Huawei uz pomoć 5G-a i umjetne inteligencije značajno pomogao poljoprivredi

Huawei uz pomoć 5G-a i umjetne inteligencije značajno pomogao poljoprivredi

Huawei Technologies u suradnji s austrijskom kompanijom DRONETECH predstavio je projekt koji uz pomoć bespilotnih letjelica (dronova) omogućava poljoprivrednicima učinkovitiju sadnju na poljima, bolju kontrolu uporabe gnojiva i vode te informacije o zdravlju usjeva.

Riječ je o bespilotnim letjelicama koje se koriste u suvremenoj poljoprivredi, a opremljene su posebnim senzorima visoke razlučivosti koji mogu procijeniti cjelokupno stanje polja, kao i rupe u sadnji te stvoriti tzv. Indeks zelenog lišća, dok multispektralni senzor pomaže u stvaranju normaliziranog indeksa vegetacijske razlike koji omogućuje prikupljanje podataka o zdravlju biljke.

„Zahvaljujući Huaweijevim 5G modulima koji doprinose optimizaciji procesa te pravovremenom dobivanju informacija, ova radno intenzivna djelatnost će doprinositi više, a istovremeno biti još zelenija i održiva te će doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena.“, tvrde u Huawiju.

"Dronovi su budućnost poljoprivrede. Možete brzo preletjeti velike površine i odmah vidjeti gdje je potrebno gnojivo ili voda na polju. Istodobno ih možemo koristiti za masovno smanjenje korištenje pesticida, što označava i doprinos u borbi protiv klimatskih promjena“, rekao je David Hopf, CEO tvrtke DRONETECH Austria.

Huawei i DRONETECH ovim projektom omogućavaju radnicima potpuni nadzor nad poljoprivrednom proizvodnjom zahvaljujući razmjeni ogromne količine podataka uz pomoć 5G modula koji se nalazi na letjelici. Tako se dobivaju podaci u stvarnom vremenu na temelju kojih se može odmah djelovati.

"5G je razvijen za tri bitna područja primjene: veliku propusnost, nisku latenciju i povezivanje milijuna uređaja. Najveći izazov za 5G dronove sada je pokrivenost mreže. Trenutno su 5G mreže prvenstveno dizajnirane za krajnjeg korisnika, koji je na tlu ili u zatvorenom prostoru. Mrežu za dronove, koji ponekad lete 50 metara iznad polja, još je potrebno optimizirati. U ovom posebnom projektu pametne poljoprivrede, fokusiramo se na veliku propusnost i prenosimo slike u stvarnom vremenu na poslužitelj za naknadnu analizu pomoću umjetne inteligencije“, kazao je Erich Manzer, zamjenik izvršnog direktora Huawei Austria.

Još iz kategorije

Chord Electronics ojačao razinu IT sigurnosti i komunikacije uz rješenja Kerio Control i Kerio Connect

Chord Electronics ojačao razinu IT sigurnosti i komunikacije uz rješenja Kerio Control i Kerio Connect

03.12.2021.

GFI Software objavio je suradnju s Chord Electronics  koji je uz njihovo rješenje odlučio riješiti svoje sigurnosne i komunikacijske izazove uz pomoć rješenja Kerio Control i Kerio Connect. Kompanija je implementirala oba rješenja uz pomoć tvrtke Invicta Linux, partnera GFI Softwarea u Velikoj Britaniji.

Predstavljen novi sustav javnog clouda koji štiti kupce od ransomware napada

Predstavljen novi sustav javnog clouda koji štiti kupce od ransomware napada

03.12.2021.

Tvrtka Dell Technologies (NYSE: DELL),  jedna od vodećih u industriji po pitanju zaštite podataka , u suradnji s Amazon Web Services, Inc. (AWS), dio tvrtke Amazon.com predstavila je Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS.

Dvije trećine europskih tvrtki već koristi chatbotove

Dvije trećine europskih tvrtki već koristi chatbotove

02.12.2021.

Izravan i brz kontakt s različitim korisničkim službama često je predstavljao izazov tijekom pandemije koronavirusa. Kao rezultat toga, chatbotovi su dodatno dobili na važnosti, što pokazuje i anketa koju je provela EOS Grupa u 14 europskih zemalja.