IoT Net Adria predstavila program PAUK

IoT Net Adria predstavila program PAUK

Na konferenciji 48 sati, susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu u organizaciji poslovnog tjednika Lider i Udruge gradova, tvrtka IoT Net Adria sudionicima je predstavila program PAUK. Radi se o programu koji poziva sve gradove i općine da se uključe u izgradnju globalne Sigfox IoT mreže i stvore preduvjete za unaprjeđenje života građana, uštedu energije, povećanje sigurnosti i stvaranje temelja za daljnje razvijanje korisnih IT rješenja.

Program PAUK okupljenima je predstavio Bruno Crnički, direktor i član odbora IoT Net Adrije, ističući kako je izgradnja IoT mreže za sve gradove koji se uključe u program - potpuno besplatna.

„Dosadašnja iskustva i znanja koja smo stekli s poduzetnicima iz različitih sektora gospodarstva, motivirala su nas da pozovemo gradove da se pridruže programu PAUK. Gradovi povezuju ljude, a naša inovativna tehnologija povezuje stvari. Stvaranjem takve mreže gradovi postaju još učinkovitiji što onda naravno doprinosi i boljem životu građana, bilo da je riječ o uštedi energije ili poboljšanju proizvodnih procesa. Naravno, to će omogućiti i bolju sigurnost građanima, ali i stvoriti sve preduvjete za daljnje razvijanje korisnih IT rješenja“, izjavio je Crnički.

Svi gradovi koji se uključe u mrežu pametnih gradova kroz program PAUK dobit će besplatno postavljanje komunikacijskog čvora za internet stvari, a upravo je takva mreža ključna za razvoj lokalnih samouprava jer potiče inicijative, inovacije i projekte koji mogu doprinijeti lokalnom gospodarstvu, ali i šire.

Svjesni činjenice da je implementacija takvih rješenja često skupa i izazovna, globalna IoT mreža Sigfox, čiji je IoT Net Adria hrvatski partner, ozbiljno se pozabavila tim problemom i razvila sustav kojeg karakteriziraju tri ključne značajke: niska cijena, energetska učinkovitost i brzi time to market.

Sigfoxova tehnologija trenutno je prisutna u više od 50 zemalja svijeta, a IoT Net Adria djeluje s ciljem razvoja prve IoT mreže u Hrvatskoj, ali i s ciljem povezivanja i poticanja tvrtki te pojedinaca da se uključe u razvoj rješenja koja rade na Sigfoxovoj tehnologiji.

Još iz kategorije

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

16.06.2019. komentiraj

Kompanija HP ovog je tjedna u Zagrebu predstavila brojne novosti iz segmenta ispisa koje će se uskoro naći na tržištu. Uz nove modele iz serije OfficeJet Pro, prezentirali su i seriju laserskih pisača bez uloška te sigurnosna rješenja i aplikacije za nadzor i upravljanje pisačima.

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.