Kaspersky Lab sprječava napade DDoS na tvrtke u Hrvatskoj

Kaspersky Lab sprječava napade DDoS na tvrtke u Hrvatskoj

Foto: Fotolia

Kako bi pomogla tvrtkama da se obrane od napada Distributed-Denial-of-Service (DDoS) koji su u porastu, tvrtka Kaspersky Lab je ponudila Kaspersky DDoS Protection – novo softversko rješenje dizajnirano za zaštitu online usluge od napada DDoS. Stručno znanje i iskustvo u borbi protiv cyber napada, u kombinaciji s inteligentnom tehnologijom tvrtke Kaspersky Lab, omogućilo je kreiranje rješenja koje štiti od napada DDoS.

Gotovo četvrtina (23 posto) tvrtki u Europi smatra napade DDoS jednom od tri najveće opasnosti za poslovanje, pokazalo je to istraživanje koje su provele tvrtke Kaspersky Lab i B2B International. Budući da su napadi DDoS jedni od najčešće korištenih metoda cyber kriminala za krađu novca, broj i jačina napada povećava se iz godine u godinu. Upravo stoga, zaštita korisnika stavljana je na vrh prioriteta tvrtki. Tvrtke mogu izgubiti između 10.000 – 50.000 američkih dolara1 dnevno zbog ovih napada, a sama krađa može izazvati probleme s reputacijom tvrtke. Istraživanje je pokazalo da 26 posto tvrtki u Europi smatra mogućnost kontinuiranog pružanja usluga jednom od tri najveća IT prioriteta u 2015. godini.

Napad DDoS blokira informacijski sustav web stranice ili baze podataka zasipajući ga velikom količinom zahtjeva, što web stranicu čini nedostupnom za korisnike. Razlozi napada DDoS mogu biti mnogobrojni, od oblika huliganizma, terorizma, nelojalne konkurencije pa čak i ucjene.

Niski troškovi napada (beskrupulozna osoba može naručiti uslugu zvanu „napad DDoS“ za samo 50 američkih dolara dnevno), nemogućnost praćenja napadača te veliki broj računala i mobilnih uređaja širom svijeta zaraženih bot-om čine napade DDoS jednim od najrasprostranjenijih i najopasnijih cyber napada današnjice.

„Napadi DDoS ne poznaju granice, žrtve mogu biti velike internacionalne kao i male online tvrtke. Nadalje, napadi DDoS najčešće su dio ciljanog napada na tvrtku. Prilikom napada, online usluge zatrpane su zahtjevima kako bi se stvorila diverzija, za to vrijeme napadač može pristupiti važnim podacima. Kako bi zaštitili korisnike od ovakvih prijetnji i minimalizirali njihove gubitke, predstavili smo rješenje Kaspersky DDoS Protection“, izjavio je direktor tvrtke Kaspersky Lab za regiju istočne Europe, Anton Porok.

Važan dio rješenja Kaspersky DDoS Protection je infrastruktura centara za „čišćenje“ online prometa koji su smještani diljem Europe. Kaspersky Lab DDoS intelligence omogućuje da upravo to bude postignuto, kao i da se otklone napadi DDoS dok potencijalne prijetnje mogu biti identificirane i uklonjene u ranom stadiju.

Softver Kaspersky DDoS Protection koji nadgleda i „čisti“ online promet razvijen je unutar tvrtke. To znači da je rješenje napravljeno tako da može brzo reagirati na promjene u tehnikama koje koriste napadači, čak i za vrijeme napada. Nadalje, softver može „očistiti“ većinu online prometa koji je povezan s napadom od strane pružatelja usluge, ako ISP u pitanju surađuje s tvrtkom Kaspersky Lab. To znači da samo mala količina sofisticiranog spama mora biti preusmjerena na centre za „čišćenje“ online prometa tvrtke Kaspersky Lab.

Stručnjaci koji upravljaju softverom Kaspersky DDoS Protection mogu prilagoditi detekciju i filtere ovisno o prijetnji. Ovaj dodatni nivo zaštite je podložan brzoj prilagodbi i implementaciji, povećavajući zaštitu korisnika.

Kako bi osigurali najveću razinu pouzdanosti, tvrtka Kaspersky Lab koristi isključivo europsku opremu i pružatelje usluga za „čišćenje“ i praćenje online prometa iz europskih zemalja. Svi centri za „čišćene“ online prometa smješteni su u Europi, korisnički analizirani metapodaci nikad ne napuštaju EU.

Još iz kategorije

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.

VIDEO: Microblink nastavlja s razvojem sustava prepoznavanja osobnih iskaznica i kreditnih kartica

VIDEO: Microblink nastavlja s razvojem sustava prepoznavanja osobnih iskaznica i kreditnih kartica

21.03.2019. komentiraj

Sajam u Barceloni još je jednom pokazao kako se s razvojem ne smije stati, a to je za ICTbusiness.info i ICTbusiness TV potvrdila i Nina Šuljak direktorica marketinga Microblinka. Ona ističe kako je BlinkID  softver za skeniranje osobnih dokumenata koji omogućuje brzu i preciznu ekstrakciju podataka s dokumenata u preko 150 zemalja na svijetu.

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

WinDays19 konferencija u Šibeniku s više od 130 predavanja

20.03.2019. komentiraj

WinDays konferencija koja će se održati od 2. do 5. travnja u Amadria Parku u Šibeniku, u svom 19. izdanju donijet će više od 130 predavanja i panel rasprava. Prvi konferencijski dan rezerviran je za WinDays19 Business, drugi s jednim smjerom Digital 4 Innovation za sve sudionike, a posljednja dva za WinDays19 Technology.