Korisnicima u Hrvatskoj omogućeno slanje eRačuna, SAP postao dio mreže

Korisnicima u Hrvatskoj omogućeno slanje eRačuna, SAP postao dio mreže

Okupljenima na skupu koji su organizirali S&T Hrvatska, servisa Moj-eRačun i SAP Hrvatska predstavljeno je rješenje za primjenu eRačuna u poslovnoj praksi koje je razvila tvrtka S&T Hrvatska u suradnji s partnerima, servisom Moj- eRačun i razvojnim odjelom tvrtke SAP EMEA South East Product management. Kako je rečeno, riječ je o rješenju koje omogućuje svim korisnicima SAP poslovnog sustava brzo, sigurno i jednostavno slanje računa putem servisa Moj-eRačun.

„Ulazak SAP-a u Moj-eRačun mrežu izniman je događaj jer većina velikih pravnih subjekata koriste SAP poslovno rješenje. Time smo omogućili i ovim tvrtkama da se priključe brojci od čak 17.000 poslovnih subjekata koje svakodnevno šalju i primaju eRačune“, istaknuo je Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun.

SAP, kao najveći svjetski proizvođač ERP poslovnih rješenja, svojim primjerom pokazuje smjer razvoja tržišta, a od danas je Hrvatska šesta zemlja u svijetu gdje je SAP, uz pomoć partnera, u Hrvatskoj su to S&T i servis Moj-eRačun, omogućio slanje i primanje eRačuna svojim korisnicima. Rješenje je rađeno u suradnji sa SAP razvojnim timom iz Njemačke i dio  je standardnih  SAP  ERP funkcionalnosti lokaliziranih za Hrvatsku.

S&T je zlatni SAP partner, s dugogodišnjim iskustvom u implementaciji SAP rješenja, brojnim uspješnim projektima i certificiranim stručnjacima, koji prate nove trendove u razvoju tržišta i tehnologija. Drago nam je da je ovo još jedan projekt koji je uspješno realiziran u suradnji sa SAP- om. Pružanje vrhunskih usluga i rješenja poput ovog projekta, koji doprinose poboljšanju efikasnosti poslovanja i omogućuju korisnicima praćenje globalnih trendova, naš je stalni motiv i cilj - istaknula je Zdravka Jakopec, direktorica SAP odjela S&T Hrvatska.

Pridruživanje SAP-a Moj-eRačun mreži snažan je vjetar za naprednije hrvatsko gospodarstvo, ubrzavanje, moderniziranje i usklađivanje poslovnih procesa u domaćim tvrtkama s ostalim tvrtkama u zemlji i inozemstvu, budući da Mreža svojim korisnicima omogućuje razmjenu eRačuna u podatkovnom obliku pogodnom za automatsku obradu čime daje tvrtkama ne samo veću sigurnost, nego efikasnije poslovne procese i veće uštede kako bi se lakše izdvojili od konkurencije.

Kako to funkcionira u praksi, prvi je provjerio Večernji list, pilot korisnik eRačuna u SAP poslovnom okruženju u Hrvatskoj, a od 9. veljače i svi drugi SAP korisnici u Hrvatskoj imaju pristup Moj-eRačun Mreži te svojim kupcima mogu slati eRačune u podatkovnom obliku i time ubrzati i poboljšati vlastite poslovne proces, kao i odnose sa svojim kupcima.

 

Još iz kategorije

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.

Kako suzbiti hakerski napad koji dolazi iznutra

Kako suzbiti hakerski napad koji dolazi iznutra

30.06.2020. komentiraj

Iako je potencijal štete zbog vanjskih hakerskih napada alarmantan, sve su opasnije unutarnje prijetnje jer predstavljaju sigurnosni aspekt koji je teško nadzirati i kontrolirati.  Stručnjaci tvrtke Schneider Electric mogu pomoći umanjiti rizik potencijalnih insajderskih napada.