Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingston Digital Europe  objavio je da je njegova IronKey D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine. To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

NIAPC je osnovan na temelju INFOSEC direktive i osigurava da se u skladu s NATO sigurnosnim politikama ocjenjuju i odobravaju za upotrebu samo kriptografski proizvodi koji su razvijeni u zemlji članici NATO- a. Serija IronKey D300 je sada uključena na ovaj popis, što znači da je kvalificirana za enkriptirani Flash drive koji zadovoljava razine zaštite podataka koje je uspostavio NATO radi zaštite informacija od gubitka ili cyber napada. Osjetljivo prenošenje podataka mora biti zaštićeno, jer svaki gubitak ili kršenje može rezultirati štetom snagama NATO-a, njegovim članicama ili misiji.

“Zadovoljstvo nam je da su IronKey D300 serije sada certificirane, pridružujući se nekim od naših enkriptiranih USB-ova koji su certificirani u prošlosti, poput D100 i D200. To kupcima pokazuje da je diljem NATO-a i vladinih agencija njegovih članica IronKey dobro poznata i pouzdana robna marka za osiguravanje podataka ograničene razine,” rekao je Oscar Escayola, BM Flash Manager EMEA.

“Kingston je posvećen stvaranju enkriptiranih USB-ova koji štite podatke na vojnoj i državnoj razini, tako da kupci s visokim zahtjevima za zaštitu podataka mogu biti uvjereni da će njihovi zahtjevi za sigurnost podataka, kada su osjetljivi podaci u pitanju, biti ispunjeni“, ističe Escayola.

Serija IronKey USB ima FIPS 140-2 certifikat razine 3, što znači da ispunjava ključne vladine zahtjeve poput fizičke zaštite od neovlaštenog pristupa, jakog kriptografskog ključa za upravljanje i poboljšanih mogućnosti provjere autentičnosti. FIPS 140-2 je serija zahtjeva i standarda za kriptografske module radi održavanja cjelovitosti podataka zaštićenih modulom. Certifikacija razine 3 zahtijeva fizičku zaštitu od neovlaštenog pristupa kako bi se zlonamjerne korisnike spriječilo da dođu do kriptografskog modula. IronKey USB serija proizvedena je s čvrstim cink kućištem, a podaci su zaštićeni vojnom 256-bitnom AES-XTS hardverskom enkripcijom, pri čemu je unutarnji kriptografski modul epoksiran na kućište za najvišu razinu zaštite od neovlaštene upotrebe.

Uređaj koristi digitalno potpisan hardverski mehanizam koji ga čini zaštićenim od BadUSB štetnog programa i nameće složenu zaštitu lozinkom kako bi se spriječio neovlašteni pristup. Inačica IronKey D300S, numerirana rednim brojem, uključuje jedinstveni serijski broj i barkod koji sigurnosni administratori mogu skenirati i koristiti za jednostavno praćenje i implementiranje širom organizacije. Povrh toga, IronKey D300S nudi virtualnu tipkovnicu na kojoj se lozinka unosi klikom miša kako bi se spriječili keyloggeri i screenloggeri.

Još iz kategorije

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

30.03.2020. komentiraj

Proizvod Poslovne inteligencije za zaštitu privatnosti, Data Privacy Manager, postao je prvi hrvatski softver uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj koji za globalne kupce recenzira tehnološke proizvode i usluge iz cijelog svijeta.

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

24.03.2020. komentiraj

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19 te napominju da su u stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak.

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

22.03.2020. komentiraj

Nokia i Intel posljednjih godina prisno surađuju po pitanju mobilne mreže pete generacije (5G), a to će dodatno pospješiti kolaboracijom vezanom uz inovacije koji se tiču iste te tehnologije. Razlog prisnije suradnje jest pospješiti razvoj nove mreže u Europi, ali i svijetu, što bi bila alternativa zbog situacije s Huaweijem.