IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

Foto: DepositPhotos

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

To rješenje, koje se temelji na IBM-ovim tehnologijama Interneta stvari temeljenim na oblaku te na Sigfoxovom međunarodnom mrežom „0G“, omogućava Grupi PSA da optimizira rotaciju kontejnera između različitih lokacija PSA-ovih dobavljača i tvornica.

Uz pomoć Track&Trace-a i zahvaljujući IBM-ovom Watson IoT rješenju, Grupa PSA može pratiti svoje senzorima opremljene kontejnere kroz Sigfoxovu mrežu u realnom vremenu. Rješenje je lagano za primjenu i nudi jednostavne i učinkovite usluge smanjivanja učestalosti kvarova proizvodne trake i eliminiranja ambalažnog otpada uslijed potrebe za sprječavanjem neočekivanih događaja. Trenutačno se primjenjuje u nekoliko objekata Grupe.

„Neprekidno tražimo tehnološka rješenja koja bi zadovoljavala potrebe naših tvornica i pritom imala najveću moguću učinkovitost. Ovaj Track&Trace sustav omogućava nam detaljan uvid u lokaciju svakog našeg pojedinog kontejnera. Ovaj tehnološki napredak mora omogućiti optimizaciju naših rotacijskih petlji i sprječavanje neočekivanih događaja. To je istinski :   To je istinski disruptivni,  novi korak u digitalizaciji lanca opskrbe“, rekao je Yann Vincent, EVP proizvodnje i dobave Grupe PSA.

Na kraju konzultacija s dobavljačem, koje su dovele do odabira IBM-a, u IBM Studiju je u suradnji s logističarima Grupe PSA kreirano i razvijeno poslovno rješenje. Ono je zatim industrijalizirano u IBM-ovom francuskom pogonu ScaleZone, strukturi koja ujedinjuje otvorene ekosustave radi razvoja projekata u koje je uključeno više dionika.

Ovaj zajednički pristup bio je moguć zahvaljujući uskoj suradnji IBM-a, Grupe PSA i Sigfoxa, čiji je cilj bilo omogućiti industrijsku primjenu ovog rješenja.

“Ponosan sam što je IBM pouzdan partner Grupe PSA u radu na povećavanju učinkovitosti njene logistike. S ovim inovativnim projektom pokazujemo vrijednost rada u zajedničkom ekosustavu, posebno s partnerom kao što je Sigfox, na razvijanju novih digitalnih primjena u inovativnom procesu s Grupom PSA”, izjavio je Nicolas Sekkaki, predsjednik IBM-a France.

Na temelju najnovijih tehnoloških inovacija na području Interneta stvari, IBM je razvio rješenje koje će se integrirati u industrijski okoliš, od prilagodbe senzora (veličina, montiranje, ograničenja...) pa do primjene kontejnerskog rješenja „As a Service“. Budući da već integrira IBM-ove analitičke usluge, moći će se razvijati i napredovati u skladu s potrebama poslovanja i novim logističkim primjenama, uz pomoć umjetne inteligencije i razmjene tehnologije unutar ekosustava Blockchain.

“Poduzeća se suočavaju sa sve većim potrebama za upravljanjem imovinom i praćenjem imovine. To je najvažnija potražnja na tržištu IoT-a. Oduševljeni smo što Watsonovu IoT snagu možemo kombinirati s našom neometanom međunarodnom mrežom te tako omogućiti Grupi PSA da unaprijedi svoj lanac opskrbe“, izjavio je Ludovic Le Moan, CEO i suosnivač Sigfoxa.

Još iz kategorije

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

Dugo čekanje u redu riješeno mobilnom aplikacijom

18.07.2019. komentiraj

Addiko banka uvela je mobilnu aplikaciju QLine putem koje klijenti mogu dobiti svoj redni broj bez potrebe za čekanjem u redu, a u poslovnici borave samo onoliko koliko trebaju kako bi obavili posao. S QLine aplikacijom Addiko banka klijentima na jednostavan način omogućuje brže i praktičnije obavljanje poslova u poslovnici banke, bez nepotrebnog gubitka vremena čekajući u redu.

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

Veritasova nova platforma za upravljanje podacima u tvrtkama

17.07.2019. komentiraj

Veritas Technologies objavila je svoju platformu Enterprise Data Services Platform, objedinjen skup tehnologija koje su stvorene kako bi kompleksnost složenih poslovnih IT sustava učinile apstraktnom. Ova platforma, koju pokreće Veritasov NetBackup 8.2, omogućava korisnicima da na jednostavan način postignu ono što im je najvažnije: visoku dostupnost aplikacija, podatke koji su uvijek zaštićeni i koje je moguće obnoviti, te uvid u podatke koji omogućava operativnu učinkovitost i usklađenost s regulativnim okvirom.

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.