Huawei predstavio rješenja za ubrzanje digitalne transformacije obrazovnih institucija i kompanija

Huawei predstavio rješenja za ubrzanje digitalne transformacije obrazovnih institucija i kompanija

Foto: DepositPhotos

Huawei je na svojoj globalnoj Industrial Digital Transformation konferenciji predstavio dva rješenja za poslovne korisnike – HiCampus za obrazovne institucije i HiDC za podatkovne centre. Predstavljena rješenja kombiniraju 5G s tehnologijom umjetne inteligencije (AI), a korisnicima donose veliku konkurentsku prednost.

„Huawei je lider u segmentu digitalne transformacije javnog i privatnog sektora. Trenutno je kompanija na tom putu partner s više od 700 gradova širom svijeta i 228 tvrtki s Fortune Global 500 liste, uključujući 58 od 100 najvećih kompanija“, tvrde iz kompanije.

„Digitalne tehnologije mijenjaju svijet. Kako vanjsko okruženje poduzeća postaje sve složenije i nepredvidljivije, upravljanje kontinuitetom poslovanja (BCM) trebalo bi biti dio dugoročne korporativne strategije svakog poduzeća. Naši su ciljevi zadovoljiti potrebe kupaca za brzim i pametnim mrežama, biti ekološki prihvatljivi u doba inteligencije te stvoriti visoku dodanu vrijednost za naše korisnike“, izjavio je Sun Fuyou, potpredsjednik Huawei Enterprise BG-a.

Uobičajene mreže u obrazovnim institucijama suočavaju se s izazovima lošeg pristupa, visoke potrošnje energije i nemogućnošću brzog razvoja novih usluga. Huaweijeva tehnologija koja je dio HiCampus rješenja rješava te izazove.

Huawei uvodi 5G RF tehnologije, 5G algoritme, pametnu antenu i softversko definiranu radio pristupnu mrežu te 5G koncepte umrežavanja u IP polje. Huaweijev AirEngine Wi-Fi 6 odlikuje se maksimalnom propusnošću od 10 Gbps, latencijom od 10 ms i radijusom pokrivenosti koji premašuje industrijski standard za 20 posto.

Mrežno rješenje Campus OptiX podržava optičke mrežne veze obrazovnih institucija kroz IP plus POL arhitekturu koja, ne samo da dijeli prednosti fleksibilnog kapaciteta, moćne obrade usluga, automatizacije usluga i pametnog O&M-a s IP umrežavanjem, već integrira i napredne značajke optičke tehnologije kroz uštedu energije, jednostavnost i visoku učinkovitost. Zbog toga je rješenje posebno prikladno za zračne luke, obrazovne ustanove, hotele, urede i slične uvjete. Prema sveobuhvatnoj procjeni mrežnih rješenja tvrtke Ovum, Huaweijevo IP plus POL rješenje znatno nadmašuje tradicionalna rješenja.

Digitalna platforma Huawei Horizon poboljšava mrežne usluge obrazovnih institucija. IMOC i NCE su inteligentno O&M rješenje za pametne obrazovne institucije. Potrošnja resursa smanjena je za 20 posto, korisničko iskustvo je poboljšano za 15 posto, učinkovitost O&M-a za 30 posto.

Očekuje se kako će se globalni volumen podataka povećati s 33 ZB u 2018. na 180 ZB u 2025. U takvim uvjetima, tradicionalni podatkovni sustavi suočit će se s arhitektonskim uskim grlima kod prikupljanja, pohrane, obrade, upravljanja i upotrebe. Wing Kin Leung, CTO Huawei Enterprise BG-a, je zato predstavio Huawei HiDC rješenje za podatkovne centre kako bi pomogao korisnicima u izgradnji inteligentnih centara visokih performansi i ekološke prihvatljivosti. Rješenje sadrži inovativnu arhitekturu, tehnologije i medij koji omogućuju bržu i učinkovitiju konvergenciju te razmjenu podataka.

Tri u jedan arhitektura: Najnovije rješenje za podatkovne centre AI Fabric koristi inovativni algoritam iLossless za integriranje Ethernet, InfiniBand i Fiber Channel mrežu za poboljšanje računalne snage poslužitelja za 28 posto i pohranu IOPS-a za 30 posto. Rješenje za međusobno povezivanje podatkovnih centara (DCI) koristi IP plus optičku sinergiju za postizanje 40 posto većeg kapaciteta i 25 posto veće udaljenosti u prijenosu od ostalih ponuđača na tržištu. Ovo rješenje omogućava mrežni promet i suradnju u upravljanju kako bi skratili vrijeme usluge do tržišta (TTM) i smanjili ukupne troškove vlasništva (TCO) za više od 30 posto.

Tehnologije koje omogućuju nesmetani razvoj kako bi zadovoljile potrebe za uslugama u sljedećih 10 godina su: CloudEngine 16800 podatkovni centar koji koristi najgušće portove (400GE) na tržištu za pružanje ultra brzog prijenosa signala, efikasno hlađenje i učinkovito napajanje, a istovremeno smanjuje potrošnju električne energije za 50 posto. Huawei OptiXtrans DC908 podržava prijenos 800 Gbps po valnoj duljini i čak 220 valnih duljina, koristeći naprednu Super C + L tehnologiju.

Revolucija olovnih na litijske baterije: Napajanje podatkovnih centara ušlo je u eru litija. U usporedbi s tradicionalnim baterijama od olovne kiseline, Huawei SmartLi UPS integrira elektroničke i digitalne tehnologije kako bi povećao životni vijek baterije na 5000 punjenja, što je dovoljno za 10-15 godina korištenja. To znatno smanjuje TCO korisnika i omogućuje potpuno digitalno upravljanje elektroenergetskim sustavima podatkovnih centara. Huaweijeva nova generacija pametne memorije s OceanStor Dorado rješenjem postiže vodeći IOPS od 20 milijuna i drži latenciju usluge stabilno ispod 0,1 ms.

Još iz kategorije

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na COVID – 19

24.03.2020. komentiraj

Zagrebačka banka sa žaljenjem obavještava javnost da je kod dvoje naših zaposlenika u nedjelju, 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na COVID-19 te napominju da su u stalnom smo kontaktu s njima kako bismo im pružili svu moguću potporu te im želimo brz oporavak.

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

Nokia dogovorila partnerstvo s Intelom za pomoć s razvojom 5G tehnologije

22.03.2020. komentiraj

Nokia i Intel posljednjih godina prisno surađuju po pitanju mobilne mreže pete generacije (5G), a to će dodatno pospješiti kolaboracijom vezanom uz inovacije koji se tiču iste te tehnologije. Razlog prisnije suradnje jest pospješiti razvoj nove mreže u Europi, ali i svijetu, što bi bila alternativa zbog situacije s Huaweijem.

Jednostavno riješite izazov rada na daljinu

Jednostavno riješite izazov rada na daljinu

20.03.2020. komentiraj

Cisco donira licence za Webex – nastavite neometano s poslovanjem! Globalna kriza izazvana širenjem Corona virusa postavlja jedno ozbiljno pitanje za tvrtke svih veličina - od freelancera, poduzetnika i mikro poduzeća do mutinacionalnih korporacija. Poslije zdravlja zaposlenika, zdravlje i kontinuitet poslovanja u ovom su trenutku temeljna su briga poslovnih organizacija.