IoT Net Adria predstavila program PAUK

IoT Net Adria predstavila program PAUK

Na konferenciji 48 sati, susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu u organizaciji poslovnog tjednika Lider i Udruge gradova, tvrtka IoT Net Adria sudionicima je predstavila program PAUK. Radi se o programu koji poziva sve gradove i općine da se uključe u izgradnju globalne Sigfox IoT mreže i stvore preduvjete za unaprjeđenje života građana, uštedu energije, povećanje sigurnosti i stvaranje temelja za daljnje razvijanje korisnih IT rješenja.

Program PAUK okupljenima je predstavio Bruno Crnički, direktor i član odbora IoT Net Adrije, ističući kako je izgradnja IoT mreže za sve gradove koji se uključe u program - potpuno besplatna.

„Dosadašnja iskustva i znanja koja smo stekli s poduzetnicima iz različitih sektora gospodarstva, motivirala su nas da pozovemo gradove da se pridruže programu PAUK. Gradovi povezuju ljude, a naša inovativna tehnologija povezuje stvari. Stvaranjem takve mreže gradovi postaju još učinkovitiji što onda naravno doprinosi i boljem životu građana, bilo da je riječ o uštedi energije ili poboljšanju proizvodnih procesa. Naravno, to će omogućiti i bolju sigurnost građanima, ali i stvoriti sve preduvjete za daljnje razvijanje korisnih IT rješenja“, izjavio je Crnički.

Svi gradovi koji se uključe u mrežu pametnih gradova kroz program PAUK dobit će besplatno postavljanje komunikacijskog čvora za internet stvari, a upravo je takva mreža ključna za razvoj lokalnih samouprava jer potiče inicijative, inovacije i projekte koji mogu doprinijeti lokalnom gospodarstvu, ali i šire.

Svjesni činjenice da je implementacija takvih rješenja često skupa i izazovna, globalna IoT mreža Sigfox, čiji je IoT Net Adria hrvatski partner, ozbiljno se pozabavila tim problemom i razvila sustav kojeg karakteriziraju tri ključne značajke: niska cijena, energetska učinkovitost i brzi time to market.

Sigfoxova tehnologija trenutno je prisutna u više od 50 zemalja svijeta, a IoT Net Adria djeluje s ciljem razvoja prve IoT mreže u Hrvatskoj, ali i s ciljem povezivanja i poticanja tvrtki te pojedinaca da se uključe u razvoj rješenja koja rade na Sigfoxovoj tehnologiji.

Još iz kategorije

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

17.01.2019. komentiraj

Tehnološke kompanije kao buduće ciljeve u mnogim slučajevima zacrtali su rad na pametnim gradovima, a među njima je i Intel čiji će Mobileye u partnerstvu s britanskom agencijom za mapiranje Ordnance Survey omogućiti klijentima visoko precizne podatke o lokacijama kako bi se u budućnosti uistinu izveli pravi pametni gradovi.

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

16.01.2019. komentiraj

Na početku godine, pravo je vrijeme za nova predviđanja na temu onoga što bi moglo obilježiti fintech sektor u novoj godini. Za prošlu sam godinu predvidio kako će inovatori u području tehnologija plaćanja koje se zasnivaju na NFC tehnologiji napraviti korake kojima će izbjeći daljnje oslanjanje na uređaje trećih proizvođača koji su im nužni kako bi mogli procesirati mobilna plaćanja.

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

14.01.2019. komentiraj

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak u području big date i distribuiranog skladištenja podataka. Huawei će se udružiti s drugim tržišnim igračima kako bi unaprijedio ARM tržište i potaknuo otvoren, suradnički i obostrano koristan ekosustav, podižući računalne performanse na nove visine.