IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

Foto: DepositPhotos

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

To rješenje, koje se temelji na IBM-ovim tehnologijama Interneta stvari temeljenim na oblaku te na Sigfoxovom međunarodnom mrežom „0G“, omogućava Grupi PSA da optimizira rotaciju kontejnera između različitih lokacija PSA-ovih dobavljača i tvornica.

Uz pomoć Track&Trace-a i zahvaljujući IBM-ovom Watson IoT rješenju, Grupa PSA može pratiti svoje senzorima opremljene kontejnere kroz Sigfoxovu mrežu u realnom vremenu. Rješenje je lagano za primjenu i nudi jednostavne i učinkovite usluge smanjivanja učestalosti kvarova proizvodne trake i eliminiranja ambalažnog otpada uslijed potrebe za sprječavanjem neočekivanih događaja. Trenutačno se primjenjuje u nekoliko objekata Grupe.

„Neprekidno tražimo tehnološka rješenja koja bi zadovoljavala potrebe naših tvornica i pritom imala najveću moguću učinkovitost. Ovaj Track&Trace sustav omogućava nam detaljan uvid u lokaciju svakog našeg pojedinog kontejnera. Ovaj tehnološki napredak mora omogućiti optimizaciju naših rotacijskih petlji i sprječavanje neočekivanih događaja. To je istinski :   To je istinski disruptivni,  novi korak u digitalizaciji lanca opskrbe“, rekao je Yann Vincent, EVP proizvodnje i dobave Grupe PSA.

Na kraju konzultacija s dobavljačem, koje su dovele do odabira IBM-a, u IBM Studiju je u suradnji s logističarima Grupe PSA kreirano i razvijeno poslovno rješenje. Ono je zatim industrijalizirano u IBM-ovom francuskom pogonu ScaleZone, strukturi koja ujedinjuje otvorene ekosustave radi razvoja projekata u koje je uključeno više dionika.

Ovaj zajednički pristup bio je moguć zahvaljujući uskoj suradnji IBM-a, Grupe PSA i Sigfoxa, čiji je cilj bilo omogućiti industrijsku primjenu ovog rješenja.

“Ponosan sam što je IBM pouzdan partner Grupe PSA u radu na povećavanju učinkovitosti njene logistike. S ovim inovativnim projektom pokazujemo vrijednost rada u zajedničkom ekosustavu, posebno s partnerom kao što je Sigfox, na razvijanju novih digitalnih primjena u inovativnom procesu s Grupom PSA”, izjavio je Nicolas Sekkaki, predsjednik IBM-a France.

Na temelju najnovijih tehnoloških inovacija na području Interneta stvari, IBM je razvio rješenje koje će se integrirati u industrijski okoliš, od prilagodbe senzora (veličina, montiranje, ograničenja...) pa do primjene kontejnerskog rješenja „As a Service“. Budući da već integrira IBM-ove analitičke usluge, moći će se razvijati i napredovati u skladu s potrebama poslovanja i novim logističkim primjenama, uz pomoć umjetne inteligencije i razmjene tehnologije unutar ekosustava Blockchain.

“Poduzeća se suočavaju sa sve većim potrebama za upravljanjem imovinom i praćenjem imovine. To je najvažnija potražnja na tržištu IoT-a. Oduševljeni smo što Watsonovu IoT snagu možemo kombinirati s našom neometanom međunarodnom mrežom te tako omogućiti Grupi PSA da unaprijedi svoj lanac opskrbe“, izjavio je Ludovic Le Moan, CEO i suosnivač Sigfoxa.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.