Lemax u 2018. s 85 posto rasta prihoda na 1,85 milijuna eura

Lemax u 2018. s 85 posto rasta prihoda na 1,85 milijuna eura

Tvrtka Lemax završila je poslovnu 2018. godinu s prihodima od 1,85 milijuna eura, što predstavlja porast od 85 posto u odnosu na 2017. godinu. Riječ je o brzorastućoj IT tvrtki osnovanoj u Šibeniku i s uredom u Zagrebu koja ima više od 130 korisnika na svim kontinentima, osim Antarktika, pokrivajući kompanije veličine od 20 do preko 700 zaposlenika.

Podsjetimo, tvrtka Lemax prošle godine potpisala je najveći pojedinačni ugovor s turističkom agencijom Asian Trails iz Tajlanda kojim podržava rad više od 700 zaposlenika s preko 4000 partnera i 8 tržišta koja zajednički pokrivaju gotovo trećinu stanovnika planete.

Poslovnu 2018. godinu Lemax je završio, osim povećanja prihoda od 85 posto sa jedanaest novih ugovora. Dva ugovora obuhvaćaju hrvatsko tržište, a preostalih devet globalno tržište koje uključuje Island, Tajland, Ujedinjene Arapske Emirate, Novi Zeland, Dansku, Sjedinjene Američke Države, Italiju i Meksiko. Porast broja korisnika omogućio je zapošljavanje novih stručnjaka odnosno 34 novih radnih mjesta, te su krajem 2018. godine dosegli brojku od 67 zaposlenika.

Fluktuacija je u Lemaxu u 2018. godini iznosila svega 9,5 posto što je za 20 posto manje u odnosu na prethodnu godinu. Prosječna dob zaposlenika je 30 godina, od čega je 96 posto visokoobrazovanih. Najviše zaposlenih su inženjeri elektrotehnike i informacijsko-komunikacijskih tehnologija, njih 66 posto. Stručnjaci sa ekonomskim znanjima čine 21 posto tvrtke, a preostalih 13 posto obuhvaćaju ostala zvanja potrebnih za redovno poslovanje tvrtke. Od toga 35 posto čine juniori, dok rukovodstvo čini 10 posto tvrtke. U 2019. godini u Lemaxu predviđaju rast broja stručnjaka za više od 30 posto, da bi očekivana brojka od 130 zaposlenika bila ostvarena do kraja 2020. godine.

Godina 2018. obilježena je rebrandingom tvrtke i promjenom naziva softvera iz iTravel u Lemax softver. Potpisani su ugovori za projekte koji će se sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Započet je projekt uvođenja ISO normi kojim će se ojačati povjerenje korisnika u tvrtku i proizvod te osigurati strukturiranje cjelokupnog poslovanja, a čija je vrijednost 392.772,49 kuna.

U stopostotnom privatnom vlasništvu, Lemax je jedna od rijetkih u industriji koja izdvaja najveću vlastitu investiciju u visini od čak do 10 milijuna eura, kako bi osigurali prelazak na moderniju arhitekturu, osobito na izdvajanje monolitne aplikacije u mikroservise (refaktoring). Na taj način postići će da je softver brži, pouzdaniji i stabilniji te će se smanjiti međuovisnost sustava. Investicija je u skladu s tvrtkinom strategijom i s ciljem unaprjeđenja kvalitete i održivosti koda te bržeg razvoja novih funkcionalnosti, a odvija se pod nazivom “Strategija 2023.”

vrtka Lemax razvila je vlastiti softver naziva Lemax koji korisnicima, turističkim agencijama i turoperatorima, pomaže povećati efikasnost i prodaju. Uz kompletno upravljanje rezervacijskim procesom, pokriva širok spektar aktivnosti budući da sadrži specijalizirane module za marketing, prodaju, računovodstvo, financije te logistiku. Najveće prednosti ovakvog sveobuhvatnog sustava su značajno ubrzanje i automatizacija svih operativnih procesa na koje korisnici uobičajeno troše puno vremena i resursa. Primjenom softvera korisnici se posvećuju razvoju poslovanja i odnosima s klijentima, uz krajnje koristi povećanja prodaje i profita.

„U Lemaxu imamo samo jedan, vlastiti proizvod, istovremeno prepoznat na globalnom tržištu kao vodeći u industriji. To nam omogućuje kontinuirani i ubrzani rast u svim područjima rada, što znači da ćemo zapošljavati sve profile stručnjaka i nastaviti daljnji proboj na sva svjetska tržišta. U tijeku je formiranje tima za outband prodaju kako bi osigurali precizniji doseg do potencijalnih korisnika, što je odmak od naše dosadašnje prodaje koje se bazirala na taktikama inbound prodaje. U ovoj godini očekujemo nastavak rasta kao i prethodne godine, snažniju tržišnu prepoznatljivost i povećanje izvoza“ izjavio je Mate Kostovski, direktor Lemaxa.

Lemax će u 2019. godinu uskladiti rješenje, marketing i prodajnu strategiju. Jačat će korporativnu kulturu koja je orijentirana na korisnike i njihovo zadovoljstvo te osnažiti prodajni tim, marketing i odjel Customer Successa, u kojem zapošljavaju svjetski prepoznate stručnjake. Strateški nastup tvrtke usmjeren je na nastavak globalnog širenja i prisutnosti, uz povećanje broja korisnika i implementiranih projekata. „Kao članovi CISEx-a, Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera koja je izdala preliminarno priopćenje o povećanju izvoza i broja otvorenih radnih mjesta, i mi smo u 2018. godini imali odlične rezultate izvoza, od čak 88 posto, te nam je drago što doprinosimo ovogodišnjim odličnim pokazateljima“, zaključio je Kostovski.

Još iz kategorije

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

Veritasova rješenja testirana su i posve prilagođena za Amazonov AWS Outposts

13.12.2019. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies objavila je potpunu podršku za AWS Outposts. AWS Outposts su rackovi koji objedinjuju servere i sustave za pohranu podataka, a sadrže hardver koji je dizajnirao Amazon kako bi ovi rackovi u tvrtkama radili kao lokalni serveri i sustavi za pohranu podataka dok su istovremeno spojeni s nizom AWS-ovih usluga u oblaku. Veritas je testirao AWS Outposts servere a korisnicima koji ih odluče primijeniti u vlastitim okruženjima može pomoći prilagodbom arhitekture kompleksnih računalnih zadataka tako da se uspješno izvršavaju na AWS-u.

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

IBM predstavio tehnologiju otvorenog koda za brže odgovaranje na kibernetičke napade

12.12.2019. komentiraj

Kibernetički napadi s kojim se organizacije i pojedinci danas suočavaju sve su češći, različitiji i sofisticiraniji. Procjenjuje se da globalni trošak uzrokovan kibernetičkim napadima iznosi 600 milijardi dolara i upravo takvi napadi predstavljaju najveću prijetnju u poslovanju danas.

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

SRCE predstavilo novu uslugu napredno računarstvo u oblaku HTC Cloud

12.12.2019. komentiraj

Sveučilišni računski centar (Srce) predstavio je novu uslugu HTC Cloud koja pruža konceptualno novu platformu za potrebe naprednog računanja i složenih analiza podataka, temeljenu na paradigmi računarstva u oblaku (engl. cloud computing).