Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Foto: DepositPhotos

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Za one koji žele putovati s najskupljom i najmodernijom prtljagom, stvari su postale malo više tehničke. Ono što svakako moraju imati je Echo odnosno Sigfoxov uređaj za praćenje prtljage dizajniran je naročito za Louis Vuittonovu liniju prtljage Horizon.

Tehnologija Monarch prvi je put predstavljena na World IoT Expo prošlog rujna. Sada je dostupna na većim međunarodnim aerodromima i omogućava Sigfoxovim uređajima neometano kretanje po cijelom svijetu, tako što automatski prepoznaje lokalne radijske frekvencije i što im se prilagođava.

Sigfox, vodeći pružatelj IoT usluga, i Louis Vuitton, najslavniji luksuzni brend na svijetu, najavili su puštanje u prodaju uređaja za praćenje prtljage koji koristi Sigfoxovu tehnologiju. Uređaj je ekskluzivno dostupan uz prtljagu iz linije Louis Vuitton Horizon i omogućava putnicima da prate svoju čekiranu prtljagu na većim aerodromima, čak i kad putuju po više zemalja.

To je prvi uređaj za praćenje koji sadrži Sigfoxovu uslugu Monarch. Budući da su globalne operacije podijeljene u četiri geografske zone, korištenjem Monarcha otvaraju se bezbrojne aplikacije u logistici i lancu opskrbe, na potrošačkom tržištu te u automatskom održavanju u brodskom, zračnom i željezničkom prijevozu.

Praćenje imovine najvažnija je vertikala u velikom IoT sektoru, a Monarch predstavlja veliki napredak na tom području. Taj projekt predstavlja prvu komercijaliziranu aplikaciju od milijuna njih koje će biti razvijene u godinama koje dolaze. Sigfoxova jedinstvena ponuda vrijednosti trenutačno je jedina koja omogućuje ovakvu uslugu: globalnu mrežu u kombinaciji s jednostavnom tehnologijom temeljenom na ekonomičnosti i niskoj potrošnji energije.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.