupila je 30-ak partnera ih Hrvatske, Slovenije, BiH te Srbije, koji su imali priliku detaljnije upoznati proizvode, čuti dva uspješna primjera primjene te porazgovarati s Microsoft stručnjacima jedan na jedan o budućem razvoju svog poslovanja.

Ivica Ivančić iz Microsofta predstavio je Power Platform i Dynamics 365 Sales. Dynamics 365 Sales je  fleksibilno cloud rješenje koje je prilagodljivo korisničkim poslovnim zahtjevima te omogućuje uspješno upravljanje procesom prodaje, pristup potencijalnim kontaktima u realnom vremenu, identifikaciju potencijalnih kupaca te samim tim brže zatvaranje više ponuda. Power Platform objedinjava snagu PowerAppsa, PowerBI-ja, Power Automatea i Power Virtual Agenta u jednu moćnu platformu za poslovne aplikacije, koja pruža mogućnost brzog i jednostavnog kreiranja aplikacija i uvid u podatke. „PowerApps omogućuje poslovnim korisnicima da razviju aplikacije u skladu s poslovnim potrebama koristeći jednostavan kod, a programerima da koriste platformu visoke produktivnosti koja znatno ubrzava razvoj“ zaključio je.

U velikim tvrtkama raste potražnja za platformama visoke produktivnosti i niskog koda kao što je PowerApps kako bi se ubrzao razvoj internih poslovnih aplikacija. Tu potražnju pokreće sve veća potreba za mobilnim i web aplikacijama te potreba za boljom suradnjom između IT-ja i poslovnih timova.

Nenad Šljivić iz Microsofta predstavio je poslovne modele za partnere, a partneri Comminus i Adacta svoje uspješne praktične primjere. U svom izlaganju Goran Bogovac iz Adacte predstavio je proces kojim Adacta modernizira poslovanje svojim korisnicima koristeći Microsoftova rješenja. Matija Zeman iz Comminusa u svom je izlaganju naveo primjere projekata gdje su primjenom Power Platforme uspješno digitalizirali poslovne procese svojih klijenata. Također, predstavio je razvojni put kojim je tvrtka stekla znanje i međunarodne klijente s kojima i danas uspješno surađuju. „Tehnologija se neprekidno mijenja pa nam je vrlo važno da naše partnere educiramo o svim novostima i inovacijama u našem portfoliju kako bi korisnicima u svakom trenutku mogli ponuditi najbolja rješenja za njihovo poslovanje. Zato su ovakve radionice dobra praksa koju ćemo svakako nastaviti,“ komentirala je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska. Radionica je prva u nizu edukativnih radionica s namjerom da se postojećim Microsoft partnerima ukaže na dodatni potencijal alata koje koriste te da se novim partnerima predstave sve prednosti ovih brzorastućih proizvoda te njihovih mogućnosti da pruže prilagodljiva i skalabilna rješenja koja transformiraju procese korisnika.

Još iz kategorije

GDi u 2019. nastavio rast prihoda i oslanjanje na vlastita rješenja i nova zapošljavanja uz visoku razinu izvoza

GDi u 2019. nastavio rast prihoda i oslanjanje na vlastita rješenja i nova zapošljavanja uz visoku razinu izvoza

08.07.2020. komentiraj

Iako je ovo godina krize GDi Grupa, prema riječima suosnivača Borana Lončarića koji je danas predsjednik Uprave krovne tvrtke, nastavili su sa zapošljavanjima. Od cijele ove godine očekuju da bude na sličnoj razini kao i prošla, što je zapravo jako dobro. Lončarić za ICTbusiness.info ističe kako su u 2019. imali 123 milijuna konsolidiranih prihoda.

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

06.07.2020. komentiraj

Tvrtka InfoDom iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,14 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,5 milijuna kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

06.07.2020. komentiraj

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa Power of Data Spring 2020 Regional, a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.