Megatrendov webinar o NLP-u

Megatrendov webinar o NLP-u

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Podatkovni znanstvenik Megatrend poslovnih rješenja Domagoj Marić u sklopu webinara o NLP-u (natural language processing – obrada prirodnog jezika) pokrit će osnovne pojmove, metode i procese NLP područja te ih staviti u kontekst hrvatskog jezika.

Webinar, koji će trajati 45 minuta i održat će se 16. travnja u 14 sati, pokrit će i razna popularna područja primjene obrade prirodnog jezika, poput virtualnih asistenata, analize sentimenta i prevođenja teksta te popularne alate koji se za njih koriste, uključujući sve popularniju IBM Watson platformu. Na kraju webinara bit će ukratko opisano i stanje NLP-a za hrvatski jezik te pokazan kratki pregled nekih NLP projekata kojima smo se bavili i kojima se trenutno bavimo u Megatrend poslovnim rješenjima.

Sudionici će tijekom webinara imati i priliku postavljati pitanja, putem kojih mogu izložiti svoje ideje potencijalne primjene obrade prirodnog jezika.

Natural Language Processing (NLP, hrv. obrada prirodnog jezika) jest zajedničko potpodručje lingvistike (jezikoslovlja) i umjetne inteligencije koje kompjutorima daje vještinu čitanja, razumijevanja i zaključivanja iz ljudskih jezika.

 

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.