Korisnicima u Hrvatskoj omogućeno slanje eRačuna, SAP postao dio mreže

Korisnicima u Hrvatskoj omogućeno slanje eRačuna, SAP postao dio mreže

Okupljenima na skupu koji su organizirali S&T Hrvatska, servisa Moj-eRačun i SAP Hrvatska predstavljeno je rješenje za primjenu eRačuna u poslovnoj praksi koje je razvila tvrtka S&T Hrvatska u suradnji s partnerima, servisom Moj- eRačun i razvojnim odjelom tvrtke SAP EMEA South East Product management. Kako je rečeno, riječ je o rješenju koje omogućuje svim korisnicima SAP poslovnog sustava brzo, sigurno i jednostavno slanje računa putem servisa Moj-eRačun.

„Ulazak SAP-a u Moj-eRačun mrežu izniman je događaj jer većina velikih pravnih subjekata koriste SAP poslovno rješenje. Time smo omogućili i ovim tvrtkama da se priključe brojci od čak 17.000 poslovnih subjekata koje svakodnevno šalju i primaju eRačune“, istaknuo je Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun.

SAP, kao najveći svjetski proizvođač ERP poslovnih rješenja, svojim primjerom pokazuje smjer razvoja tržišta, a od danas je Hrvatska šesta zemlja u svijetu gdje je SAP, uz pomoć partnera, u Hrvatskoj su to S&T i servis Moj-eRačun, omogućio slanje i primanje eRačuna svojim korisnicima. Rješenje je rađeno u suradnji sa SAP razvojnim timom iz Njemačke i dio  je standardnih  SAP  ERP funkcionalnosti lokaliziranih za Hrvatsku.

S&T je zlatni SAP partner, s dugogodišnjim iskustvom u implementaciji SAP rješenja, brojnim uspješnim projektima i certificiranim stručnjacima, koji prate nove trendove u razvoju tržišta i tehnologija. Drago nam je da je ovo još jedan projekt koji je uspješno realiziran u suradnji sa SAP- om. Pružanje vrhunskih usluga i rješenja poput ovog projekta, koji doprinose poboljšanju efikasnosti poslovanja i omogućuju korisnicima praćenje globalnih trendova, naš je stalni motiv i cilj - istaknula je Zdravka Jakopec, direktorica SAP odjela S&T Hrvatska.

Pridruživanje SAP-a Moj-eRačun mreži snažan je vjetar za naprednije hrvatsko gospodarstvo, ubrzavanje, moderniziranje i usklađivanje poslovnih procesa u domaćim tvrtkama s ostalim tvrtkama u zemlji i inozemstvu, budući da Mreža svojim korisnicima omogućuje razmjenu eRačuna u podatkovnom obliku pogodnom za automatsku obradu čime daje tvrtkama ne samo veću sigurnost, nego efikasnije poslovne procese i veće uštede kako bi se lakše izdvojili od konkurencije.

Kako to funkcionira u praksi, prvi je provjerio Večernji list, pilot korisnik eRačuna u SAP poslovnom okruženju u Hrvatskoj, a od 9. veljače i svi drugi SAP korisnici u Hrvatskoj imaju pristup Moj-eRačun Mreži te svojim kupcima mogu slati eRačune u podatkovnom obliku i time ubrzati i poboljšati vlastite poslovne proces, kao i odnose sa svojim kupcima.

 

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.