Iz SAD-a, preko Osijeka do Belgije stiže novo bankarsko softversko rješenje za CKV banku

Iz SAD-a, preko Osijeka do Belgije stiže novo bankarsko softversko rješenje za CKV banku

Foto: DepositPhotos

Centrale Kredietverlening NV, neovisna belgijska obiteljska banka koja posluje u Belgiji i Francuskoj, nadogradit će svoju in-house bankarsku infrastrukturu na platformu Mbanq Sky koju isporučuje Mbanq Osijek, europska podružnica američkog FinTech inovatora Mbanq koji ima sjedište u SAD-u.

„Naša softverska arhitektura je jedinstvena jer je cijelo rješenje izgrađeno na osnovi analitike velikih podataka. Ovo jamči izuzetnu fleksibilnost, pouzdane podatke i usklađenost s propisima u bilo kojem trenutku ", objašnjava Lars A. Rottweiler, CTO & suosnivač Mbanq-a i bivši Managing Director Deutsche Bank.

Riječ je o “single-instance” digitalnom bankarskom rješenju kroz koje financijske institucije imaju kompletnu podršku za svoje poslovanje. U prvom na takav način zaključenom poslu za kompleksni bankarski software, cijeli se postupak obavlja potpuno digitalno (remotely) - od ugovaranja, pa do konačne isporuke, bez obavljanja rada na lokaciji banke. Mbanq će isporučiti cjelokupni angažman kao i daljnje operacije u potpunosti na daljinu. Tijekom faze implementacije Mbanq Sky-a ne očekuju se prekidi u uslugama.

„U CKV-u smo nastojali nadograditi svoj stari, legacy bankarski sustav koji je razvijan in-house u posljednjih 25 godina. S obzirom da nastavljamo s rastom potrebna nam je skalabilna platforma koja se lako može prilagoditi novim poslovnim prilikama, promjenama regulative, te ponuditi odgovarajući povrat ulaganja u narednim godinama“, ističe Rudi Deruytter, predsjednik Uprave CKV banke.

CKV će nakon isporuke moći brzo I efikasno reagirati na zahtjeve tržišta i kupaca, a njihovi klijenti uživati u svim blagodatima digitalnog bankarstva kroz web i mobilne bankarske funkcionalnosti, te će u svakom trenutku imati potpun pregled svog odnosa s bankom.

„Fleksibilnost, pouzdanost i skalabilnost bili su ključni čimbenici za CKV u odabiru tehnološkog partnera. Želimo da IT sustavi budu sredstvo dobrobiti za posao, a ne samo trošak. Već od prvih radionica koje smo obavili Mbanq-ova softverska arhitektura me je uvjerila. To je kamen temeljac Mbanq-ove mogućnosti isporuke otvorenog, skalabilnog, komercijalno podržanog, ali i dovoljno fleksibilnog softverskog rješenja, koje može udovoljiti specifičnim potrebama kupaca i lokalnim regulatornim potrebama bez ugrožavanja održivosti i ukupnih troškova vlasništva. Činjenica da Mbanq kombinira značajke upravljanja kreditom i depozitima s integriranim računovodstvom jedinstven je, ali kritičan zahtjev za CKV“, objašnjava Emmanuel Lambert, Digital Transformation Officer u CKV-u.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.