Intel predstavio tehnologiju za zaštitu podataka u transkacijama

Intel predstavio tehnologiju za zaštitu podataka u transkacijama

Intel Corporation predstavio je tehnologiju Intel Data Protection Technology for Transactions, prvo rješenje u informatičkoj industriji koje nudi sveobuhvatno šifriranje korisničkih i financijskih podataka ugrađenih u POS platforme.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je u suradnji s tvrtkom NCR, predvodnikom na području tehnologija za potrošačke transakcije, a u njoj se spaja programska oprema optimizirana za maloprodaju i Intelova strojna oprema, uključujući procesore Intel Core i odabrane procesore Intel Atom te se tako nudi veća razina sigurnosti od početka transakcije do pohrane podataka o transakciji na bankovnom poslužitelju.

Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions dodaje se novi sloj programske opreme kojom se štiti postupak plaćanja te se tako dopunjuju postojeća maloprodajna ulaganja u EMV (Europay, MasterCard & Visa) autorizaciju kreditnih kartica, tokenizaciju i ostale tehnologije za zaštitu podataka. Programska oprema instalira se i pokreće na Intelovu čipsetu, čime se jamči dodatna sigurnost, a pridonosi zatvaranju sigurnosnih rupa u prijenosu podataka s POS uređaja u podatkovni centar i obratno.

Sve brojniji slučajevi probijanja zaštite podataka doveli su u pitanje sposobnost maloprodajnih trgovaca da zaštite podatke korisnika i zadrže povjerenje potrošača u razmjenu podataka, čime se stvaraju prepreke prihvaćanju tehnologija koje pokreću internet stvari.

Procjenjuje se da su korporacije tijekom 2013. potrošile 114 milijardi dolara na obranu od kibernetičkih napada povezanih sa zlonamjernim softverom, a prema brojnim izvješćima iz tog sektora, ove je godine u pitanje dovedena sigurnost desetaka milijuna kreditnih kartica.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je da bi se riješili ti problemi i ubrzalo uvođenje interneta stvari u maloprodajnim okruženjima.

Osnovni podaci za novinare

  • Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions stvara se sigurna staza između krajnje točke transakcije, POS sustava i poslužiteljskih mreža te se tako podaci o potrošačima prenose na siguran način.
  • Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions pridonosi smanjenju rizika uspostavom sigurnog kanala putem kojega transakcije mogu zatražiti autorizaciju plaćanja, a maloprodajnim trgovcima nudi zajedničko sredstvo upravljanja sigurnošću koje mogu koristiti bez obzira na dobavljača POS sustava i perifernih uređaja.
  • Rješenje podržava sve moderne oblike kreditnog i debitnog plaćanja, uključujući EMV (Europay, Mastercard & Visa), čitače magnetskih traka i NFC čitače, koji obuhvaćaju Google Wallet*, Softcard* i Apple Pay*.
  • Tehnologija se može koristiti na svim maloprodajnim POS uređajima koji u svojim maloprodajnim mrežama imaju odabrane Intelove procesore, uključujući tablet-uređaje.
  • Rješenje će u početku biti integrirano u procesore Intel Core druge i treće generacije te u nadolazeće generacije procesora Intel Core. Osim toga, tu novu Intelovu tehnologiju podržavat će i tablet-uređaji s procesorom Intel Atom kodnog naziva "Bay Trail-T" te nadolazeći procesori Intel Atom.
  • Tehnologiju Intel Data Protection Technology for Transactions moguće je primijeniti i u sektorima koji nemaju veze s maloprodajom, primjerice za sigurnije postupanje s podacima o identitetu putnika koje zračne luke dobivaju iz putovnica i osobnih iskaznica ili pak kao pomoć ljekarnama pri zaštiti podataka o kupcima prikupljenih prilikom podizanja lijekova na recept.
  • Tom novom Intelovom tehnologijom zaštita podataka postaje inherentno fleksibilna, pa trgovci mogu resurse koje inače koriste za rješavanje sigurnosnih pitanja preusmjeriti na povećanje zadovoljstva korisnika i poboljšanje korisničkog okruženja za kupce.
  • Klijentska programska oprema već je dostupna. Potpuno rješenje utemeljeno na tehnologiji Intel Data Protection Technology for Transactions maloprodajnim će trgovcima biti dostupno u prvoj polovici sljedeće godine.

"Ovim se rješenjem uvode znatna poboljšanja u postojeću zaštitu podataka pri maloprodajnim transakcijama bez skupe nadogradnje strojne opreme, a maloprodajnim trgovcima nudi se konkretna metoda za početak korištenja interneta stvari", izjavila je Michelle Tinsley, direktorica Intelova odjela Mobility Retail and Payments. "Ujedno se njime pripremaju uvjeti za širenje na druge sektore, npr. financijske usluge, zdravstvo, pa čak i državne agencije."

"Potrošačima i maloprodajnim trgovcima potrebna su rješenja koja pridonose smanjenju rizika da će podaci završiti u pogrešnim rukama", izjavio je Chris Lybeer, potpredsjednik zadužen za strateški razvoj u tvrtki NCR. "NCR i Intel prepoznali su potrebu za dodavanjem nove razine sigurnosti u transakcijske sustave. Spojem tehnologije Intel Data Protection Technology for Transactions i NCR-ove tehnologije DataGuard svi se važni podaci – od informacija o potrošačima do plaćanja i povjerljivih poslovnih informacija – štite od moguće zloupotrebe."

"Maloprodajnim trgovcima nikada nije bilo važnije – ni teže – upravljati podacima i jamčiti njihovu sigurnost u čitavom lancu plaćanja", izjavila je Karen Webster, glavna direktorica tvrtke Market Platform Dynamics. "Sigurnosna arhitektura tehnologije Intel Data Protection Technology for Transactions koristi očitu metodu: razdvaja obradu transakcija i POS sustave te tako smanjuje mogućnost pristupa podacima, čime se smanjuje i vjerojatnost da će dospjeti u ruke hakera. To može samo povećati povjerenje maloprodajnih trgovaca i potrošača u sigurnost korištenja POS uređaja."

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.