Kaspersky Lab sprječava napade DDoS na tvrtke u Hrvatskoj

Kaspersky Lab sprječava napade DDoS na tvrtke u Hrvatskoj

Foto: Fotolia

Kako bi pomogla tvrtkama da se obrane od napada Distributed-Denial-of-Service (DDoS) koji su u porastu, tvrtka Kaspersky Lab je ponudila Kaspersky DDoS Protection – novo softversko rješenje dizajnirano za zaštitu online usluge od napada DDoS. Stručno znanje i iskustvo u borbi protiv cyber napada, u kombinaciji s inteligentnom tehnologijom tvrtke Kaspersky Lab, omogućilo je kreiranje rješenja koje štiti od napada DDoS.

Gotovo četvrtina (23 posto) tvrtki u Europi smatra napade DDoS jednom od tri najveće opasnosti za poslovanje, pokazalo je to istraživanje koje su provele tvrtke Kaspersky Lab i B2B International. Budući da su napadi DDoS jedni od najčešće korištenih metoda cyber kriminala za krađu novca, broj i jačina napada povećava se iz godine u godinu. Upravo stoga, zaštita korisnika stavljana je na vrh prioriteta tvrtki. Tvrtke mogu izgubiti između 10.000 – 50.000 američkih dolara1 dnevno zbog ovih napada, a sama krađa može izazvati probleme s reputacijom tvrtke. Istraživanje je pokazalo da 26 posto tvrtki u Europi smatra mogućnost kontinuiranog pružanja usluga jednom od tri najveća IT prioriteta u 2015. godini.

Napad DDoS blokira informacijski sustav web stranice ili baze podataka zasipajući ga velikom količinom zahtjeva, što web stranicu čini nedostupnom za korisnike. Razlozi napada DDoS mogu biti mnogobrojni, od oblika huliganizma, terorizma, nelojalne konkurencije pa čak i ucjene.

Niski troškovi napada (beskrupulozna osoba može naručiti uslugu zvanu „napad DDoS“ za samo 50 američkih dolara dnevno), nemogućnost praćenja napadača te veliki broj računala i mobilnih uređaja širom svijeta zaraženih bot-om čine napade DDoS jednim od najrasprostranjenijih i najopasnijih cyber napada današnjice.

„Napadi DDoS ne poznaju granice, žrtve mogu biti velike internacionalne kao i male online tvrtke. Nadalje, napadi DDoS najčešće su dio ciljanog napada na tvrtku. Prilikom napada, online usluge zatrpane su zahtjevima kako bi se stvorila diverzija, za to vrijeme napadač može pristupiti važnim podacima. Kako bi zaštitili korisnike od ovakvih prijetnji i minimalizirali njihove gubitke, predstavili smo rješenje Kaspersky DDoS Protection“, izjavio je direktor tvrtke Kaspersky Lab za regiju istočne Europe, Anton Porok.

Važan dio rješenja Kaspersky DDoS Protection je infrastruktura centara za „čišćenje“ online prometa koji su smještani diljem Europe. Kaspersky Lab DDoS intelligence omogućuje da upravo to bude postignuto, kao i da se otklone napadi DDoS dok potencijalne prijetnje mogu biti identificirane i uklonjene u ranom stadiju.

Softver Kaspersky DDoS Protection koji nadgleda i „čisti“ online promet razvijen je unutar tvrtke. To znači da je rješenje napravljeno tako da može brzo reagirati na promjene u tehnikama koje koriste napadači, čak i za vrijeme napada. Nadalje, softver može „očistiti“ većinu online prometa koji je povezan s napadom od strane pružatelja usluge, ako ISP u pitanju surađuje s tvrtkom Kaspersky Lab. To znači da samo mala količina sofisticiranog spama mora biti preusmjerena na centre za „čišćenje“ online prometa tvrtke Kaspersky Lab.

Stručnjaci koji upravljaju softverom Kaspersky DDoS Protection mogu prilagoditi detekciju i filtere ovisno o prijetnji. Ovaj dodatni nivo zaštite je podložan brzoj prilagodbi i implementaciji, povećavajući zaštitu korisnika.

Kako bi osigurali najveću razinu pouzdanosti, tvrtka Kaspersky Lab koristi isključivo europsku opremu i pružatelje usluga za „čišćenje“ i praćenje online prometa iz europskih zemalja. Svi centri za „čišćene“ online prometa smješteni su u Europi, korisnički analizirani metapodaci nikad ne napuštaju EU.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.