I FINA ima svog virtualnog asistenta

I FINA ima svog virtualnog asistenta

Foto: DepositPhotos

Hrvatska Financijska agencija (FINA) početkom godine u svoje poslovanje uvela je virtualnog asistenta temeljenog na umjetnoj inteligenciji, a koji se nalazi na IBM Watson platformi. I to se rješenje pokazalo iznimno uspješnim.

Naime, 44.000 manjih, srednjih i većih organizacija u Hrvatskoj obavlja uplate preko Finina e-računa, što se uz pomoć najnovije tehnologije obavlja daleko jednostavnije, praktičnije i brže. "U današnjem vremenu, kad je zaokret prema digitalnim rješenjima nužnost, trudimo se što prije u samo srce našeg poslovanja integrirati umjetnu inteligenciju, cloud i blockchain", navodi u se priopćenje Fine.

Svakako, virtualni asistent ili chatbot, upravo jest dio te strategije. Jer, on je zapravo računalni program koji omogućava automatizirane odgovore na korisničke upite. Uloga mu je odgovarati na pitanja vezana uz razmjenu e-računa za poslovne subjekte i obveznike javne nabave. Time se nastoji ubrzati rješavanje repetitivnih i generičkih upita, što je čest slučaj u području pružanja podrške korisnicima. Ne treba posebno napominjati da "radi" 24 sata u danu, svih sedam dana u tjednu.

Finini stručnjaci su ga konfigurirali s više od 130 namjera ili "intent" na engleskom jeziku, koji definiraju cilj i svrhu upita, unutar kojih je kreirano preko 2400 pitanja s pripadajućim odgovorima. Odgovori su obuhvatili i najčešće postavljana pitanja o e-računima za poslovne subjekte i e-računima u javnoj nabavi. Također, uspostavom Fininog virtualnog asistenta na IBM Watson platformi, Fina je započela s uvođenjem umjetne inteligencije u sustav podrške.

Logična je ovo strategija jer, kako navodi i FINA, prognoze IDC-a su da će kompanije diljem svijeta do 2023. investirati više od 265 milijardi američkih dolara u tehnologije koje se tiču "nove tehnologija", a do 2025. će umjetna inteligencija postati neizostavni dio poslovanja.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.