IBM odabrao Slack umjesto Microsoft Teams za svojih 350,000 zaposlenika

IBM odabrao Slack umjesto Microsoft Teams za svojih 350,000 zaposlenika

Foto: Antonio Jularić

Microsoft je doživio manji udarac nakon što se doznalo da IBM za korporativu komunikaciju svojih više od 350.000 zaposlenih bira Slack ispred Teamsa. U trenucima kad se dva konkurentska alata bore za prevlast na tržištu, dobiti takvog klijenta od iznimne je važnosti.

Razlog zašto se IBM odlučio za Slack jest što ga koristi na raznim razinama već nekoliko godina. Zapravo mu je produžio vjernost i odlučio se za njega u potpunosti. Primjerice, u 2019. je Slack u IBM-u imao 165.000 korisnika, a sad će imati gotovo 200.000 više. Uvjereni su u obe kompanije da će bez obzira na to povećanje svi izazovi biti savladani.

Popravit će to "krvnu sliku" za Slack, koji trenutno broji 12 milijuna aktivnih korisnika, a Teams njih 20 milijuna. Takva premoć alata u vlasništvu jedne od najbogatijih kompanija svijeta nije ništa čudno.

Jer, Microsoft je u blagoj prednosti otpočetka zato što dok Office 365 pretplatnici imaju posebnu Teams uslugu, koju koriste jer je ionako dio paketa, besplatnu verziju mogu koristiti i svi oni koji nisu vezani uz Office 365, što znači da je Microsoft dobio širinu na taj način i odlično je iskoristio.

Također, treba znati i da Slack nije toliko popularan jer je toliko dobar, već jer je od samog početka besplatan pa se kao takav nametnuo u poslovnom svijetu, gdje ga timovi naveliko koriste. Oba alata nude praktički identičnu uslugu, samo je Microsoft u "blagoj" prednosti zbog svega što ima u svojoj ponudi pokraj Teamsa.

Dakle, obje kroz jednu uslugu nude cijelu lepezu zanimljivosti kao što su chat, notes, planer... a mogu i sami po sebi biti alati kojima se promovira bolja organizacija i produktivnost u radnom okruženju tako što konstantno bilježi koji oblik komunikacije se najčešće koristi i na kojem je vrijeme potrebno za odgovori najkraće.

Prednost Teamsa, logično, jest u kompatibilnosti s Microsoftovim proizvodima kao Skype i Office 365. Uz to, sve što se radi kroz Teams može se "provući" i kroz iOS i Android operativne sustave...

Još iz kategorije

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj

30.03.2020. komentiraj

Proizvod Poslovne inteligencije za zaštitu privatnosti, Data Privacy Manager, postao je prvi hrvatski softver uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj koji za globalne kupce recenzira tehnološke proizvode i usluge iz cijelog svijeta.

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

24.03.2020. komentiraj

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19 te napominju da su u stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak.

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

22.03.2020. komentiraj

Nokia i Intel posljednjih godina prisno surađuju po pitanju mobilne mreže pete generacije (5G), a to će dodatno pospješiti kolaboracijom vezanom uz inovacije koji se tiču iste te tehnologije. Razlog prisnije suradnje jest pospješiti razvoj nove mreže u Europi, ali i svijetu, što bi bila alternativa zbog situacije s Huaweijem.