IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

Foto: DepositPhotos

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

To rješenje, koje se temelji na IBM-ovim tehnologijama Interneta stvari temeljenim na oblaku te na Sigfoxovom međunarodnom mrežom „0G“, omogućava Grupi PSA da optimizira rotaciju kontejnera između različitih lokacija PSA-ovih dobavljača i tvornica.

Uz pomoć Track&Trace-a i zahvaljujući IBM-ovom Watson IoT rješenju, Grupa PSA može pratiti svoje senzorima opremljene kontejnere kroz Sigfoxovu mrežu u realnom vremenu. Rješenje je lagano za primjenu i nudi jednostavne i učinkovite usluge smanjivanja učestalosti kvarova proizvodne trake i eliminiranja ambalažnog otpada uslijed potrebe za sprječavanjem neočekivanih događaja. Trenutačno se primjenjuje u nekoliko objekata Grupe.

„Neprekidno tražimo tehnološka rješenja koja bi zadovoljavala potrebe naših tvornica i pritom imala najveću moguću učinkovitost. Ovaj Track&Trace sustav omogućava nam detaljan uvid u lokaciju svakog našeg pojedinog kontejnera. Ovaj tehnološki napredak mora omogućiti optimizaciju naših rotacijskih petlji i sprječavanje neočekivanih događaja. To je istinski :   To je istinski disruptivni,  novi korak u digitalizaciji lanca opskrbe“, rekao je Yann Vincent, EVP proizvodnje i dobave Grupe PSA.

Na kraju konzultacija s dobavljačem, koje su dovele do odabira IBM-a, u IBM Studiju je u suradnji s logističarima Grupe PSA kreirano i razvijeno poslovno rješenje. Ono je zatim industrijalizirano u IBM-ovom francuskom pogonu ScaleZone, strukturi koja ujedinjuje otvorene ekosustave radi razvoja projekata u koje je uključeno više dionika.

Ovaj zajednički pristup bio je moguć zahvaljujući uskoj suradnji IBM-a, Grupe PSA i Sigfoxa, čiji je cilj bilo omogućiti industrijsku primjenu ovog rješenja.

“Ponosan sam što je IBM pouzdan partner Grupe PSA u radu na povećavanju učinkovitosti njene logistike. S ovim inovativnim projektom pokazujemo vrijednost rada u zajedničkom ekosustavu, posebno s partnerom kao što je Sigfox, na razvijanju novih digitalnih primjena u inovativnom procesu s Grupom PSA”, izjavio je Nicolas Sekkaki, predsjednik IBM-a France.

Na temelju najnovijih tehnoloških inovacija na području Interneta stvari, IBM je razvio rješenje koje će se integrirati u industrijski okoliš, od prilagodbe senzora (veličina, montiranje, ograničenja...) pa do primjene kontejnerskog rješenja „As a Service“. Budući da već integrira IBM-ove analitičke usluge, moći će se razvijati i napredovati u skladu s potrebama poslovanja i novim logističkim primjenama, uz pomoć umjetne inteligencije i razmjene tehnologije unutar ekosustava Blockchain.

“Poduzeća se suočavaju sa sve većim potrebama za upravljanjem imovinom i praćenjem imovine. To je najvažnija potražnja na tržištu IoT-a. Oduševljeni smo što Watsonovu IoT snagu možemo kombinirati s našom neometanom međunarodnom mrežom te tako omogućiti Grupi PSA da unaprijedi svoj lanac opskrbe“, izjavio je Ludovic Le Moan, CEO i suosnivač Sigfoxa.

Još iz kategorije

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice &  Advanced Communications Summitu

Huaweijevo Single Voice Core rješenje osvojilo dvije nagrade na Voice & Advanced Communications Summitu

18.11.2019. komentiraj

Huawei je na ovogodišnjem Voice & Advanced Communications Summitu održanom prošlog tjedna u Berlinu osvojio dvije nagrade – 'Best 5G Voice Solution' i 'Communications Innovator of the Year'. Osvajanjem nagrada još je jednom prepoznata inovativnost Huaweija na području komunikacijske tehnologije te razvoju mreža i aplikacija.

Inovacije i korporacije – gdje smo i kamo idemo

Inovacije i korporacije – gdje smo i kamo idemo

17.11.2019. komentiraj

Tvrtke trebaju biti inovativne ako žele uspjeti i prilagoditi se tržištu na vrijeme, bit će jedna od tema konferencije CORP2IN održava se od 20. do 22. studenoga u Algebra LABu, u Zagrebu. No, nije dovoljno osloniti se na slučajnu inovativnost i trenutke inspiracije već treba postojati sustav u kojem se potiče inovativan način razmišljanja te u kojem se zna, tko, kako i kada predlaže, evaluira i stavlja ideje u projekte. Osim toga, inovativnost zahtjeva određeni set vještina i alata, te ju je potrebno njegovati i razvijati kao i svaki drugi aspekt tvrtke. Inovativnost nadilazi industriju i omogućuje konkurentnost, povećanje tržišta i ekonomski rast. Inovacije se mogu pojaviti svuda oko nas, a ne samo u istraživačkim laboratorijima, velikim korporacijama i na fakultetima.

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.