Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

Huawei Enterprise BG zajedno s partnerima ubrzava digitalnu transformaciju industrija i društva

Foto: DepositPhotos

Digitalizacija mnogih industrija je u proteklih nekoliko mjeseci ušla u fazu eksplozivnog razvoja, potaknute su brojne inovacije i povećana učinkovitost, a primjena novih ICT tehnologija poput 5G, AI i računarstva u cloudu značajno je ubrzala digitalnu transformaciju u vertikalnim industrijama i u mnogim javnim sustavima, tvrde u Huaweiju.

Huawei Enterprise Business Group svojim tehnologijama podržao je značajan dio ovog napretka te postavio cilj izgradnje digitalnog svijeta temeljenog na "novoj povezanosti, novom računarstvu, novim platformama i novim ekosustavima", pojašnjavaju iz ove kineske kompanije.

Uz podršku globalnih kupaca i partnera, Huawei Enterprise BG ostvario je prošle godine prihod od prodaje u iznosu od 89,7 milijardi CNY, od čega je 86 posto dolazilo iz doprinosa partnera, tvrde u Huaweiju i dodaju da oni opslužuju više od 50.000 poslovnih kupaca širom svijeta. Pritom napominju da je Huawei i njegove partnere na projektima digitalne transformacije odabralo je 228 tvrtki Fortune Global 500 i 58 Fortune Global 100.

„Prošla je godina za Huawei bila posebno teška. Međutim, uspješno smo se borili s izazovima ostajući usredotočeni na rješavanje problema naših korisnika i stvaranje vrijednosti“, rekao je Peng Zhongyang, direktor uprave i predsjednik Enterprise Business Group, Huawei. „S više od 30 godina iskustva u industriji i stečenih sposobnosti, posve jasno razumijemo industriju i potrebe korisnika. Huawei nudi kompetitivne ICT proizvode i rješenja koja obuhvaćaju više domena proizvoda. Zbog toga su mnogi korisnici odabrali upravo Huawei za svog partnera u digitalizaciji. Uspjeh Huaweija rezultat je velikog ulaganja u istraživanje i razvoj, te stalnih inovacija. U digitalnom dobu, zajedno s našim timom za istraživanje i razvoj, koji broji 90.000 ljudi, zaronit ćemo na tržište digitalne transformacije i razviti rješenja specifična za scenarije za vladine i poslovne korisnike. Surađivat ćemo sa svim partnerima na izgradnji snažnog ekosustava. Huawei se zalaže za to da postane preferirani partner u digitalnoj transformaciji kupaca i tako zajedno napravimo jezgru za veliku digitalnu eru", rekao je Zhongyang.

Huawei već 20 godina promiče digitalizaciju u sektoru prometa, ističu u kompaniji i dodaju da duboko integrirajući 5G, AI i ICT u industriju, Huawei je pomogao kupcima prijevoza da poboljšaju sigurnost, učinkovitost i iskustvo u svim područjima.

„Budući da će se prometna industrija ubuduće integrirati, Huawei će nastaviti surađivati s partnerima iz ekosustava u izgradnji jedinstvenog sveobuhvatnog prometnog sustava fokusiranjem na 'Jedan ID za putovanje, jedan nalog za logistiku i jedan mozak za rad i nadzor“, objašnjava Xiang Xi, potpredsjednik Huaweijeve globalne transportne jedinice.

Industrija financijskih usluga nastoji biti "potpuno digitalna, potpuno inteligentna i potpuno otvorena". Vincent Chen, CTO od Huaweijeve globalne financijske usluge BU, rekao je da će Huawei i dalje koristiti svoju inovativnu tehnologiju i vodeće prakse u ICT infrastrukturi kako bi pomogao financijskim institucijama da izvršavaju poslovne strategije poput inkluzivnih financija, kao i poslovnih inovacija i otvoreno bankarstvo s ciljem pružanja stabilnih, sigurnih i okretnih financijskih usluga.

Energetska industrija suočena je s izazovima poput energetske transformacije, potreba s niskim udjelom ugljika, energetske sigurnosti i prijateljske interakcije u potrošnji energije. Xia Wenbo, glavni direktor za digitalnu transformaciju Huawei EBG Global Energy Industry, vjeruje da će ovi izazovi ubrzati transformaciju i nadogradnju elektroenergetske industrije.

„Huawei će surađivati s kupcima u elektroenergetskoj industriji na promicanju primjene računalstva u cloudu, big data-e, 5G i AI tehnologija u industriji, osiguravajući na taj način siguran i stabilan rad elektroenergetske mreže, podržavajući novi pristup energiji velikih razmjera, i poboljšati operativnu učinkovitost. Osim toga, to će pomoći razvoju novih usluga i ubrzanju digitalne transformacije industrije“, rekao je Xia.

Još iz kategorije

Nova Canonova rješenja za novo radno okruženje

Nova Canonova rješenja za novo radno okruženje

24.09.2020. komentiraj

Canon je ažurirao uniFLOW Online, svoje rješenje za upravljanje dokumentima utemeljeno na oblaku, kako bi podržao produktivne tijekove rada s dokumentima bez obzira na lokaciju. Novi uniFLOW Online 2020.2 savršen je za odjele nabave, ljudskih potencijala, računovodstva ili bilo koji drugi odjel koji želi optimizirati tijek rada jer omogućuje zaposlenicima da lakše upravljaju dokumentima  preko oblaka  ugradnjom više automatizacije u platformu. Time se smanjuje teret administracije stavljen na zaposlenike, ali i prilika za pogreške, čime se pak štedi vrijeme i poslovni resursi.

Virtualne konferencije i edukacije – prepustite organizaciju stručnjacima

Virtualne konferencije i edukacije – prepustite organizaciju stručnjacima

24.09.2020. komentiraj

2020. godinu obilježili su rad od doma, otkazivanje konferencija, događanja i edukacija. Ipak, u „novom normalnom“ treba nastaviti s poslovnim aktivnostima i održavati redovnu komunikaciju sa zaposlenicima koji rade na udaljenim lokacijama, s klijentima i s ciljnom publikom općenito.

HMD predstavlja globalno IoT i rješenje za roaming uređaje za tvrtke s centralnom SIM kontrolom

HMD predstavlja globalno IoT i rješenje za roaming uređaje za tvrtke s centralnom SIM kontrolom

24.09.2020. komentiraj

HMD Global najavljuje HMD Connect Pro, globalno roaming SIM rješenje za IoT i poslovnu upotrebu. Pomoću HMD Connect Pro tvrtke mogu osigurati veliku količinu SIM kartica, pojednostaviti svoje poslovanje za različite potrebe povezivanja u roamingu i dobiti korist od centralizirane upravljačke konzole za cijelu flotu SIM kartica HMD Connect Pro - sigurna povezanost te kompletni transparentni troškovi u cijelom svijetu.