Lenovo svim silama kreće u obračun sa Samsungom i Appleom

Lenovo svim silama kreće u obračun sa Samsungom i Appleom

Već je svima poznato da je Lenovo novi vlasnik kompanije Motorola, a kineska tvrtka nimalo ne skriva svoju želju da postane najveći svjetski proizvođač mobilnih uređaja. Izvršni direktor tvrtke Lenovo Yuanqing Yang je u intervjuu izjavio da je cilj njihove kompanije nadmašiti Apple i Samsung, čime je najavio velike i ambiciozne planove za budućnost i pokazao hrabrost koju ova kompanija ima.

Yang je u nastavku intervjua ove velike planove potkrijepio tvrdnjama da Lenovo ima odlične rezultate na kineskom   tržištu i na tržištima koja su u nastajanju, a da Motorola već dugi niz godina posluje na tržištu SAD-a, Latinske Amerike i dijelu europskog tržišta. Motoroline snažne inženjerske sposobnosti i dobre veze s operaterima bi tvrtki Lenovo trebale dati dobra oslonac za borbu s divovima kao što su Samsung i Apple.

Kompanija Lenovo izrazito brzo raste na svom domaćem tržištu , a u kombinaciji s Motorolom, Lenovo bi mogao postati jedan od najboljih brendova na zapadu.

Lenovo planira i dalje prodavati Motoroline high-end uređaje u SAD-u i Europi. Osim toga, kompanija se želi natjecati u svim segmentima, te će na tržištu nuditi niz različitih modela za različite skupine potrošača. Ako je to uspjelo Samsungu, zašto ne bi i Lenovu, koji je čini se na konkurente krenuo svim raspoloživim sredstvima.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).