JGL uspješno implementirao SAP sustav

JGL uspješno implementirao SAP sustav

U domaćoj farmaceutskoj tvrtki JGLu rekordnom je roku uspješno okončan projekt uvođenja ERP poslovnog sustava tvrtke SAP. Riječ je najnovijoj generaciji sustava S/4HANA baziranom na inovativnoj tehnologiji in-memory baze koja omogućava brzi pristup informacijama, uspješno savladavanje kompleksnosti poslovanja i prilagođavanje novim tržišnim zahtjevima. Premijerna je to implementacija sustava S/4HANA ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji jugoistočne Europe, a po sveobuhvatnosti modula i integraciji s vanjskim sustavima i prvi go-live projekt takve vrste u Europi.

Naime, uvođenje je obuhvatilo iznimno širok spektar modula – financije i računovodstvo, kontroling, prodaju i distribuciju, planiranje proizvodnje, održavanje, upravljanje kvalitetom, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje materijalima, složeno upravljanje skladištem, planiranje i konsolidaciju te BI alate za izvještavanje. Također, dio projekta uključivao je i implementaciju rješenja SuccessFactors koje JGL-u omogućava napredno upravljanje ljudskim potencijalima kroz softverske alate koji podržavaju uvođenje u posao, učenje, ocjenjivanje, praćenje ciljeva i nagrađivanje. SuccessFactors rješenje u potpunosti je integrirano sa sustavom S/4HANA zahvaljujući platformi Hana Cloud Integration.

Kao tržišnim liderima u području softvera poslovnih aplikacija, ekspertima SAP-a prepuštena je kompletna odgovornost upravljanja projektom, dok je realizacija izvršena uz podršku partnera s ekspertizom, tvrtke S&T Hrvatska. Kroz 14 mjeseci na projektu je radilo ukupno preko 50 zaposlenika JGL-a i 30 konzultanata, zbog čega je osigurano pravovremeno izvršenje svih faza implementacije, ali i postignuta visoka razina kvalitete.

U skladu s globalnim strateškim planovima razvoja JGL-a, uvođenje vodećih svjetskih softverskih rješenja pokazalo se kao nezaobilazna etapa moderniziranja ukupnog poslovnog procesa. Glavni je cilj bio dodatno unaprijediti i osnažiti funkcionalnosti postojećih rješenja, ali i doprinijeti razvoju, rastu te povećanju konkurentnosti kompanije.

„Siguran sam da će uvođenje odabranih funkcionalnosti unutar SAP ERP poslovnog sustava JGL-u osigurati brže i kvalitetnije poslovne procese, kao i pravovremenu kontrolu poslovanja, čime ćemo značajno ubrzati planiranje na svim razinama. Osim toga, posebno nas veseli što će benefite novog sustava osjetiti kupci na svim našim tržištima, posebice zbog povećanja dostupnosti proizvoda“, naglasio je Mate Poropat, voditelj projekta i direktor farmaceutsko-tehničkih operacija u JGL-u.

„Naša rješenja izgrađena su na višegodišnjoj ekspertizi u svjetskoj farmaceutskoj industriji što je bilo ključno i za uspješnu provedbu ovog projekta. Korištenjem sustava S/4HANA, JGL će moći brzo i pouzdano prilagođavati svoj poslovni i proizvodni proces kako bi iz njega izvukao maksimum, a uz zadovoljenje regulatornih zahtjeva i osiguranje kvalitete“, rekla je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP.

Još iz kategorije

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

17.01.2019. komentiraj

Tehnološke kompanije kao buduće ciljeve u mnogim slučajevima zacrtali su rad na pametnim gradovima, a među njima je i Intel čiji će Mobileye u partnerstvu s britanskom agencijom za mapiranje Ordnance Survey omogućiti klijentima visoko precizne podatke o lokacijama kako bi se u budućnosti uistinu izveli pravi pametni gradovi.

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

16.01.2019. komentiraj

Na početku godine, pravo je vrijeme za nova predviđanja na temu onoga što bi moglo obilježiti fintech sektor u novoj godini. Za prošlu sam godinu predvidio kako će inovatori u području tehnologija plaćanja koje se zasnivaju na NFC tehnologiji napraviti korake kojima će izbjeći daljnje oslanjanje na uređaje trećih proizvođača koji su im nužni kako bi mogli procesirati mobilna plaćanja.

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

14.01.2019. komentiraj

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak u području big date i distribuiranog skladištenja podataka. Huawei će se udružiti s drugim tržišnim igračima kako bi unaprijedio ARM tržište i potaknuo otvoren, suradnički i obostrano koristan ekosustav, podižući računalne performanse na nove visine.