Intel za učinkovitije podatkovne centre

Intel za učinkovitije podatkovne centre

Intel je predstavio je portfelj proizvoda i tehnologija za podatkovne centre namijenjenih davateljima usluga u oblaku koji svojoj infrastrukturi žele udahnuti veću učinkovitost i fleksibilnost radi pružanja podrške sve većoj potražnji za novim uslugama te budućim inovacijama.

„U doba kada svijet postaje sve mobilniji pritisak zbog potrebe za podržavanjem milijardi uređaja i korisnika mijenja sam sastav podatkovnih centara“, izjavila je Diane Bryant, viša potpredsjednica i generalna direktorica Intelova odjela Datacenter and Connected Systems Group.

„Od predvodništva u silicijskim i SoC dizajnima do ormarske arhitekture i podrške za programsku opremu, Intel isporučuje ključne inovacije potrebne proizvođačima originalne opreme, proizvođačima telekomunikacijske opreme i davateljima usluga u oblaku za stvaranje podatkovnih centara budućnosti“, objašnjava Diane Bryant.

Poslužiteljska i mrežna infrastruktura te infrastruktura za pohranu razvija se da bi bolje odgovorila na potrebe raznovrsnog skupa lakših opterećenja te tako pridonosi stvaranju sektora mikroposlužitelja, hladne pohrane i osnovnog umrežavanja. Optimizacijom tehnologija namijenjenih točno određenim opterećenjima Intel će davateljima usluga u oblaku omogućiti znatno veću iskorištenost i manje troškove, a privatnim i poslovnim korisnicima ponuditi atraktivna i dosljedna radna okruženja.

Portfelj obuhvaća drugu generaciju 64-bitne linije proizvoda Intel Atom C2000 sa sustavom na čipu, namijenjenih platformama za mikroposlužitelje i hladnu pohranu (kodni naziv "Avoton") te za osnovno umrežavanje (kodni naziv "Rangeley"). Ti novi sustavi na čipu prvi su Intelovi proizvodi utemeljeni na mikroarhitekturi Silvermont, novom dizajnu u njegovu vrhunskom 22-nanometarskom Tri-Gate SoC procesu, kojim se postiže znatno povećanje performansi i energetske učinkovitosti, a sve to svega devet mjeseci nakon predstavljanja prethodne generacije.

Intel je predstavio i Intel Ethernet Switch FM5224, koji u kombinaciji s programskim paketom WindRiver Open Network Software omogućuje korištenje programski definiranih mrežnih rješenja (Software Defined Networking, SDN) na poslužiteljima te tako nudi veću gustoću i manju potrošnju energije.

Nova linija proizvoda Intel Atom C2000 proizvedena je pomoću Intelove vrhunske 22-nanometarske procesne tehnologije, a nudi maksimalno osam jezgri, TDP u rasponu od 6 W do 20 W, integrirani Ethernet i podršku za maksimalno 64 gigabajta (GB) memorije, što je osam puta više od prethodne generacije.

Još iz kategorije

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.