IN2 i Microsoft za učinkovitiji zdravstveni sustav

IN2 i Microsoft za učinkovitiji zdravstveni sustav

IN2 grupa i Microsoft Slovenija potpisali su u Portorožu memorandum u okviru kojeg će se zauzimati za digitalnu transformaciju slovenskog zdravstvenog sustava. U ime Microsofta Slovenija sporazum o suradnji potpisala je glavna direktorica Barbara Domicelj, a IN2 je zastupao izvršni direktor Sektora zdravstva Denis Jašarević.

IN2 grupa je s tvrtkama Sicom Ljubljana i Pošta Slovenije te španjolskim partnerom Tich Consulting osnovala konzorcij koji odlikuju provjerena i u praksi dokazana rješenja potrebna za uspješnu provedbu digitalne transformacije u zdravstvu. Konzorcij tako nudi integrirano rješenje za institucije slovenskog zdravstvenog sustava – bolnički informacijski sustav, u potpunosti lokaliziran poslovni informacijski sustav i kompletnu infrastrukturu u privatnom oblaku.

Microsoftov se poslovni model pak temelji na suradnji s partnerima, što tvrtki omogućava povezivanje svojih tehnologija i platformi testiranih u najzahtjevnijim okruženjima sa specifičnim znanjima partnera, njihovim iskustvima i poznavanjem lokalnog tržišta.

Ključne prednosti rješenja koje nudi ovaj konzorcij tvrtki usmjerene su podjednako na zdravstveni sustav i na pacijenta. One uključuju bolju dostupnost i kvalitetu zdravstvenih usluga, učinkovitu upotrebu resursa zdravstvenog sustava te bolju komunikaciju, uključivanje pacijenata i njihovo bolje razumijevanje procesa liječenja. Rješenje se temelji na upravljanju velikim količinama podataka i korištenjem umjetne inteligencije za brzo i točno dijagnosticiranje te ubrzavanje liječenja pacijenata. Konačno, napredni informacijski sustav pomaže u otkrivanju sustavne (ne)učinkovitosti, omogućava izbjegavanje nepotrebnih troškova te pomaže bolnicama u donošenju informiranih poslovnih odluka.

IN2 i Microsoft uspješno surađuju već dugi niz godina. IN2 grupa tako je nositelj četiriju Microsoft Partner Silver i tri Microsoft Partner Gold certifikata, a za rješenja na području zdravstva IN2 grupa je primila i prestižnu nagradu Microsoft Partner of the Year.

Još iz kategorije

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

VIDEO: MWC je mjesto gdje vidite gdje ste u odnosu na konkurenciju i što tržište u budućnosti želi

24.03.2019. komentiraj

Mnogi se pitaju zašto ići po sajmovima, da li se s modernim tehnologijama nešto može postići, smanjiti troškove, no sajmovi poput MWC u Barceloni pokazuju da tome zaista nije tako. Jer Barcelona i MWC19 definitivno su bili mjesto gdje ste morali biti i pokazati što znate.

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

VIDEO: Podaci i umjetna inteligencija grade nove modele

24.03.2019. komentiraj

Kako omogućiti veliku tehnološku transformaciju u kojoj je 5G nešto što dolazi potrebno je omogućiti monetizaciju mreže i stvaranje takvog okruženja gdje će se iz velikih serija podataka, prikupljenih kroz duže vrijeme omogućiti stvaranje predikcija što će se događati. Tako nešto moguće je gledati u optimizaciji već postojećih 4G mobilnog mreža, ali svakako u 5G svijetu koji tek dolazi.

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

Digitalizacija i robotizacija povećavaju vrijednost proizvoda

22.03.2019. komentiraj

Broj tvrtki, zaposlenih, ukupni prihodi i izvoz ICT sektora u Hrvatskoj raste, ali izazov je pronaći adekvatan broj IT stručnjaka. Navedena situacija može se primijeniti i na KING ICT, tvrtku koja je u 2018. potvrdila status jednog od vodećih sistem integratora u regiji s ostvarenih gotovo milijardu kuna prihoda i 500 zaposlenih djelatnika. Poruka je to Plamenka Barišića, predsjednika Uprave KING ICT-a na otvaranju konferencije Dan otvorenih integracija u Zagrebu.