IN2 i Microsoft za učinkovitiji zdravstveni sustav

IN2 i Microsoft za učinkovitiji zdravstveni sustav

IN2 grupa i Microsoft Slovenija potpisali su u Portorožu memorandum u okviru kojeg će se zauzimati za digitalnu transformaciju slovenskog zdravstvenog sustava. U ime Microsofta Slovenija sporazum o suradnji potpisala je glavna direktorica Barbara Domicelj, a IN2 je zastupao izvršni direktor Sektora zdravstva Denis Jašarević.

IN2 grupa je s tvrtkama Sicom Ljubljana i Pošta Slovenije te španjolskim partnerom Tich Consulting osnovala konzorcij koji odlikuju provjerena i u praksi dokazana rješenja potrebna za uspješnu provedbu digitalne transformacije u zdravstvu. Konzorcij tako nudi integrirano rješenje za institucije slovenskog zdravstvenog sustava – bolnički informacijski sustav, u potpunosti lokaliziran poslovni informacijski sustav i kompletnu infrastrukturu u privatnom oblaku.

Microsoftov se poslovni model pak temelji na suradnji s partnerima, što tvrtki omogućava povezivanje svojih tehnologija i platformi testiranih u najzahtjevnijim okruženjima sa specifičnim znanjima partnera, njihovim iskustvima i poznavanjem lokalnog tržišta.

Ključne prednosti rješenja koje nudi ovaj konzorcij tvrtki usmjerene su podjednako na zdravstveni sustav i na pacijenta. One uključuju bolju dostupnost i kvalitetu zdravstvenih usluga, učinkovitu upotrebu resursa zdravstvenog sustava te bolju komunikaciju, uključivanje pacijenata i njihovo bolje razumijevanje procesa liječenja. Rješenje se temelji na upravljanju velikim količinama podataka i korištenjem umjetne inteligencije za brzo i točno dijagnosticiranje te ubrzavanje liječenja pacijenata. Konačno, napredni informacijski sustav pomaže u otkrivanju sustavne (ne)učinkovitosti, omogućava izbjegavanje nepotrebnih troškova te pomaže bolnicama u donošenju informiranih poslovnih odluka.

IN2 i Microsoft uspješno surađuju već dugi niz godina. IN2 grupa tako je nositelj četiriju Microsoft Partner Silver i tri Microsoft Partner Gold certifikata, a za rješenja na području zdravstva IN2 grupa je primila i prestižnu nagradu Microsoft Partner of the Year.

Još iz kategorije

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

Kako uspjeti u tisku ukrasne grafike

24.05.2019. komentiraj

Od tapeta i pločica do drveta i stakla, digitalni tisak omogućuje kreativnost i inovacije u području dizajna interijera, otvarajući nove prilike za dizajnere i davatelje usluga tiska (PSP-ove, print service providers). Za dizajnere, robne marke koje nude ukrasnu grafiku i profesionalne dizajnere interijera prednosti digitalnog tiska nude veću kreativnu slobodu bez tehničkih ili ekonomskih ograničenja tradicionalnih tiskarskih procesa. Tisak na zahtjev omogućuje potpunu prilagodbu i uklanja potrebu za skladištenjem, omogućujući više eksperimentiranja i uklanjajući prepreke za ulazak u branšu. Međutim, ključan je čimbenik svjesnost, a razumijevanje mogućnosti digitalnog tiska još nije rasprostranjeno u zajednici dizajnera interijera.

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

Mrežne tehnologije VERSO i Altima posluju pod nazivom Verso Altima grupa

22.05.2019. komentiraj

Verso Altima grupa novi je naziv pod kojim će tvrtke Mrežne tehnologije VERSO  i Altima  nakon rebrandinga nastaviti tržišnu ekspanziju. Grupa je u 100 %-tnom hrvatskom privatnom vlasništvu i prepoznati svjetski poslovni integrator, predvodnik u primjeni IoT i Smart City rješenja te partner vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. Sjedište Grupe je u Zagrebu, dok ima urede u pet zemalja, te zapošljava više od 170 stručnjaka. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso  i Altima  i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima.

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

Južna Koreja odabrala Linux umjesto Windows 10

22.05.2019. komentiraj

Vlada Južne Koreje donijela je odluku o prelasku s Windows operativnog sustava na Linux i obavit će ga u narednom periodu po cijeni od otprilike 655 milijuna američkih dolara. Sve s ciljem smanjenja troškova, koji bi bili podosta veći kad bi se ostalno vjerno Microsoftu. Ali, razlog prelaska je i prekid ovisnost o jednom operativnom sistemu.