Huawei razvija platformu za hibridne škole koje kombiniraju online i fizičku nastavu

Huawei razvija platformu za hibridne škole koje kombiniraju online i fizičku nastavu

Foto: DepositPhotos

Huawei je u sklopu svog projekta za pametno obrazovanje Huawei Smart Education započeo razvijati sveobuhvatnu digitalnu platformu koja omogućuje tzv. „hibridno obrazovanje”, koje kombinira najbolje značajke online i fizičke nastave. Trenutno neke od značajki projekta Huawei Smart Education, koji kombinira naprednu tehnologiju, opremu i konkretna softverska rješenja, koristi više od 2.500 sveučilišta i institucija, 500.000 osnovnih i srednjih škola te 850 milijuna učenika i studenata diljem svijeta.

Osnova projekta Huawei Smart Education i nove platforme za „hibridno obrazovanje“ je Huawei Cloud koji omogućuje jednostavan i siguran rad prilagođen učenicima, studentima i profesorima, ali i roditeljima i drugim dionicima obrazovnog procesa. Učenicima i studentima dostupni su svi potrebni materijali na jednom mjestu, omogućena su video predavanja najviše razine kvalitete pa i s naprednim mogućnostima produkcije i prikaza kako profesora tako i nastavnih materijala. Uz sveobuhvatnu online nastavu u tzv. e-učionici, omogućene su dodatne konzultacije s profesorima nakon nastave te razmjena dodatnog interaktivnog materijala. Učenicima, studentima i profesorima dostupne su razne aplikacije u bogatom ekosustavu kojeg su razvijali stručnjaci za obrazovanje, ali i stručnjaci iz različitih institucija važnih u edukativnom procesu poput muzeja, kazališta i sl. Učenje omogućuje interaktivan i personaliziran pristup, uz stalnu mogućnost kolaboracije učenika i studenata s profesorima. Profesori mogu uživo prolaziti domaće zadaće sa učenicima, te uživo odgovarati na pitanja.

Platforma podržava i fizičku nastavu, a pripremu za nastavu kao i rezultate ponovno bilježi u Cloud kako bi maksimalno podržali personaliziran pristup u učenju. Kombinaciju online i fizičke nastave određuju same obrazovne institucije, a kompletan edukativan proces u potpunosti se prilagođava obrazovnom kurikulumu.

Posebna pozornost u razvoju platforme pružena je uključivanju roditelja u obrazovni proces pa platforma podržava i potiče redovitu direktnu dvosmjernu komunikaciju roditelja s profesorima, ali i ostalim djelatnicima škole, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u obrazovnom procesu.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.