HZMO dodijelio nove poslove IBM i Crozu ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna

HZMO dodijelio nove poslove IBM i Crozu ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna

Foto: DepositPhotos

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je putem portala Narodnih novina gdje se mogu pratiti javne nabave obavijest o dvama odlukama o odabiru kojim se poslovi dodjeljuju zagrebačkoj tvrtki Croz i IBM WTC-u i to za IBM mainframe računalo, softver i održavanje ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna. Inače jedino su se ove tvrtke javile na natječaj.

Prema dostupnoj dokumentaciji koja je objavljenja na portalu Elektronički oglasnik javne nabave na natječaju pod imenom „Nabava IBM središnjeg računala te najam i održavanje softvera po ESSO uvjetima“ bile su dvije grupe i samo su se po jedan ponuđač javili u svakoj.

IBM WTC, tvrtka registrirana u SAD-u, je dobio prvu grupu koja uključuje najam i održavanje softvera i to za 16,99 milijuna kuna bez PDV-a i to s obzirom na to da je riječ o inozemnoj isporuci na nju se ne računa PDV stoji u objavi o odabiru za ovu grupu. Inače procijenjena vrijednost ove grupe bila je 17,2 milijuna kuna.

U drugoj grupi koja je uključivala nabavu IBM središnjeg odnosno mainframe računala i softvera procijenjena vrijednost posla bila je 12,5 milijuna kuna bez PDV-a, a tu je grupu dobio jedan od velikih IBM partnera u Hrvatskoj Croz i to za 12,378 milijuna kuna bez PDV-a odnosno 15,472 milijuna kuna s PDV-om.

Još iz kategorije

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

18.03.2019. komentiraj

ADATA je na sajmu Embedded World 2019 u Izložbenom centru u Nürnbergu predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može podnijeti široke temperaturne raspone i spriječiti sulfuraciju.

Bosch planira uložiti 100 milijuna eura u razvoj dizalica topline

Bosch planira uložiti 100 milijuna eura u razvoj dizalica topline

17.03.2019. komentiraj

Bosch Thermotechnik u 2018. godini ostvario je rekordan promet u iznosu od 3,5 milijardi eura. Tvrtka je rasla za 2,3% u odnosu na prethodnu godinu, a u skladu s tečajem 4,6%. Na regionalnoj je razini došlo do pozitivnog razvoja prometa u Turskoj, a rast je bio dobar i na glavnim tržištima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Što se tiče proizvoda, sektor Residential Heating ponovno se pokazao kao pokretač gospodarskog rasta, pri čemu je prodaja dizalica toplina posebno pridonijela tom uspjehu.

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

Prepoznati uspjesi IN2 na tržištu JI Azije

15.03.2019. komentiraj

Na osamnaestoj međunarodnoj tehnološkoj izložbi izuma i inovativnosti Malaysia Technology Expo 2019 održanoj od 21. do 23. veljače u Kuala Lumpuru IN2 je dobio certifikat Croatia South East Asia Business Advisory Network kao priznanje za uspješan dolazak na tržište Jugoistočne Azije s projektima informatizacije zdravstvenih ustanova.