IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

IBM lansirao novu generaciju mainframe računala z15

Moćni IBM predstavio je još moćnije središnje računalo (eng., mainframe) i nazvao ga z15. Riječ je o nasljedniku moćnog IBM Z, predstavljenog prije dvije godine kao korak naprijed, što samo znači da ova nova generacija donosi još više i još bolje.

Istina jest, nikad BM nije bio toliko tih kao posljednjih godina, ali to ne znači da je slabiji ili manje inovativan nego u prošlosti. Samo su se preferencije promijenile i Big Blue se okrenuo prvenstveno poslovnom sektoru, kojem konstantno donosi korisne novitete. A jedan od njih svakako je z15.

Riječ je o mainframeu koje se razvijalo četiri godine, sadrži više od tri tisuće patenata, a na njemu je uz IBM radilo više od stotinu kompanija.

"Svakodnevno slušamo o probojima u sustave i gubitak milijuna i milijuna povjerljivih informacija, što donosi milijunske štete onima koji su žrtve... E, pa uz ovaj mainframe se tako nešto mijenja jer z15 je stvoren upravo kako bi pružio otpor kibernetičkom kriminalu i zaštitio korisnike", istaknuo je ponosno Ross Mauri, generalni direktor IBM Z odjela.

Uz z15, navodi IBM, kontrolira se tko ima pristup podacima i taj se pristup može onemogućiti u svakom trenutku. Ujedno, uz z15 se mogu načiniti pravila "unutar kuće", kojih se moraju pridržavati svi koji su vezani uz sustav. Samim time, svaki zaposlenik s pristupom sustavu imat će svoj poseban način ulaska u njega, što bitno otežava neovlašteni pristup te samim time proboj sustava i krađu privatnih informacija.

Nije ni to sve, uz z15 stiže i poseban sustav za pohranu podataka pod imenom DS8900, posebno dizajniran za rad u kritičnom hibridnom multicloud okruženju. To znači da donosi nikad viđenu razinu zaštite i nudi 99,9999 posto produženja rada (eng., uptime) te nudi nekoliko mogućnosti oporavka u slučaju rušenja sustava.

Dakle, IBM je otišao korak dalje i u poslovnom okruženju ostat će mnogima izbor broj jedan...

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.