Intel predstavio tehnologiju za zaštitu podataka u transkacijama

Intel predstavio tehnologiju za zaštitu podataka u transkacijama

Intel Corporation predstavio je tehnologiju Intel Data Protection Technology for Transactions, prvo rješenje u informatičkoj industriji koje nudi sveobuhvatno šifriranje korisničkih i financijskih podataka ugrađenih u POS platforme.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je u suradnji s tvrtkom NCR, predvodnikom na području tehnologija za potrošačke transakcije, a u njoj se spaja programska oprema optimizirana za maloprodaju i Intelova strojna oprema, uključujući procesore Intel Core i odabrane procesore Intel Atom te se tako nudi veća razina sigurnosti od početka transakcije do pohrane podataka o transakciji na bankovnom poslužitelju.

Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions dodaje se novi sloj programske opreme kojom se štiti postupak plaćanja te se tako dopunjuju postojeća maloprodajna ulaganja u EMV (Europay, MasterCard & Visa) autorizaciju kreditnih kartica, tokenizaciju i ostale tehnologije za zaštitu podataka. Programska oprema instalira se i pokreće na Intelovu čipsetu, čime se jamči dodatna sigurnost, a pridonosi zatvaranju sigurnosnih rupa u prijenosu podataka s POS uređaja u podatkovni centar i obratno.

Sve brojniji slučajevi probijanja zaštite podataka doveli su u pitanje sposobnost maloprodajnih trgovaca da zaštite podatke korisnika i zadrže povjerenje potrošača u razmjenu podataka, čime se stvaraju prepreke prihvaćanju tehnologija koje pokreću internet stvari.

Procjenjuje se da su korporacije tijekom 2013. potrošile 114 milijardi dolara na obranu od kibernetičkih napada povezanih sa zlonamjernim softverom, a prema brojnim izvješćima iz tog sektora, ove je godine u pitanje dovedena sigurnost desetaka milijuna kreditnih kartica.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je da bi se riješili ti problemi i ubrzalo uvođenje interneta stvari u maloprodajnim okruženjima.

Osnovni podaci za novinare

  • Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions stvara se sigurna staza između krajnje točke transakcije, POS sustava i poslužiteljskih mreža te se tako podaci o potrošačima prenose na siguran način.
  • Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions pridonosi smanjenju rizika uspostavom sigurnog kanala putem kojega transakcije mogu zatražiti autorizaciju plaćanja, a maloprodajnim trgovcima nudi zajedničko sredstvo upravljanja sigurnošću koje mogu koristiti bez obzira na dobavljača POS sustava i perifernih uređaja.
  • Rješenje podržava sve moderne oblike kreditnog i debitnog plaćanja, uključujući EMV (Europay, Mastercard & Visa), čitače magnetskih traka i NFC čitače, koji obuhvaćaju Google Wallet*, Softcard* i Apple Pay*.
  • Tehnologija se može koristiti na svim maloprodajnim POS uređajima koji u svojim maloprodajnim mrežama imaju odabrane Intelove procesore, uključujući tablet-uređaje.
  • Rješenje će u početku biti integrirano u procesore Intel Core druge i treće generacije te u nadolazeće generacije procesora Intel Core. Osim toga, tu novu Intelovu tehnologiju podržavat će i tablet-uređaji s procesorom Intel Atom kodnog naziva "Bay Trail-T" te nadolazeći procesori Intel Atom.
  • Tehnologiju Intel Data Protection Technology for Transactions moguće je primijeniti i u sektorima koji nemaju veze s maloprodajom, primjerice za sigurnije postupanje s podacima o identitetu putnika koje zračne luke dobivaju iz putovnica i osobnih iskaznica ili pak kao pomoć ljekarnama pri zaštiti podataka o kupcima prikupljenih prilikom podizanja lijekova na recept.
  • Tom novom Intelovom tehnologijom zaštita podataka postaje inherentno fleksibilna, pa trgovci mogu resurse koje inače koriste za rješavanje sigurnosnih pitanja preusmjeriti na povećanje zadovoljstva korisnika i poboljšanje korisničkog okruženja za kupce.
  • Klijentska programska oprema već je dostupna. Potpuno rješenje utemeljeno na tehnologiji Intel Data Protection Technology for Transactions maloprodajnim će trgovcima biti dostupno u prvoj polovici sljedeće godine.

"Ovim se rješenjem uvode znatna poboljšanja u postojeću zaštitu podataka pri maloprodajnim transakcijama bez skupe nadogradnje strojne opreme, a maloprodajnim trgovcima nudi se konkretna metoda za početak korištenja interneta stvari", izjavila je Michelle Tinsley, direktorica Intelova odjela Mobility Retail and Payments. "Ujedno se njime pripremaju uvjeti za širenje na druge sektore, npr. financijske usluge, zdravstvo, pa čak i državne agencije."

"Potrošačima i maloprodajnim trgovcima potrebna su rješenja koja pridonose smanjenju rizika da će podaci završiti u pogrešnim rukama", izjavio je Chris Lybeer, potpredsjednik zadužen za strateški razvoj u tvrtki NCR. "NCR i Intel prepoznali su potrebu za dodavanjem nove razine sigurnosti u transakcijske sustave. Spojem tehnologije Intel Data Protection Technology for Transactions i NCR-ove tehnologije DataGuard svi se važni podaci – od informacija o potrošačima do plaćanja i povjerljivih poslovnih informacija – štite od moguće zloupotrebe."

"Maloprodajnim trgovcima nikada nije bilo važnije – ni teže – upravljati podacima i jamčiti njihovu sigurnost u čitavom lancu plaćanja", izjavila je Karen Webster, glavna direktorica tvrtke Market Platform Dynamics. "Sigurnosna arhitektura tehnologije Intel Data Protection Technology for Transactions koristi očitu metodu: razdvaja obradu transakcija i POS sustave te tako smanjuje mogućnost pristupa podacima, čime se smanjuje i vjerojatnost da će dospjeti u ruke hakera. To može samo povećati povjerenje maloprodajnih trgovaca i potrošača u sigurnost korištenja POS uređaja."

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.