Lenovo svim silama kreće u obračun sa Samsungom i Appleom

Lenovo svim silama kreće u obračun sa Samsungom i Appleom

Već je svima poznato da je Lenovo novi vlasnik kompanije Motorola, a kineska tvrtka nimalo ne skriva svoju želju da postane najveći svjetski proizvođač mobilnih uređaja. Izvršni direktor tvrtke Lenovo Yuanqing Yang je u intervjuu izjavio da je cilj njihove kompanije nadmašiti Apple i Samsung, čime je najavio velike i ambiciozne planove za budućnost i pokazao hrabrost koju ova kompanija ima.

Yang je u nastavku intervjua ove velike planove potkrijepio tvrdnjama da Lenovo ima odlične rezultate na kineskom   tržištu i na tržištima koja su u nastajanju, a da Motorola već dugi niz godina posluje na tržištu SAD-a, Latinske Amerike i dijelu europskog tržišta. Motoroline snažne inženjerske sposobnosti i dobre veze s operaterima bi tvrtki Lenovo trebale dati dobra oslonac za borbu s divovima kao što su Samsung i Apple.

Kompanija Lenovo izrazito brzo raste na svom domaćem tržištu , a u kombinaciji s Motorolom, Lenovo bi mogao postati jedan od najboljih brendova na zapadu.

Lenovo planira i dalje prodavati Motoroline high-end uređaje u SAD-u i Europi. Osim toga, kompanija se želi natjecati u svim segmentima, te će na tržištu nuditi niz različitih modela za različite skupine potrošača. Ako je to uspjelo Samsungu, zašto ne bi i Lenovu, koji je čini se na konkurente krenuo svim raspoloživim sredstvima.

Još iz kategorije

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.