HŽ Putnički prijevoz za IT rješenje izdvaja više od 41 milijun kuna

HŽ Putnički prijevoz za IT rješenje izdvaja više od  41 milijun kuna

Tvrtka u sastavu Hrvatski željeznica – HŽ Putnički prijevoz d.o.o. odlučila se nabavu Integralnog sustava prodaje (ISPRO), a prema podacima s Elektroničkog oglasnika javne nabave u vrijednosti većoj od 41,4 milijuna kuna.

Ono što je svakako posebnost ovog natječaja da je naručitelj u dokumentaciji propisao i način bodovanja pristiglih ponuda što će se koristiti ekonomski najpovoljnija ponuda što znači da će kvaliteta trenutne sukladnosti cjelokupnog ponuđenog rješenja s funkcionalnim zahtjevima imati 50 posto utjecaja na konačnu odluku, dok će ostatak biti kao što je to i očekivano najpovoljnija cijena.

U tijeku je prikupljanje ponuda, a otvaranje javnog natječaja koji je raspisan još u svibnju ove godine dogodit će se 5. rujna uz nekoliko produženja jer je prvotno planirano otvaranje pristiglih ponuda trebalo biti početkom srpnja ove godine.

S obzirom na to da je riječ o vrlo vrijednom ugovoru rokovi su pomicani zbog zahtjeva potencijalnih isporučitelja za dodatnim pojašnjenjima vezanim uz predmet nabave, te zbog određenih promjena natječajne dokumentacije. Svi ponuditelji koji se žele javiti na natječaj moraju dati jamstvo od 2 milijuna kuna za ozbiljnost ponude. Rok za donošenje odluke od strane naručitelja HŽ Putničkog prijevoza je 75 dana od otvaranja ponuda.

Prema podacima iz natječajne dokumentacije predmet kupnje je ISPRO sustav koji uključuje centralno informatičko rješenje, stabilni terminali (pos i personalizacija beskontaktnih kartica) kojih će biti nabavljeno 262 komada, stabilni automati (bezgotovinski) i to njih 10 komada, mobilni terminali nabavljaju se u količini od 580 komada sa svom dodatnom pripadajućom opremom, te još 580 terminala za kartično plaćanje, 150 tisuća smart kartica, validatora će biti 168 komada, infrastruktura centralnog sustava. Rok isporuke je 18 mjeseci, te još 36 mjeseci održavanja sustava.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.