Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.

„Započeli smo operativno poslovanje u Ukrajini, jednom od najvećih i najbrže rastućih tržišta za IT rješenja u Europi. Investirali smo značajno u nove tehnologije, usluge i rješenja“, ističe Dumović i dodaje kako će ju posebni pamtiti i po tome da su „u samo jednoj godini stekli tri nova globalno značajna klijenta i to Starbucks kojeg poznaju svi, NewSec značajnu skandinavsku kompaniju te Reyes Holdings jednog od najvećih američkih logističara“.

Što se tiče godine koja je pred nama Dujmović ističe kako u kompaniji očekuju da će se kapitalizirati ulaganja u nove proizvode na kojima su radili zadnjih godina, a to se prije svega odnosi na SAP on Azure i druga non-ERP SAP rješenja i njihov Eiryn service management alat.

„Očekujemo i dalje širenja na nova tržišta jer smo upravo postali Microsoft LSP u Azerbajdžanu, a planiramo urede u još nekoliko zemalja“, zaključuje Dujmović.

Još iz kategorije

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

30.03.2020. komentiraj

Proizvod Poslovne inteligencije za zaštitu privatnosti, Data Privacy Manager, postao je prvi hrvatski softver uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj koji za globalne kupce recenzira tehnološke proizvode i usluge iz cijelog svijeta.

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

24.03.2020. komentiraj

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19 te napominju da su u stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak.

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

22.03.2020. komentiraj

Nokia i Intel posljednjih godina prisno surađuju po pitanju mobilne mreže pete generacije (5G), a to će dodatno pospješiti kolaboracijom vezanom uz inovacije koji se tiču iste te tehnologije. Razlog prisnije suradnje jest pospješiti razvoj nove mreže u Europi, ali i svijetu, što bi bila alternativa zbog situacije s Huaweijem.