LinkedIn kupuje Pulse Newsreader

LinkedIn kupuje Pulse Newsreader

Foto: Fotolia (ilustracija)

Za 90 milijuna američkih dolara poslovna društvena mreža LinkedIn postala je vlasnik tvrtke Puls, čiji je poznati brand aplikacija Puls news reader. Puls je započet 2010. kao projekt Akshay Kotharia i Ankit Gupte na Sveučilištu Stanford, a newsreader aplikacija, dostupna za iOS i Android uređaje, danas broji više od 30 milijuna registriranih korisnika.

Aplikacija će zadržati svoj fokus iako će se morati dublje integrirati u LinkedIn, ali istovremeno bismo mogli dobiti novu sekciju za vijesti na LinkedIn-ovoj mobilnoj aplikaciji, kojoj bi malo dorađivanja dobro došlo.

Kako bi proslavili vijest LinkedIn je dodao  „influencer“, dodatak koji sadrži postove poslovnih mogula poput Richarda Bransona, Jacksaa Welcha i mnogih drugih. Cilj svega jest da LinkedIn postane izvor poslovnih vijesti, s fokusom na čitanje i dijeljenje članaka među poslovnim kolegama zajedničkih interesa.

Hoće li LinkedIn postati web portal kojeg svakodnevno posjećuju poslovni ljudi, ne samo onda kada traže posao ostaje za vidjeti, a do tada je aplikacija Newsreader potpuno besplatna.

Prema podacima Socialbakersa Hrvatska se s 229.219 korisnika LinkedIn-a se nalazi na 61 mjestu s 5,1 posto udjel au populaciji, odnosno 8,63 posto udjela u online zajednici.

Još iz kategorije

Hrvatska pošta uspješno dostavila pošiljku dronom

Hrvatska pošta uspješno dostavila pošiljku dronom

24.01.2020. komentiraj

Hrvatska pošta uspješno je obavila prvu dostavu dronom. Od zadarske luke Gaženica do Preka na otoku Ugljanu dron je autonomno, pri brzini od 35 km/h, letio oko 12 minuta. Dio je to pilot-projekta s hrvatskom tvrtkom AIR-RMLD koja se bavi razvojem komercijalnih i industrijskih usluga korištenjem bespilotnih letjelica.

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

24.01.2020. komentiraj

Huawei nastavlja marljivo raditi na alternativama za aplikacije iz Android svijeta, odnosno, iz Googleove “radionice”. Pa je tako postignut dogovor s kompanijom koja stoji iza TomTom aplikacije, čime bi Huawei trebao na svojim uređajima ponuditi Google Maps alternativu.

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.