IoT Net Adria predstavila program PAUK

IoT Net Adria predstavila program PAUK

Na konferenciji 48 sati, susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu u organizaciji poslovnog tjednika Lider i Udruge gradova, tvrtka IoT Net Adria sudionicima je predstavila program PAUK. Radi se o programu koji poziva sve gradove i općine da se uključe u izgradnju globalne Sigfox IoT mreže i stvore preduvjete za unaprjeđenje života građana, uštedu energije, povećanje sigurnosti i stvaranje temelja za daljnje razvijanje korisnih IT rješenja.

Program PAUK okupljenima je predstavio Bruno Crnički, direktor i član odbora IoT Net Adrije, ističući kako je izgradnja IoT mreže za sve gradove koji se uključe u program - potpuno besplatna.

„Dosadašnja iskustva i znanja koja smo stekli s poduzetnicima iz različitih sektora gospodarstva, motivirala su nas da pozovemo gradove da se pridruže programu PAUK. Gradovi povezuju ljude, a naša inovativna tehnologija povezuje stvari. Stvaranjem takve mreže gradovi postaju još učinkovitiji što onda naravno doprinosi i boljem životu građana, bilo da je riječ o uštedi energije ili poboljšanju proizvodnih procesa. Naravno, to će omogućiti i bolju sigurnost građanima, ali i stvoriti sve preduvjete za daljnje razvijanje korisnih IT rješenja“, izjavio je Crnički.

Svi gradovi koji se uključe u mrežu pametnih gradova kroz program PAUK dobit će besplatno postavljanje komunikacijskog čvora za internet stvari, a upravo je takva mreža ključna za razvoj lokalnih samouprava jer potiče inicijative, inovacije i projekte koji mogu doprinijeti lokalnom gospodarstvu, ali i šire.

Svjesni činjenice da je implementacija takvih rješenja često skupa i izazovna, globalna IoT mreža Sigfox, čiji je IoT Net Adria hrvatski partner, ozbiljno se pozabavila tim problemom i razvila sustav kojeg karakteriziraju tri ključne značajke: niska cijena, energetska učinkovitost i brzi time to market.

Sigfoxova tehnologija trenutno je prisutna u više od 50 zemalja svijeta, a IoT Net Adria djeluje s ciljem razvoja prve IoT mreže u Hrvatskoj, ali i s ciljem povezivanja i poticanja tvrtki te pojedinaca da se uključe u razvoj rješenja koja rade na Sigfoxovoj tehnologiji.

Još iz kategorije

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

24.03.2019. komentiraj

Mnogi se pitaju zašto ići po sajmovima, da li se s modernim tehnologijama nešto može postići, smanjiti troškove, no sajmovi poput MWC u Barceloni pokazuju da tome zaista nije tako. Jer Barcelona i MWC19 definitivno su bili mjesto gdje ste morali biti i pokazati što znate.

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

24.03.2019. komentiraj

Kako omogućiti veliku tehnološku transformaciju u kojoj je 5G nešto što dolazi potrebno je omogućiti monetizaciju mreže i stvaranje takvog okruženja gdje će se iz velikih serija podataka, prikupljenih kroz duže vrijeme omogućiti stvaranje predikcija što će se događati. Tako nešto moguće je gledati u optimizaciji već postojećih 4G mobilnog mreža, ali svakako u 5G svijetu koji tek dolazi.

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.