Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.

„Započeli smo operativno poslovanje u Ukrajini, jednom od najvećih i najbrže rastućih tržišta za IT rješenja u Europi. Investirali smo značajno u nove tehnologije, usluge i rješenja“, ističe Dumović i dodaje kako će ju posebni pamtiti i po tome da su „u samo jednoj godini stekli tri nova globalno značajna klijenta i to Starbucks kojeg poznaju svi, NewSec značajnu skandinavsku kompaniju te Reyes Holdings jednog od najvećih američkih logističara“.

Što se tiče godine koja je pred nama Dujmović ističe kako u kompaniji očekuju da će se kapitalizirati ulaganja u nove proizvode na kojima su radili zadnjih godina, a to se prije svega odnosi na SAP on Azure i druga non-ERP SAP rješenja i njihov Eiryn service management alat.

„Očekujemo i dalje širenja na nova tržišta jer smo upravo postali Microsoft LSP u Azerbajdžanu, a planiramo urede u još nekoliko zemalja“, zaključuje Dujmović.

Još iz kategorije

IBM odabrao Slack umjesto Microsoft Teams za svojih 350,000 zaposlenika

IBM odabrao Slack umjesto Microsoft Teams za svojih 350,000 zaposlenika

16.02.2020. komentiraj

Microsoft je doživio manji udarac nakon što se doznalo da IBM za korporativu komunikaciju svojih više od 350.000 zaposlenih bira Slack ispred Teamsa. U trenucima kad se dva konkurentska alata bore za prevlast na tržištu, dobiti takvog klijenta od iznimne je važnosti.

Schneider Electric najavio Easy UPS 3M trofazni UPS s internim baterijskim modulima

Schneider Electric najavio Easy UPS 3M trofazni UPS s internim baterijskim modulima

15.02.2020. komentiraj

Schneider Electric predstavio je prvu verziju Easy UPS 3M trofaznog neprekidnog napajanja (UPS) sa 60 i 80 kVA (400V) internim baterijskim modulima velikog kapaciteta. Easy UPS 3M UPS utjelovljenje je jednostavnosti, jer je jednostavan za instalaciju, jednostavan za uporabu i jednostavan za održavanje., osiguravajući malim i srednjim poduzećima kontinuitet poslovanja i čineći ga izvanredno prikladnim kako za podatkovne centre, tako i za industrijska okruženja.

Windaysi donose primjere iz prakse

Windaysi donose primjere iz prakse

12.02.2020. komentiraj

Povodom skorog održavanja najveće domaće IT konferencije Windays porazgovarali smo s direktoricom Microsoft Hrvatska Tatjanom Skoko o tome što konferencija donosi povodom dvadeset godina postojanja, ali i što je Microsoft promijenio posljednjih godina.