MediaTek najavio octa-core procesor

MediaTek najavio octa-core procesor

Foto: Mediatek

Tajvanski proizvođač čipova MediaTek najavio je proizvodnju svojeg octa-core procesora. Procesor bi trebao biti prvi takve vrste, ako ga uspiju lansirati prije dugo očekivane Samsung linije octa-core procesora. Imat će osam zasebnih A7 jezgri i sposoban je koristiti svih osam istovremeno.

Samsungov Exynos 5 octa koji se nalazi na nekim europskim i azijskim tržištima u Galaxys S4 pametnom telefonu kritiziran je da nije „pravi“ octa-core procesor. Exynos 5 ocsta koristi ARM podlogu za prebacivanje između svoja četiri A15 i A7 čipa, ovisno o potrebi obrade u danom trenutku.

Exynos 5 predviđen je da omogući dulje trajanje baterije, a njegov dizajn osmišljen je kao inovativan koncept koji bi trebao povezati pametni telefon s dobrim performansama i dugotrajnom baterijom. Nažalost, Samsung nije uspio u svojem naumu, loše kodirani Android i TouchWiz doveli su upravo do suprotnog učinka, što je rezultiralo slabim performansama i kraćim trajanjem baterije.

Na temelju ovog neuspjeha MediaTek vidi svoju priliku. Tvrtka koja je do sada imala osrednje uspjehe u izradi čipova za proizvođače poput GooPhonea (koji je poznat po kopiranju iOS-a i Android uređaja, op.a.) žele se ubaciti na tržište prije Samsunga. MediaTek žudi za probijanjem na veće i profitabilnije tržište i smatraju da bi to mogli postići sa svojim jeftinijim octa-core procesorom.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.