Kontrola novih dokumenata povjerena IN2

Kontrola novih dokumenata povjerena IN2

Foto: Fotolia (ilustracija)

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju stvorila se obveza prilagodbe osobnih dokumenata međunarodnim standardima, a u cijelom procesu sudjeluje i IN2 sa svojim INVerify2 rješenjem za kontrolu kvalitete, ističu iz jedne od najvećih domaćih IT tvrtki zagrebačkog IN2.

Glavnu ulogu u cijelom procesu ima Agencija za komercijalnu djelatnost, državna tvrtka specijalizirana za izradu svih vrsta osobnih dokumenata najvišeg stupnja sigurnosne zaštite, koja je pripremila dizajn nove osobne iskaznice s OIB-om, elektroničke vozačke dozvole, elektroničke dozvole za boravak i elektroničke pogranične propusnice, objašnjavaju u IN2.

Naime, uloga IN2 u cijelom procesu bila je osmišljavanje spomenutog rješenja za provjeru kvalitete za koje je bio zadužen IN2 Microsoft razvojni tim, a ono samo je napravljeno u skladu sa ISO 18013 i ICAO 9303 standardima, a koristi se za potrebe verifikacije ispravnosti svakog pojedinačnog dokumenta usporedbom očekivanih podataka iz baze s podacima očitanima na dokumentu korištenjem OCR metode te s onima na RFID čipu.

Uz značajno podizanje pouzdanosti, sustav također pruža objedinjeni način postupanja sa raznim tipovima dokumenata i njihovih podvarijanti što olakšava i ubrzava rad operatera. Nove osobne iskaznice, testirane INVerify2 sustavom, već se izdaju, a MUP je nedavno započeo sa zaprimanjem zahtjeva za nove elektroničke vozačke dozvole. Stariji dokumenti, kojima nije istekao rok valjanosti, i dalje će biti važeći u Europskoj uniji.

Još iz kategorije

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.