HZMO dodijelio nove poslove IBM i Crozu ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna

HZMO dodijelio nove poslove IBM i Crozu ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna

Foto: DepositPhotos

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je putem portala Narodnih novina gdje se mogu pratiti javne nabave obavijest o dvama odlukama o odabiru kojim se poslovi dodjeljuju zagrebačkoj tvrtki Croz i IBM WTC-u i to za IBM mainframe računalo, softver i održavanje ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna. Inače jedino su se ove tvrtke javile na natječaj.

Prema dostupnoj dokumentaciji koja je objavljenja na portalu Elektronički oglasnik javne nabave na natječaju pod imenom „Nabava IBM središnjeg računala te najam i održavanje softvera po ESSO uvjetima“ bile su dvije grupe i samo su se po jedan ponuđač javili u svakoj.

IBM WTC, tvrtka registrirana u SAD-u, je dobio prvu grupu koja uključuje najam i održavanje softvera i to za 16,99 milijuna kuna bez PDV-a i to s obzirom na to da je riječ o inozemnoj isporuci na nju se ne računa PDV stoji u objavi o odabiru za ovu grupu. Inače procijenjena vrijednost ove grupe bila je 17,2 milijuna kuna.

U drugoj grupi koja je uključivala nabavu IBM središnjeg odnosno mainframe računala i softvera procijenjena vrijednost posla bila je 12,5 milijuna kuna bez PDV-a, a tu je grupu dobio jedan od velikih IBM partnera u Hrvatskoj Croz i to za 12,378 milijuna kuna bez PDV-a odnosno 15,472 milijuna kuna s PDV-om.

Još iz kategorije

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

HP u Zagrebu predstavio novosti iz segmenta ispisa

16.06.2019. komentiraj

Kompanija HP ovog je tjedna u Zagrebu predstavila brojne novosti iz segmenta ispisa koje će se uskoro naći na tržištu. Uz nove modele iz serije OfficeJet Pro, prezentirali su i seriju laserskih pisača bez uloška te sigurnosna rješenja i aplikacije za nadzor i upravljanje pisačima.

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.