Intel predstavio nove višejezgrene sustave Bay Trail

Intel predstavio nove višejezgrene sustave Bay Trail

Foto: Intel

Intel je predstavio svoju najnoviju liniju sustava na čipu s malom potrošnjom energije, kodnog naziva "Bay Trail", koja će biti temelj vala iznimno snažnih i energetski učinkovitih tablet-računala, uređaja "2 u 1" i drugih mobilnih uređaja koje će na tržište namijenjeno privatnim i poslovnim korisnicima u četvrtom tromjesečju ove godine staviti vodeći proizvođači originalne opreme kao što su AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo i Toshiba.

Linija procesora "Bay Trail" temelji se na Intelovoj mikroarhitekturi "Silvermont" s malom potrošnjom energije i visokim performansama, predstavljenom u svibnju 2013. Serija procesora Intel Atom Z3000 ("Bay Trail-T") Intelova je prva serija mobilnih višejezgrenih sustava na čipu i njegova dosad najjača ponuda procesora za tablet-računala i druge tanke mobilne dizajne. Ti procesori nude brz i tečan rad te snažnu kombinaciju performansi, trajanja baterije, grafike i bogatih značajki.

Fleksibilnost nove mikroarhitekture omogućuje varijante sustava na čipu prilagođene različitim tržišnim sektorima, uključujući nove procesore Intel Pentium i Celeron (Bay Trail" M i D) za osnovne modele uređaja "2 u 1", prijenosnih računala, stolnih računala i višefunkcijskih sustava.

Linija sustava na čipu "Bay Trail" Intelovim klijentima nudi brojne mogućnosti jer omogućuje jednu hardversku konfiguraciju koja podržava i Windows 8 i Android, čime u konačnici korisnicima nudi veći izbor modela u brojnim cjenovnim kategorijama usklađenima s raznovrsnim potrebama privatnih i poslovnih korisnika.

"U svojoj smo platformi 'Bay Trail' ponudili nevjerojatno snažan sustav na čipu, koji nudi izvanredne performanse, dugo trajanje baterije i iznimnu kvalitetu rada prilagođenu načinu na koji korisnici danas koriste takve uređaje. Riječ je o nevjerojatnom iskoraku u smjeru napretka", izjavio je Hermann Eul, korporacijski potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Mobile and Communications Group. "Koristeći 'Bay Trail' kao temelj, naši OEM partneri stvaraju široku paletu modela u raznim cjenovnim kategorijama, čime oduševljavaju privatne i poslovne korisnike te voditelje IT odjela."

Da bi mogao ponuditi takve performanse u procesoru namijenjenom mobilnim uređajima, Intel je razvio novu platformu koja rješava suvremene tehnološke izazove s kojima se suočavaju današnji korisnici, uključujući mogućnosti istodobnog obavljanja više poslova, potrebu za duljim trajanjem baterije i boljom grafikom te mogućnost produktivnijeg i ugodnijeg rada u mobilnom okruženju.

Linija "Bay Trail M" bit će dostupna u četiri SKU paketa: procesorima Intel Pentium N3510 te Intel Celeron N2910, N2810 i N2805. Ti će procesori pogoniti niz inovativnih uređaja "2 u 1" i prijenosnih računala s podrškom za dodirnu tehnologiju te ih tako učiniti dostupnima novim ciljnim skupinama po manjim cijenama.

Uz fleksibilnu mikroarhitekturu i poboljšanu grafiku u svim SKU paketima za "Bay Trail", serije procesora Pentium N3000 i Celeron N2000 odlikuju se i trostruko bržim performansama u aplikacijama za produktivnost te do trostruko boljom grafikom u usporedbi s ekonomičnim prijenosnim računalima utemeljenima na Intelovoj tehnologiji starima tri godine. Dizajni utemeljeni na tim procesorima mogu biti bez ventilatora, ne deblji od 11 mm i težine svega jedan kilogram. Intel planira da će početna cijena sustava iznositi 199 dolara za školjkaste uređaje, 250 dolara za prijenosna računala s dodirnom tehnologijom te 349 dolara za uređaje "2 u 1".

Linija "Bay Trail D" bit će dostupna u tri SKU paketa: Intel Pentium J2850, Intel Celeron J1850 i Intel Celeron J1750. Riječ je o Intelovim dosad najmanjim stolnim procesorima, što ih čini idealnima za sustave bez ventilatora i manjih dimenzija u stolnom računalstvu osnovne razine. Procesori su idealni i za vertikalne implementacije, uključujući inteligentne digitalne zaslone, a nude uštedu energije i do tri pute brže performanse u odnosu na slične Intelove proizvode od prije svega tri godine. Planirana početna cijena potpunih sustava utemeljenih na tim SKU paketima iznosi 199 dolara.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.