Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.

„Započeli smo operativno poslovanje u Ukrajini, jednom od najvećih i najbrže rastućih tržišta za IT rješenja u Europi. Investirali smo značajno u nove tehnologije, usluge i rješenja“, ističe Dumović i dodaje kako će ju posebni pamtiti i po tome da su „u samo jednoj godini stekli tri nova globalno značajna klijenta i to Starbucks kojeg poznaju svi, NewSec značajnu skandinavsku kompaniju te Reyes Holdings jednog od najvećih američkih logističara“.

Što se tiče godine koja je pred nama Dujmović ističe kako u kompaniji očekuju da će se kapitalizirati ulaganja u nove proizvode na kojima su radili zadnjih godina, a to se prije svega odnosi na SAP on Azure i druga non-ERP SAP rješenja i njihov Eiryn service management alat.

„Očekujemo i dalje širenja na nova tržišta jer smo upravo postali Microsoft LSP u Azerbajdžanu, a planiramo urede u još nekoliko zemalja“, zaključuje Dujmović.

Još iz kategorije

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.