IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

Foto: DepositPhotos

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

To rješenje, koje se temelji na IBM-ovim tehnologijama Interneta stvari temeljenim na oblaku te na Sigfoxovom međunarodnom mrežom „0G“, omogućava Grupi PSA da optimizira rotaciju kontejnera između različitih lokacija PSA-ovih dobavljača i tvornica.

Uz pomoć Track&Trace-a i zahvaljujući IBM-ovom Watson IoT rješenju, Grupa PSA može pratiti svoje senzorima opremljene kontejnere kroz Sigfoxovu mrežu u realnom vremenu. Rješenje je lagano za primjenu i nudi jednostavne i učinkovite usluge smanjivanja učestalosti kvarova proizvodne trake i eliminiranja ambalažnog otpada uslijed potrebe za sprječavanjem neočekivanih događaja. Trenutačno se primjenjuje u nekoliko objekata Grupe.

„Neprekidno tražimo tehnološka rješenja koja bi zadovoljavala potrebe naših tvornica i pritom imala najveću moguću učinkovitost. Ovaj Track&Trace sustav omogućava nam detaljan uvid u lokaciju svakog našeg pojedinog kontejnera. Ovaj tehnološki napredak mora omogućiti optimizaciju naših rotacijskih petlji i sprječavanje neočekivanih događaja. To je istinski :   To je istinski disruptivni,  novi korak u digitalizaciji lanca opskrbe“, rekao je Yann Vincent, EVP proizvodnje i dobave Grupe PSA.

Na kraju konzultacija s dobavljačem, koje su dovele do odabira IBM-a, u IBM Studiju je u suradnji s logističarima Grupe PSA kreirano i razvijeno poslovno rješenje. Ono je zatim industrijalizirano u IBM-ovom francuskom pogonu ScaleZone, strukturi koja ujedinjuje otvorene ekosustave radi razvoja projekata u koje je uključeno više dionika.

Ovaj zajednički pristup bio je moguć zahvaljujući uskoj suradnji IBM-a, Grupe PSA i Sigfoxa, čiji je cilj bilo omogućiti industrijsku primjenu ovog rješenja.

“Ponosan sam što je IBM pouzdan partner Grupe PSA u radu na povećavanju učinkovitosti njene logistike. S ovim inovativnim projektom pokazujemo vrijednost rada u zajedničkom ekosustavu, posebno s partnerom kao što je Sigfox, na razvijanju novih digitalnih primjena u inovativnom procesu s Grupom PSA”, izjavio je Nicolas Sekkaki, predsjednik IBM-a France.

Na temelju najnovijih tehnoloških inovacija na području Interneta stvari, IBM je razvio rješenje koje će se integrirati u industrijski okoliš, od prilagodbe senzora (veličina, montiranje, ograničenja...) pa do primjene kontejnerskog rješenja „As a Service“. Budući da već integrira IBM-ove analitičke usluge, moći će se razvijati i napredovati u skladu s potrebama poslovanja i novim logističkim primjenama, uz pomoć umjetne inteligencije i razmjene tehnologije unutar ekosustava Blockchain.

“Poduzeća se suočavaju sa sve većim potrebama za upravljanjem imovinom i praćenjem imovine. To je najvažnija potražnja na tržištu IoT-a. Oduševljeni smo što Watsonovu IoT snagu možemo kombinirati s našom neometanom međunarodnom mrežom te tako omogućiti Grupi PSA da unaprijedi svoj lanac opskrbe“, izjavio je Ludovic Le Moan, CEO i suosnivač Sigfoxa.

Još iz kategorije

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

Huawei lansirao najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju - Atlas 900

19.09.2019. komentiraj

Na konferenciji Huawei Connect 2019., Huawei je lansirao Atlas 9000, najbrži svjetski klaster za umjetnu inteligenciju (AI - Artificial intelligence) koji će služiti za različita testiranja, znanstvena istraživanja i komercijalne inovacije. Moćni Atlas 9000 kombinira snagu nekoliko tisuća Huaweijevih Ascend procesora za umjetnu inteligenciju čime će sve mogućnosti tehnologije umjetne inteligencije dodatno približiti znanstvenoj i poslovnoj zajednici.

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

Intel predstavio Fronteru, najbrže akademsko superračunalo na svijetu

18.09.2019. komentiraj

Dell i Intel su u kolovozu prošle godine najavili da će zajedno dizajnirati Fronteru, superračunalo namijenjenu akademskoj zajednici, vrijedno 60 milijuna američkih dolara i u lipnju ove godine to se ispunilo te je istinska zvijer ugledala svjetlo dana i u ovom je trenutku peto najbrže računalo na svijetu. Ali najbrže ako se gleda isključivo akademska zajednica.

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

17.09.2019. komentiraj

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.