IN2 i Microsoft za učinkovitiji zdravstveni sustav

IN2 i Microsoft za učinkovitiji zdravstveni sustav

IN2 grupa i Microsoft Slovenija potpisali su u Portorožu memorandum u okviru kojeg će se zauzimati za digitalnu transformaciju slovenskog zdravstvenog sustava. U ime Microsofta Slovenija sporazum o suradnji potpisala je glavna direktorica Barbara Domicelj, a IN2 je zastupao izvršni direktor Sektora zdravstva Denis Jašarević.

IN2 grupa je s tvrtkama Sicom Ljubljana i Pošta Slovenije te španjolskim partnerom Tich Consulting osnovala konzorcij koji odlikuju provjerena i u praksi dokazana rješenja potrebna za uspješnu provedbu digitalne transformacije u zdravstvu. Konzorcij tako nudi integrirano rješenje za institucije slovenskog zdravstvenog sustava – bolnički informacijski sustav, u potpunosti lokaliziran poslovni informacijski sustav i kompletnu infrastrukturu u privatnom oblaku.

Microsoftov se poslovni model pak temelji na suradnji s partnerima, što tvrtki omogućava povezivanje svojih tehnologija i platformi testiranih u najzahtjevnijim okruženjima sa specifičnim znanjima partnera, njihovim iskustvima i poznavanjem lokalnog tržišta.

Ključne prednosti rješenja koje nudi ovaj konzorcij tvrtki usmjerene su podjednako na zdravstveni sustav i na pacijenta. One uključuju bolju dostupnost i kvalitetu zdravstvenih usluga, učinkovitu upotrebu resursa zdravstvenog sustava te bolju komunikaciju, uključivanje pacijenata i njihovo bolje razumijevanje procesa liječenja. Rješenje se temelji na upravljanju velikim količinama podataka i korištenjem umjetne inteligencije za brzo i točno dijagnosticiranje te ubrzavanje liječenja pacijenata. Konačno, napredni informacijski sustav pomaže u otkrivanju sustavne (ne)učinkovitosti, omogućava izbjegavanje nepotrebnih troškova te pomaže bolnicama u donošenju informiranih poslovnih odluka.

IN2 i Microsoft uspješno surađuju već dugi niz godina. IN2 grupa tako je nositelj četiriju Microsoft Partner Silver i tri Microsoft Partner Gold certifikata, a za rješenja na području zdravstva IN2 grupa je primila i prestižnu nagradu Microsoft Partner of the Year.

Još iz kategorije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

04.08.2019. komentiraj

Nastavno na uspjeh EcoTank asortimana, Epson je objavio dva nova modela kako bi kompletirao svoj portfelj jednobojnih tintnih pisača (M1170, M2170). Pružajući svu korist laserskog pisača, ali s impresivnom uštedom EcoTank asortimana, ovi izdržljivi, brzi i energetski učinkoviti pisači su stvoreni za korisnike i tvrtke kojima je potrebno rješenje za jeftini ispis velikog broja jednobojnih dokumenata, ističu u Epsonu.