Imaves se okreće tržištima Srednje Europe i Velike Britanije

Imaves se okreće tržištima Srednje Europe i Velike Britanije

Nakon optimizacije i modernizacije poslovnih procesa, financirane iz fondova regionalnog razvoja Europske unije, tvrtka Imaves, zagrebački informatički mini sistem-integrator, kreće na tržišta Srednje Europe i Velike Britanije.

Imaves je sredstva dobio u sklopu natječaja „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malih i srednje velikih poduzeća kroz informacijske i komunikacijske tehnologije, Ministarstva poduzetništva i obrta. “

Riječ je o gotovo 250 tisuća kuna uloženih u modernizaciju informacijskih i komunikacijskih tehnologija te optimizaciju ključnih poslovnih procesa. Projekt ,,Optimizacija i modernizacija poslovnih procesa tvrtke IMAVES d.o.o.“ financiran je uz pomoć Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je u tijeku i bit će dovršen do polovice listopada ove godine. Ukupna vrijednost projekta je 243,6 tisuća kuna, a EU je sufinancirala Imaves s 99,83 tisuće kuna. Osim u nove tehnologije, Imaves će navedena sredstva uložiti i u razvoj poslovanja na tržištima Češke Republike, Njemačke i Ujedinjene Kraljevine. Do sada, tvrtka je najveći dio prihoda ostvarivala u Hrvatskoj i na projektima u susjednim zemljama regije.

Tvrtka Imaves sa sjedištem u Zagrebu a osnovana 2002.godine bavi se projektiranjem, uvođenjem, nadzorom i integracijom rješenja namijenjenih upravljanju poslovnim uslugama i približavanju IT tehnologije krajnjim korisnicima. U popisu korisnika tvrtke, kojima je Imaves pouzdan dugogodišnji partner, nalaze se brojna poduzeća iz financijskog i javnog sektora te tvrtke iz sektora maloprodaje i mnogih drugih industrija. Imaves je vodeći regionalni partner tvrtki BMC Software, Pricefx i 4me.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.