Lenovo otvorio svoju prvu europsku tvornicu u Mađarskoj

Lenovo otvorio svoju prvu europsku tvornicu u Mađarskoj

Tvrtka Lenovo otvorila je vrata svoje prve tvornice u Europi. Tvornica sa sjedištem u Ullou u Mađarskoj  prvenstveno je usmjerena na izgradnju serverske infrastrukture, sustava za pohranu i PC radnih stanica koje koriste korisnici diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Proširujući međunarodne proizvodne operacije tvrtke Lenovo, investicija predstavlja značajan gospodarski potencijal za privatni i za javni sektor u Mađarskoj, u pogledu povećanog proizvodnog kapaciteta, većeg potencijala za suradnju s lokalnim dobavljačima i otvaranja novih radnih mjesta. Tvornica već zapošljava preko 1000 zaposlenika s punim radnim vremenom u različitim inženjerskim, upravljačkim i operativnim ulogama, a broj se nastavlja povećavati kako se tvornica približava punom kapacitetu.

Snažna infrastruktura, kvalificirana radna snaga i lokacija u središtu Europe učinili su Mađarsku prirodnim odabirom za lokaciju prve europske tvornice tvrtke Lenovo, tvrde u kompaniji i dodaju da osim toga, dio ulaganja tvrtke Lenovo podržan je poticajima lokalne samouprave putem Mađarske agencije za promicanje ulaganja (HIPA).

„Sa službenim otvorenjem naše tvornice u Mađarskoj došli smo do važne prekretnice u optimizaciji i evoluciji naše globalne proizvodne mreže. Dobra povezanost mađarske lokacije omogućuje nam blizinu s našim europskim kupcima kako bismo mogli ispuniti i održati njihove potrebe, a da pritom ostanemo na čelu inovacija. Budući da naše poslovanje nastavlja rasti diljem svijeta, ova nevjerojatna nova tvornica igrat će ključnu ulogu u našim planovima da osiguramo budući uspjeh i donesemo pametniju tehnologiju za sve u Europi na održiviji, brži i učinkovitiji način“, ističe Francois Bornibus, viši potpredsjednik i EMEA predsjednik u trvtki Lenovo.

„Oduševljeni smo što je tvrtka Lenovo, lider u industriji s dugom poviješću u globalnoj proizvodnji, odlučila surađivati s nama i pozicionirati svoju novu tvornicu u Mađarskoj. Budući da je tvornica sada službena otvorena, očekujemo da ćemo vidjeti nove mogućnosti suradnje za lokalne dobavljače koji će doprinijeti prosperitetnom gospodarskom okruženju Mađarske“, dodaje Róbert Ésik, izvršni direktor Mađarske agencije za promicanje ulaganja.

Pokrivajući gotovo 50.000 četvornih metara kroz dvije zgrade na tri kata, nova lokacija jedna je od najvećih tvornica tvrtke Lenovo. Proizvodna linija može proizvesti više od 1.000 servera i 4.000 radnih stanica dnevno – svaka izrađena posebno prema zahtjevima kupaca. Kapaciteti za inovativnu automatizaciju postavljeni su u cijeloj tvornici, uključujući prvoklasni sustav upravljanja zgradom koji radi na katu na kojem je trgovina i logistički prostor za praćenje temperature, vlažnosti, stanja sredstava i DIMM robotskog označavanja. To omogućuje tvrtki Lenovo održavanje optimalne kontrole kvalitete svojih proizvoda.

Nova namjenski izgrađena zgrada opremljena je solarnim panelima kapaciteta 0,5 megavata koji imaju dovoljno energije da se napaja ekvivalent malog sela. Izgradnja uređaja na lokalnoj razini također smanjuje kilometre tih proizvoda i pružaju učinkovitije i održivije mogućnosti prijevoza. To će u kombinaciji s inovativnim proizvodnim procesima, kao što je Lenovo patentirani proces lemljenja na niskim temperaturama, pomoći tvrtki Lenovo da postigne svoje znanstveno utemeljene klimatske ciljeve.

Tvornica u Mađarskoj dio je globalne strategije proizvodnje i opskrbnog lanca tvrtke Lenovo koja opslužuje kupce na 180 tržišta iz 35+ proizvodnih mjesta diljem svijeta – uključujući Argentinu, Brazil, Kinu, Njemačku, Mađarsku, Indiju, Japan, Meksiko i SAD. Tvrtka Lenovo je nadaleko poznata po svom globalnom hibridnom proizvodnom modelu koji uključuje mješavinu interne i ugovorne proizvodnje. Ključni izvor konkurentske prednosti za tvrtku pruža veću učinkovitost i kontrolu nad razvojem proizvoda i operacijama u lancu opskrbe, omogućujući učinkovitije odgovore na potrebe kupaca.

U svibnju 2022., tvrtka Lenovo skočila je za sedam mjesta u godinu dana i sada je rangirana na 9. mjestu u Gartner Global Supply Chain Top 25 za 2022. Priznanje naglašava liderstvo tvrtke Lenovo kao organizacije usmjerene na svrhu i operativnog centra izvrsnosti u globalnom opskrbenom lancu.

Uz stvaranje novih radnih mjesta u Ullou i okolici, tvrtka Lenovo nastavlja svoju predanost potpori lokalnoj zajednici kroz filantropske aktivnosti kao što su tehnološke donacije za lokalne škole i dobrotvorne organizacije.

Još iz kategorije

RoomRaccoon predstavio novi hotel housekeeping softver za još jednostavnije upravljanje procesima

RoomRaccoon predstavio novi hotel housekeeping softver za još jednostavnije upravljanje procesima

25.06.2022.

RoomRaccoon objavio je proširenje svoje cloud platforme s lansiranjem u potpunosti integriranog housekeeping softvera, RaccoonHousekeeping. Novi softver ima važnu ulogu, hotelima pomaže ubrzati poslovne procese i poboljšati internu komunikaciju, a sve kroz inovativni mobilni prikaz i nadzornu ploču.

Povećanje sigurnosti u građevinskom sektoru zahvaljujući tehnologiji

Povećanje sigurnosti u građevinskom sektoru zahvaljujući tehnologiji

21.06.2022.

Građevinski sektor predstavlja industriju s puno opasnosti, imajući na umu da izgradnja sama po sebi uvijek nosi određenu razinu rizika. Prisutnost raznih građevinskih materijala, kemijskih tvari, rad s velikim opterećenjima i na velikim visinama - između ostalog, dovodi do svakodnevne izloženosti opasnostima na radnom mjestu građevinskih radnika.

ReversingLabs osvojio prestižnu godišnju nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija

ReversingLabs osvojio prestižnu godišnju nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija

21.06.2022.

ReversingLabs osvojio je nagradu Global InfoSec za najbolji proizvod u području sigurnosti aplikacija na konferenciji RSA 2022, održanoj proteklog tjedna u San Franciscu.