HZMO dodijelio nove poslove IBM i Crozu ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna

HZMO dodijelio nove poslove IBM i Crozu ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna

Foto: DepositPhotos

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je putem portala Narodnih novina gdje se mogu pratiti javne nabave obavijest o dvama odlukama o odabiru kojim se poslovi dodjeljuju zagrebačkoj tvrtki Croz i IBM WTC-u i to za IBM mainframe računalo, softver i održavanje ukupne vrijednosti 32,46 milijuna kuna. Inače jedino su se ove tvrtke javile na natječaj.

Prema dostupnoj dokumentaciji koja je objavljenja na portalu Elektronički oglasnik javne nabave na natječaju pod imenom „Nabava IBM središnjeg računala te najam i održavanje softvera po ESSO uvjetima“ bile su dvije grupe i samo su se po jedan ponuđač javili u svakoj.

IBM WTC, tvrtka registrirana u SAD-u, je dobio prvu grupu koja uključuje najam i održavanje softvera i to za 16,99 milijuna kuna bez PDV-a i to s obzirom na to da je riječ o inozemnoj isporuci na nju se ne računa PDV stoji u objavi o odabiru za ovu grupu. Inače procijenjena vrijednost ove grupe bila je 17,2 milijuna kuna.

U drugoj grupi koja je uključivala nabavu IBM središnjeg odnosno mainframe računala i softvera procijenjena vrijednost posla bila je 12,5 milijuna kuna bez PDV-a, a tu je grupu dobio jedan od velikih IBM partnera u Hrvatskoj Croz i to za 12,378 milijuna kuna bez PDV-a odnosno 15,472 milijuna kuna s PDV-om.

Još iz kategorije

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

Inteov Mobileye uz pomoć 5G će omogućiti prikupljanje podataka za pametne gradove

17.01.2019. komentiraj

Tehnološke kompanije kao buduće ciljeve u mnogim slučajevima zacrtali su rad na pametnim gradovima, a među njima je i Intel čiji će Mobileye u partnerstvu s britanskom agencijom za mapiranje Ordnance Survey omogućiti klijentima visoko precizne podatke o lokacijama kako bi se u budućnosti uistinu izveli pravi pametni gradovi.

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

KOMENTAR: Što 2019. donosi na području financijskih tehnologija

16.01.2019. komentiraj

Na početku godine, pravo je vrijeme za nova predviđanja na temu onoga što bi moglo obilježiti fintech sektor u novoj godini. Za prošlu sam godinu predvidio kako će inovatori u području tehnologija plaćanja koje se zasnivaju na NFC tehnologiji napraviti korake kojima će izbjeći daljnje oslanjanje na uređaje trećih proizvođača koji su im nužni kako bi mogli procesirati mobilna plaćanja.

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

Huawei predstavio najbrži ARM procesor podižući globalnu računalnu snagu na novu razinu

14.01.2019. komentiraj

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak u području big date i distribuiranog skladištenja podataka. Huawei će se udružiti s drugim tržišnim igračima kako bi unaprijedio ARM tržište i potaknuo otvoren, suradnički i obostrano koristan ekosustav, podižući računalne performanse na nove visine.