IBM predstavio alat za rješavanje problema pristranosti kod umjetne inteligencije

IBM predstavio alat za rješavanje problema pristranosti kod umjetne inteligencije

Foto: DepositPhotos

Umjetna inteligencija napredovala je do iznimnih razina, ali ima svojih mana u analizi podataka, što se sve češće ističe kao problem. Doskočio mu je IBM, koji će uskoro predstaviti alat Fairness 360 Kit namijenjen analizi obrade podataka od strane algoritama. Dakle, bavit će se time kako i zašto algoritmi donose odluke u realnom vremenu.

"IBM je postavio principe povjerenja i transparentnosti (eng., trust and transparency) kod razvoja novih tehnologija vezanih za umjetnu inteligenciju. Sad je stiglo vrijeme da se te principe prenese u praksu. Stoga, dajemo novi način transparentnosti i kontrole onima koji koriste umjetnu inteligenciju i suočavaju se s potencijalnijim rizikom donošenja krivih ili netočnih odluka", kazala je Beth Smith, glavna direktorica Watson AI u IBM-u i istaknula da je sve ovo ključno sad u trenucima kad 82 posto poslovnih organizacija ima namjeru implementacije umjetne inteligencije u svoje poslovanje.

Time će se stati na kraj tzv., pristranosti, mani zbog koje umjetna inteligencija donosi odluke koje ne bi donosila da uistinu ima uvid u ono što joj je zadatak. Naime, algoritme postavljaju ljudi, koji su pristrani i samim time dolazi se do prepreke koju se teško može prijeći u ovakvom obliku. Na to upozorava i Kay Firth-Butterfield, direktorica za AI i ljudske resurse u Svjetskom ekonomskom forumu.

"Prije tri godine malo je ljudi postavljalo etička pitanja pri korištenju umjetne inteligencije, ali danas je ta tema došla u prvi plan i više se ne može izbjegavati. Ponajprije zbog Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u Europi, ali i zbog očitih problema s nekim od AI algoritama. Jer, teoretski, "strojevi" bi trebali biti nepristrani, ali praksa je pokazala da to nisu jer čak i algoritmi mogu imati predrasude", naglasila je Kay Firth-Butterfield.

Primjerice, prije nekoliko godina Googleov AI bio je žestoko kritiziran jer je pri prepoznavanju lica identificirao Afroamerikance kao gorile. Ni do dana današnjeg to se nije uspjelo popraviti pa je Google jednostavno blokirao mogućnost prepoznavanja gorila.

Srećom, IBM bi taj problem mogao efikasno riješiti, na zadovoljstvo brojnih poslovnih korisnika, a samim time i onih pojedinačnih.

Još iz kategorije

TOP 5 helpdesk aplikacija

TOP 5 helpdesk aplikacija

14.02.2019. komentiraj

Poslovanje bez kupaca je kao automobil bez motora - nigdje ne ide. Stoga je usluga koju kroz poslovanje nudimo ključna da bismo zadržali postojeće klijente i pridobili nove, a u današnje vrijeme u tome nam pomažu i specijalizirane aplikacije.

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

12.02.2019. komentiraj

Za sve koji rade na i s računalima iznimno je bitno ne gubiti koncentraciju jer teško ju je zadržati, posebno u vremenu kad na svim stranama možemo pronaći nešto iznimno zanimljivo. Pitanje koje se zbog toga postavlja jest može li se uopće zadržati koncentracija i ne skretati pogled na nešto što se ne tiče onoga što radimo... Jest!

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

11.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon najavila je novo izdanje svoje platforme treće generacije imageRUNNER ADVANCE s novom verzijom programske podrške 3.8. Taj bogati portfelj s 26 proizvoda i 7 linija sa svim uređajima nudi visoku sigurnost i intuitivno sučelje. Treće izdanje platforme razvijeno je za cijelu ponudu višefunkcijskih pisača i nudi nadogradnje za svaki uređaj iz spomenute linije.