HZZ iz EU fondova u ICT uložio 3,73 milijuna eura

HZZ iz EU fondova u ICT uložio 3,73 milijuna eura

Foto: Fotolia (ilustracija)

Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio je aktivnosti i rezultate projekta "Usluge HZZ-a klijentima: Unaprjeđenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška". Projekt je s provedbom započeo u lipnju 2011. godine,,a sastoji se od dvije komponente - Ugovor o uslugama i Ugovor o nabavi roba čija je ukupna vrijednost 3,73 milijuna eura.

Projekt je provodio Hrvatski zavod za zapošljavanje u sklopu IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) „Razvoj ljudskih potencijala“, a cilj projekta je poduprijeti razvoj kapaciteta hrvatskih javnih institucija i relevantnih nevladinih partnera iz područja zapošljavanja u skladu s politikom zapošljavanja i dobrom praksom Europske Unije.

Svrha projekta je razviti unaprijeđen ICT sustav HZZ-a utemeljen na modelu integracije i razmjene podataka između ključnih dionika tržišta rada s ciljem pružanja boljih i kvalitetnijih usluga klijentima u okviru sustava cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja. Cilj je svim građanima omogućiti dostupnost usluga profesionalnog usmjeravanja u skladu s politikom zapošljavanja i dobrom praksom Europske Unije.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah istaknula kako su brže i lakše zapošljavanje ključni su elementi oporavka i razvoja tržišta rada. Prema njezinim riječima  da ćemo na osnovi rezultata ovog projekta moći pružiti još kvalitetniju uslugu i tako dodatno pomoći oporavku hrvatskog tržišta rada.

 

 

 

Još iz kategorije

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

Cisco Engage Tech Days – Budite u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima

19.09.2020. komentiraj

U godini koja je donijela niz poslovnih izazova, izuzetno je važno biti u toku s najnovijim tehnološkim rješenjima. Bilo da se radi o sigurnosnim, kolaboracijskim i mrežnim rješenjima ili podatkovnim centrima – sve novosti i primjere dobrih praksi doznajte na Cisco Engage Tech Days događaju.

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.