Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Foto: DepositPhotos

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Za one koji žele putovati s najskupljom i najmodernijom prtljagom, stvari su postale malo više tehničke. Ono što svakako moraju imati je Echo odnosno Sigfoxov uređaj za praćenje prtljage dizajniran je naročito za Louis Vuittonovu liniju prtljage Horizon.

Tehnologija Monarch prvi je put predstavljena na World IoT Expo prošlog rujna. Sada je dostupna na većim međunarodnim aerodromima i omogućava Sigfoxovim uređajima neometano kretanje po cijelom svijetu, tako što automatski prepoznaje lokalne radijske frekvencije i što im se prilagođava.

Sigfox, vodeći pružatelj IoT usluga, i Louis Vuitton, najslavniji luksuzni brend na svijetu, najavili su puštanje u prodaju uređaja za praćenje prtljage koji koristi Sigfoxovu tehnologiju. Uređaj je ekskluzivno dostupan uz prtljagu iz linije Louis Vuitton Horizon i omogućava putnicima da prate svoju čekiranu prtljagu na većim aerodromima, čak i kad putuju po više zemalja.

To je prvi uređaj za praćenje koji sadrži Sigfoxovu uslugu Monarch. Budući da su globalne operacije podijeljene u četiri geografske zone, korištenjem Monarcha otvaraju se bezbrojne aplikacije u logistici i lancu opskrbe, na potrošačkom tržištu te u automatskom održavanju u brodskom, zračnom i željezničkom prijevozu.

Praćenje imovine najvažnija je vertikala u velikom IoT sektoru, a Monarch predstavlja veliki napredak na tom području. Taj projekt predstavlja prvu komercijaliziranu aplikaciju od milijuna njih koje će biti razvijene u godinama koje dolaze. Sigfoxova jedinstvena ponuda vrijednosti trenutačno je jedina koja omogućuje ovakvu uslugu: globalnu mrežu u kombinaciji s jednostavnom tehnologijom temeljenom na ekonomičnosti i niskoj potrošnji energije.

Još iz kategorije

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.

Digitalna tvornica

Digitalna tvornica

13.07.2019. komentiraj

U Chengduu Siemens upravlja jedna od najmodernijih tvornica u Kini. Ali ne samo to: 2018. je Svjetski gospodarski forum Siemens Electronic Works Chengdu nagradio kao jednu od najmodernijih tvornica svijeta. Tvornica je ogledni primjer za Industriju 4.0 i pokazuje kako digitalizacija potiče inovacije.

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

12.07.2019. komentiraj

Hrvatska tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers pokrenula je svoj drugi pilot projekt do sada s Atlantic Grupom, jednom od vodećih prehrambenih kompanija i distributera robe široke potrošnje u regiji. U sklopu ovog projekta Atlantic Grupa će u svom novom logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici implementirati robote Gideon Brothersa, potpuno autonomne strojeve temeljene na revolucionarnoj tehnologiji vizualne percepcije koja kombinira stereoskopske kamere i duboko učenje.