Intel predstavio tehnologiju za zaštitu podataka u transkacijama

Intel predstavio tehnologiju za zaštitu podataka u transkacijama

Intel Corporation predstavio je tehnologiju Intel Data Protection Technology for Transactions, prvo rješenje u informatičkoj industriji koje nudi sveobuhvatno šifriranje korisničkih i financijskih podataka ugrađenih u POS platforme.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je u suradnji s tvrtkom NCR, predvodnikom na području tehnologija za potrošačke transakcije, a u njoj se spaja programska oprema optimizirana za maloprodaju i Intelova strojna oprema, uključujući procesore Intel Core i odabrane procesore Intel Atom te se tako nudi veća razina sigurnosti od početka transakcije do pohrane podataka o transakciji na bankovnom poslužitelju.

Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions dodaje se novi sloj programske opreme kojom se štiti postupak plaćanja te se tako dopunjuju postojeća maloprodajna ulaganja u EMV (Europay, MasterCard & Visa) autorizaciju kreditnih kartica, tokenizaciju i ostale tehnologije za zaštitu podataka. Programska oprema instalira se i pokreće na Intelovu čipsetu, čime se jamči dodatna sigurnost, a pridonosi zatvaranju sigurnosnih rupa u prijenosu podataka s POS uređaja u podatkovni centar i obratno.

Sve brojniji slučajevi probijanja zaštite podataka doveli su u pitanje sposobnost maloprodajnih trgovaca da zaštite podatke korisnika i zadrže povjerenje potrošača u razmjenu podataka, čime se stvaraju prepreke prihvaćanju tehnologija koje pokreću internet stvari.

Procjenjuje se da su korporacije tijekom 2013. potrošile 114 milijardi dolara na obranu od kibernetičkih napada povezanih sa zlonamjernim softverom, a prema brojnim izvješćima iz tog sektora, ove je godine u pitanje dovedena sigurnost desetaka milijuna kreditnih kartica.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je da bi se riješili ti problemi i ubrzalo uvođenje interneta stvari u maloprodajnim okruženjima.

Osnovni podaci za novinare

  • Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions stvara se sigurna staza između krajnje točke transakcije, POS sustava i poslužiteljskih mreža te se tako podaci o potrošačima prenose na siguran način.
  • Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions pridonosi smanjenju rizika uspostavom sigurnog kanala putem kojega transakcije mogu zatražiti autorizaciju plaćanja, a maloprodajnim trgovcima nudi zajedničko sredstvo upravljanja sigurnošću koje mogu koristiti bez obzira na dobavljača POS sustava i perifernih uređaja.
  • Rješenje podržava sve moderne oblike kreditnog i debitnog plaćanja, uključujući EMV (Europay, Mastercard & Visa), čitače magnetskih traka i NFC čitače, koji obuhvaćaju Google Wallet*, Softcard* i Apple Pay*.
  • Tehnologija se može koristiti na svim maloprodajnim POS uređajima koji u svojim maloprodajnim mrežama imaju odabrane Intelove procesore, uključujući tablet-uređaje.
  • Rješenje će u početku biti integrirano u procesore Intel Core druge i treće generacije te u nadolazeće generacije procesora Intel Core. Osim toga, tu novu Intelovu tehnologiju podržavat će i tablet-uređaji s procesorom Intel Atom kodnog naziva "Bay Trail-T" te nadolazeći procesori Intel Atom.
  • Tehnologiju Intel Data Protection Technology for Transactions moguće je primijeniti i u sektorima koji nemaju veze s maloprodajom, primjerice za sigurnije postupanje s podacima o identitetu putnika koje zračne luke dobivaju iz putovnica i osobnih iskaznica ili pak kao pomoć ljekarnama pri zaštiti podataka o kupcima prikupljenih prilikom podizanja lijekova na recept.
  • Tom novom Intelovom tehnologijom zaštita podataka postaje inherentno fleksibilna, pa trgovci mogu resurse koje inače koriste za rješavanje sigurnosnih pitanja preusmjeriti na povećanje zadovoljstva korisnika i poboljšanje korisničkog okruženja za kupce.
  • Klijentska programska oprema već je dostupna. Potpuno rješenje utemeljeno na tehnologiji Intel Data Protection Technology for Transactions maloprodajnim će trgovcima biti dostupno u prvoj polovici sljedeće godine.

"Ovim se rješenjem uvode znatna poboljšanja u postojeću zaštitu podataka pri maloprodajnim transakcijama bez skupe nadogradnje strojne opreme, a maloprodajnim trgovcima nudi se konkretna metoda za početak korištenja interneta stvari", izjavila je Michelle Tinsley, direktorica Intelova odjela Mobility Retail and Payments. "Ujedno se njime pripremaju uvjeti za širenje na druge sektore, npr. financijske usluge, zdravstvo, pa čak i državne agencije."

"Potrošačima i maloprodajnim trgovcima potrebna su rješenja koja pridonose smanjenju rizika da će podaci završiti u pogrešnim rukama", izjavio je Chris Lybeer, potpredsjednik zadužen za strateški razvoj u tvrtki NCR. "NCR i Intel prepoznali su potrebu za dodavanjem nove razine sigurnosti u transakcijske sustave. Spojem tehnologije Intel Data Protection Technology for Transactions i NCR-ove tehnologije DataGuard svi se važni podaci – od informacija o potrošačima do plaćanja i povjerljivih poslovnih informacija – štite od moguće zloupotrebe."

"Maloprodajnim trgovcima nikada nije bilo važnije – ni teže – upravljati podacima i jamčiti njihovu sigurnost u čitavom lancu plaćanja", izjavila je Karen Webster, glavna direktorica tvrtke Market Platform Dynamics. "Sigurnosna arhitektura tehnologije Intel Data Protection Technology for Transactions koristi očitu metodu: razdvaja obradu transakcija i POS sustave te tako smanjuje mogućnost pristupa podacima, čime se smanjuje i vjerojatnost da će dospjeti u ruke hakera. To može samo povećati povjerenje maloprodajnih trgovaca i potrošača u sigurnost korištenja POS uređaja."

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.