JGL uspješno implementirao SAP sustav

JGL uspješno implementirao SAP sustav

U domaćoj farmaceutskoj tvrtki JGLu rekordnom je roku uspješno okončan projekt uvođenja ERP poslovnog sustava tvrtke SAP. Riječ je najnovijoj generaciji sustava S/4HANA baziranom na inovativnoj tehnologiji in-memory baze koja omogućava brzi pristup informacijama, uspješno savladavanje kompleksnosti poslovanja i prilagođavanje novim tržišnim zahtjevima. Premijerna je to implementacija sustava S/4HANA ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji jugoistočne Europe, a po sveobuhvatnosti modula i integraciji s vanjskim sustavima i prvi go-live projekt takve vrste u Europi.

Naime, uvođenje je obuhvatilo iznimno širok spektar modula – financije i računovodstvo, kontroling, prodaju i distribuciju, planiranje proizvodnje, održavanje, upravljanje kvalitetom, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje materijalima, složeno upravljanje skladištem, planiranje i konsolidaciju te BI alate za izvještavanje. Također, dio projekta uključivao je i implementaciju rješenja SuccessFactors koje JGL-u omogućava napredno upravljanje ljudskim potencijalima kroz softverske alate koji podržavaju uvođenje u posao, učenje, ocjenjivanje, praćenje ciljeva i nagrađivanje. SuccessFactors rješenje u potpunosti je integrirano sa sustavom S/4HANA zahvaljujući platformi Hana Cloud Integration.

Kao tržišnim liderima u području softvera poslovnih aplikacija, ekspertima SAP-a prepuštena je kompletna odgovornost upravljanja projektom, dok je realizacija izvršena uz podršku partnera s ekspertizom, tvrtke S&T Hrvatska. Kroz 14 mjeseci na projektu je radilo ukupno preko 50 zaposlenika JGL-a i 30 konzultanata, zbog čega je osigurano pravovremeno izvršenje svih faza implementacije, ali i postignuta visoka razina kvalitete.

U skladu s globalnim strateškim planovima razvoja JGL-a, uvođenje vodećih svjetskih softverskih rješenja pokazalo se kao nezaobilazna etapa moderniziranja ukupnog poslovnog procesa. Glavni je cilj bio dodatno unaprijediti i osnažiti funkcionalnosti postojećih rješenja, ali i doprinijeti razvoju, rastu te povećanju konkurentnosti kompanije.

„Siguran sam da će uvođenje odabranih funkcionalnosti unutar SAP ERP poslovnog sustava JGL-u osigurati brže i kvalitetnije poslovne procese, kao i pravovremenu kontrolu poslovanja, čime ćemo značajno ubrzati planiranje na svim razinama. Osim toga, posebno nas veseli što će benefite novog sustava osjetiti kupci na svim našim tržištima, posebice zbog povećanja dostupnosti proizvoda“, naglasio je Mate Poropat, voditelj projekta i direktor farmaceutsko-tehničkih operacija u JGL-u.

„Naša rješenja izgrađena su na višegodišnjoj ekspertizi u svjetskoj farmaceutskoj industriji što je bilo ključno i za uspješnu provedbu ovog projekta. Korištenjem sustava S/4HANA, JGL će moći brzo i pouzdano prilagođavati svoj poslovni i proizvodni proces kako bi iz njega izvukao maksimum, a uz zadovoljenje regulatornih zahtjeva i osiguranje kvalitete“, rekla je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP.

Još iz kategorije

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

24.03.2019. komentiraj

Mnogi se pitaju zašto ići po sajmovima, da li se s modernim tehnologijama nešto može postići, smanjiti troškove, no sajmovi poput MWC u Barceloni pokazuju da tome zaista nije tako. Jer Barcelona i MWC19 definitivno su bili mjesto gdje ste morali biti i pokazati što znate.

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

24.03.2019. komentiraj

Kako omogućiti veliku tehnološku transformaciju u kojoj je 5G nešto što dolazi potrebno je omogućiti monetizaciju mreže i stvaranje takvog okruženja gdje će se iz velikih serija podataka, prikupljenih kroz duže vrijeme omogućiti stvaranje predikcija što će se događati. Tako nešto moguće je gledati u optimizaciji već postojećih 4G mobilnog mreža, ali svakako u 5G svijetu koji tek dolazi.

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.