Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

Foto: DepositPhotos

Huawei nastavlja marljivo raditi na alternativama za aplikacije iz Android svijeta, odnosno, iz Googleove “radionice”. Pa je tako postignut dogovor s kompanijom koja stoji iza TomTom aplikacije, čime bi Huawei trebao na svojim uređajima ponuditi Google Maps alternativu.

Nimalo jednostavan zadatak, ali TomTom se već potvrdio kao sjajno rješenje u ovoj sferi i Huawei je očito jako dobro odvagnuo te donio odluku zbog koje prvotni favorit OpenStreetMap nije zadovoljan. Odnosno, nije zadovoljna zajednica koja održava tu aplikaciju, sjajnu u korisnu no ne toliko stabilnu i profesionalnu kao što je TomTom. Za Huawei ipak treba jedna razina više.

Također, s obzirom da je TomTom baziran u Nizozemskoj, zakoni koji vrijede za kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama ne primjenjuju se na njega pa može neometano poslovati s Huaweijem, koji je američkoj "crnoj listi" već neko vrijeme. Upravo zato se i trebaju poduzimati ovakvi koraci. Naime, svako čekanje u konačnici bi moglo biti pogubno pa umjesto da čekaju tuđu milost, u kineskom tehnološkom gigantu preuzeli su stvari u svoje ruke.

Takav stav očito pomaže da kompanija ide odlučno prema naprijed, što su potvrdile i brojke iz 2019. Jer, iako je ozbiljno pogođen zabranom poslovanja na američkom tlu, kao i s američkim kompanijama, bilježi rast po pitanju prihoda.

Dosegnuo je brojku od 121,72 milijarde američkih dolara te time nadmašio 2018., u kojoj su prihodi bili na 107,1 milijardi dola. Uz sve probleme napraviti takav rezultat uistinu je hvalevrijedno.

Tako nešto posljedica je i situacije na domaćem, kineskom, tržištu. Tamo Huawei čini 38 posto i to je 11 posto više no u 2018. Samim time, s obzirom da više od polovice ukupnih prihoda donose upravo zemlje van kineskih granica, jasno je da Huawei može biti samo moćniji u narednom periodu, sa sankcijama i posebno bez njih...

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.