Megatrend predstavio nova poslovna rješenja bazirana na cloudu, AI, skladištima podataka

Megatrend predstavio nova poslovna rješenja bazirana na cloudu, AI, skladištima podataka

Foto: Fotolia ilustracija

Megatrendova konferencija Power of data 2019 donijela je niz zanimljivih predavanja i to prije svega predavanje o umjetnoj inteligenciji (AI) Ante Laušića, člana Uprave Megatrend poslovnih rješenja, u kojem je iznio kratki pregled najnovijih dostignuća iz područja strojnog učenja (machine learning), dubokog učenja (deep learning) i podatkovne znanosti te prikazao što je to kognitivna platforma Watson Machine Learning Accelerator (do nedavno znana pod nazivom Power AI), od čega se sastoji, koje su njene bitne tehnološke inovacije te kako ona može pomoći ubrzati i pospješiti projekte iz domene umjetne inteligencije i podatkovne znanosti.

Tvrtka Megatrend poslovna rješenja, Platinum IBM Business partner, poznata je po razvoju i isporuci kvalitetnih poslovnih rješenja baziranih na najnovijim tehnologijama iz područja poslovne analitike, Big Date, AI-ja, power računala i sustava za pohranu podataka, vlastitom podatkovnom centru te razvoju inovativnih softverskih proizvoda.

Voditelj odjela tehnoloških rješenja i podatkovnog centra Megatrend poslovnih rješenja Renato Telen predstavio je IBM Power9 platformu te objasnio sve tehničke prednosti koje ju čine najučinkovitijom platformom za SAP HANA sustave. Revolucionarna inovacija, legendarna pouzdanost i sveobuhvatne mogućnosti IBM Power9 platforme rezultirale su time da je IBM dobitnik SAP-ove Pinnacle nagrade 2018. godine za globalnog infrastrukturnog partnera godine.

Ivan Šturlić, rukovoditelj službe za podršku planiranju i analizi EES-a i tržišnim funkcijama iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, iz klijentske perspektive je predstavio projekt implementacije nove generacije skladišta podataka koja integrira standardnu DW bazu podataka s operativnom bazom podataka.

Vodeći Megatrendov konzultant za poslovna rješenja, Milivoj Obradović, govorio je o mogućnostima analize podataka koje donosi nova verzija IBM Cognos Analytics, IBM-ovog moćnog alata za poslovnu analitiku. Na interaktivnom demo prikazu sudionicima on je pokazao koje su to inovativne promjene u glavnim značajkama korištenja podataka. Na godišnjoj dodjeli nagrada The Business Intelligence Group prikazani je alat - IBM Cognos Analytics - proglašen pobjednikom u kategoriji BIG Business Innovation za 2019. godinu. Spomenuta se nagrada dodjeljuje idejama koje mijenjaju način na koji doživljavamo svijet. Među najistaknutijim prepoznatim inovacijama IBM Cognos Analyticsa je Virtualni Asistent baziran na svakodnevnom govornom jeziku (engl. natural language).

Konzultant za poslovna rješenja iz Megatrend poslovnih rješenja Đorđe Stojić predstavio je metodu vođenog samoposluživanja koja IBM Cognos Analytics korisnicima omogućuje jednostavno kreiranje vlastitih ad-hoc analiza i izvješća.

Konferencijski dio programa završen je izlaganjem Darka Tukulja, voditelja odjela prodaje Megatrend poslovnih rješenja, koji je okupljenima prikazao demo Megatrendovog rješenja „Dashboard2Go“ - skupa predefiniranih poslovnih izvještaja prilagođenih za korištenje na mobilnim uređajima. Aktivni izvještaji namijenjeni su poslovnim korisnicima koji žele koristiti IBM Cognos sustave bilo kada i bilo gdje.

Još iz kategorije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

04.08.2019. komentiraj

Nastavno na uspjeh EcoTank asortimana, Epson je objavio dva nova modela kako bi kompletirao svoj portfelj jednobojnih tintnih pisača (M1170, M2170). Pružajući svu korist laserskog pisača, ali s impresivnom uštedom EcoTank asortimana, ovi izdržljivi, brzi i energetski učinkoviti pisači su stvoreni za korisnike i tvrtke kojima je potrebno rješenje za jeftini ispis velikog broja jednobojnih dokumenata, ističu u Epsonu.