Microsoft Authenticator dobio nove sigurnosne dodatke za organizacije

Microsoft Authenticator dobio nove sigurnosne dodatke za organizacije

Foto: DepositPhotos

Microsoft je dodao nekoliko sigurnosnih značajki za korisnike Authenticatora, čime aplikacija dobiva novi sloj sigurnosti i postaje korisna unutar okruženja kakva su unutar većih organizacija, kompanija ili institucija.

Naime, Microsoft Authenticator je alat za prijavu na osobni Microsoftov račun bez potrebe korištenja lozinke. Prijava se može pritom obaviti otiskom prsta, prepoznavanjem lica ili PIN kombinacijom. Također, ako se bilo što dogodi mobilnom uređaju s kojeg se obavlja provjera, prijava na korisnički račun i dalje je moguća.

Također, postoji podrška za Android i iOS, što znači da su obuhvaćeni apsolutno svi potencijalni korisnici. Nije ni to sve, Authenticator je moguće koristiti i na tabletima, ne samo pametnim telefonima.

A uz sve te otprije poznate detalje, odsad se uvode još tri sigurnosne značajke, koje bi trebale privući još korisnika:

1. Administratori mogu spriječiti slučajna odobrenja u Microsoft Authenticatoru pomoću podudaranja brojeva i dodatnog konteksta (Public Preview).

2. Administratori mogu postaviti pravila uvjetnog pristupa temeljena na GPS-lokaciji koristeći Microsoft Authenticator (GA).

3. Administratori mogu potaknuti svoje korisnike da postave Microsoft Authenticator tijekom prijave pomoću značajke Registration Campaign (GA).

U Microsoftu su se potrudili objasniti zainteresiranima na svojim službenim stranicama kako se postavlja Microsoft Authenticator kao preferirana 2FA metoda za provjeru. Također, u rujnu ove godine omogućena je prijava na Microsoftove korisničke račune bez lozinki, što je velika stvar jer riječ je o popularnoj metodi, kojoj se još tijekom prošle godine priklonilo 150 milijuna korisnika Azure Active Directory.

Više o detaljima kako se koristi Microsoft Authenticator možete pronaći OVDJE.

Još iz kategorije

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

CES 2022: Nvidia razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima AT&T-om i Samsungom

12.01.2022.

Nvidia je na CES sajmu u Las Vegasu objavila da razvija ekosustav igara u cloudu zajedno s partnerima - AT&T-om i Samsungom. Ta će suradnja, nadaju se u kompaniji, proširiti doseg i performanse GeForce NOW, Nvidijine usluge streaminga igara u cloudu.