JGL uspješno implementirao SAP sustav

JGL uspješno implementirao SAP sustav

U domaćoj farmaceutskoj tvrtki JGLu rekordnom je roku uspješno okončan projekt uvođenja ERP poslovnog sustava tvrtke SAP. Riječ je najnovijoj generaciji sustava S/4HANA baziranom na inovativnoj tehnologiji in-memory baze koja omogućava brzi pristup informacijama, uspješno savladavanje kompleksnosti poslovanja i prilagođavanje novim tržišnim zahtjevima. Premijerna je to implementacija sustava S/4HANA ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji jugoistočne Europe, a po sveobuhvatnosti modula i integraciji s vanjskim sustavima i prvi go-live projekt takve vrste u Europi.

Naime, uvođenje je obuhvatilo iznimno širok spektar modula – financije i računovodstvo, kontroling, prodaju i distribuciju, planiranje proizvodnje, održavanje, upravljanje kvalitetom, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje materijalima, složeno upravljanje skladištem, planiranje i konsolidaciju te BI alate za izvještavanje. Također, dio projekta uključivao je i implementaciju rješenja SuccessFactors koje JGL-u omogućava napredno upravljanje ljudskim potencijalima kroz softverske alate koji podržavaju uvođenje u posao, učenje, ocjenjivanje, praćenje ciljeva i nagrađivanje. SuccessFactors rješenje u potpunosti je integrirano sa sustavom S/4HANA zahvaljujući platformi Hana Cloud Integration.

Kao tržišnim liderima u području softvera poslovnih aplikacija, ekspertima SAP-a prepuštena je kompletna odgovornost upravljanja projektom, dok je realizacija izvršena uz podršku partnera s ekspertizom, tvrtke S&T Hrvatska. Kroz 14 mjeseci na projektu je radilo ukupno preko 50 zaposlenika JGL-a i 30 konzultanata, zbog čega je osigurano pravovremeno izvršenje svih faza implementacije, ali i postignuta visoka razina kvalitete.

U skladu s globalnim strateškim planovima razvoja JGL-a, uvođenje vodećih svjetskih softverskih rješenja pokazalo se kao nezaobilazna etapa moderniziranja ukupnog poslovnog procesa. Glavni je cilj bio dodatno unaprijediti i osnažiti funkcionalnosti postojećih rješenja, ali i doprinijeti razvoju, rastu te povećanju konkurentnosti kompanije.

„Siguran sam da će uvođenje odabranih funkcionalnosti unutar SAP ERP poslovnog sustava JGL-u osigurati brže i kvalitetnije poslovne procese, kao i pravovremenu kontrolu poslovanja, čime ćemo značajno ubrzati planiranje na svim razinama. Osim toga, posebno nas veseli što će benefite novog sustava osjetiti kupci na svim našim tržištima, posebice zbog povećanja dostupnosti proizvoda“, naglasio je Mate Poropat, voditelj projekta i direktor farmaceutsko-tehničkih operacija u JGL-u.

„Naša rješenja izgrađena su na višegodišnjoj ekspertizi u svjetskoj farmaceutskoj industriji što je bilo ključno i za uspješnu provedbu ovog projekta. Korištenjem sustava S/4HANA, JGL će moći brzo i pouzdano prilagođavati svoj poslovni i proizvodni proces kako bi iz njega izvukao maksimum, a uz zadovoljenje regulatornih zahtjeva i osiguranje kvalitete“, rekla je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP.

Još iz kategorije

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

16.06.2019. komentiraj

Kompanija HP ovog je tjedna u Zagrebu predstavila brojne novosti iz segmenta ispisa koje će se uskoro naći na tržištu. Uz nove modele iz serije OfficeJet Pro, prezentirali su i seriju laserskih pisača bez uloška te sigurnosna rješenja i aplikacije za nadzor i upravljanje pisačima.

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.