Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Foto: DepositPhotos

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Za one koji žele putovati s najskupljom i najmodernijom prtljagom, stvari su postale malo više tehničke. Ono što svakako moraju imati je Echo odnosno Sigfoxov uređaj za praćenje prtljage dizajniran je naročito za Louis Vuittonovu liniju prtljage Horizon.

Tehnologija Monarch prvi je put predstavljena na World IoT Expo prošlog rujna. Sada je dostupna na većim međunarodnim aerodromima i omogućava Sigfoxovim uređajima neometano kretanje po cijelom svijetu, tako što automatski prepoznaje lokalne radijske frekvencije i što im se prilagođava.

Sigfox, vodeći pružatelj IoT usluga, i Louis Vuitton, najslavniji luksuzni brend na svijetu, najavili su puštanje u prodaju uređaja za praćenje prtljage koji koristi Sigfoxovu tehnologiju. Uređaj je ekskluzivno dostupan uz prtljagu iz linije Louis Vuitton Horizon i omogućava putnicima da prate svoju čekiranu prtljagu na većim aerodromima, čak i kad putuju po više zemalja.

To je prvi uređaj za praćenje koji sadrži Sigfoxovu uslugu Monarch. Budući da su globalne operacije podijeljene u četiri geografske zone, korištenjem Monarcha otvaraju se bezbrojne aplikacije u logistici i lancu opskrbe, na potrošačkom tržištu te u automatskom održavanju u brodskom, zračnom i željezničkom prijevozu.

Praćenje imovine najvažnija je vertikala u velikom IoT sektoru, a Monarch predstavlja veliki napredak na tom području. Taj projekt predstavlja prvu komercijaliziranu aplikaciju od milijuna njih koje će biti razvijene u godinama koje dolaze. Sigfoxova jedinstvena ponuda vrijednosti trenutačno je jedina koja omogućuje ovakvu uslugu: globalnu mrežu u kombinaciji s jednostavnom tehnologijom temeljenom na ekonomičnosti i niskoj potrošnji energije.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.