Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

Foto: DepositPhotos

Kompanija Lexmark, poznata po printerima, razvila je platformu Interneta stvari (IoT) i predstavila je na komercijalnom tržištu. Namijenjena je poduzećima i naziva se Lexmark Optra IoT Solutions, a javnost je za nju doznala tijekom virtualne IoT konferencije IoT Tech Expo North America.

Izvršni direktor (CEO) kompanije Allen Waugerman naglašava da je cilj nastaviti u identičnom uspješnom smjeru kao u poslovanju koje se veže za printere i njihovo održavanje, predvidljivo održavanje i ingestiranje podataka.

Zahvaljujući tim iskustvima, uvjeren je da će IoT platforma zadovoljiti potrebe budućih korisnika, čije poslovanje nije zamislivo bez printera, koji su međusobno povezani, kojima se dijele dokumenti, nerijetko osjetljivi.

"Uvjeren sam da će naša prepoznatljivost, kvaliteta i iskustvo pomoći pri odabiru platforme Lexmark Optra IoT Solutions", naveo je ponosno Waugerman i naglasio da ovo vidi kao prirodnu ekspanziju poslovanja.

Čini se da sve i ide u tom smjeru jer platforma se već počela naručivati, ili je to u planu, od strane Fortune 1000 klijenata. Dakle, temelji su postavljeni i Lexmark bi trebao zakoračiti u budućnost na vrlo uspješan način. Čime bi, ujedno, bila ispunjena dugoročna strategija i više no sjajan opstanak na ubrzanom i konkurentnom tehnološkom tržištu.

Što se tiče Optra IoT, u Lexmarku navode da može podržati druge proizvođače od početka do kraja životnog ciklusa proizvoda s predviđanjem podrške. Nadalje, Lexmark koristi Optru za rješavanje problema s podrškom za uređaje 70 posto vremena na daljinu, što je u današnje doba više no potrebno.

Platforma je dostupna u Sjevernoj Americi i u dijelovima Europe. S vremenom će Lexmark proširiti dostupnost i na druge dijelove svijeta, naravno... No prvo mora proći ova uobičajena faza svojevrsnog testiranja i "ispipavanja" tržišta.

Još iz kategorije

Kome je dosta prilagođavanja? Postoje rješenja po vašoj mjeri

Kome je dosta prilagođavanja? Postoje rješenja po vašoj mjeri

08.12.2021.

Kad su u pitanju mali, srednji i veliki poduzetnici procesi poslovanja se razlikuju, ali prioriteti kao što su sigurnost, kvaliteta mreže i pouzdanost aplikacija važni su svima.

Uz evidenciju nekretnina moguće povećanje prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto

Uz evidenciju nekretnina moguće povećanje prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto

08.12.2021.

Napredno tehnološko rješenje u sklopu projekta pod nazivom Evidencija nekretnina (ENA) donosi stalni porast namjenskih prihoda od komunalne naknade za 20 do 50 posto, te je u svrhu precizne izrade baze realnih podataka do sada proveden u dvadesetak općina i gradova u Hrvatskoj.

Predstavljen Microsoft Teams Essentials za male tvrtke

Predstavljen Microsoft Teams Essentials za male tvrtke

07.12.2021.

Microsoft je objavio da je dostupan Teams Essentials, prva samostalna Microsoft Teams ponuda dizajnirana posebno za male tvrtke. Teams Essentials malim tvrtkama pruža povoljno rješenje za sastanke, koje podržava suradnju, povezivanje i produktivnost u hibridnom radnom okruženju.