Huawei alernativu za Uber našao u Boltu

Huawei alernativu za Uber našao u Boltu

Huawei je unatoč američkim sankcijama posljednja dva mjeseca najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, što je maestralan uspjeh u trenucima pandemije koronavirusa, koji je usporio Samsung, Apple i sve konkurente izvan kineskih granica. Ali, to je vjerojatno samo privremeno stanje pa kineski gigant mora razmišljati dalje i to čini.

Sklopio je partnerstvo s Boltom, Uberovim konkurentom na europskom tlu. Konkretnije, Huawei je u svoju trgovinu aplikacijama AppGallery uvrstio Bolt i to je velika stvar jer korisnici sad dobivaju ne samo mogućnost prijevoza, već i mogućnosti dostave hrane jer Bolt ima i te mogućnosti odnedavno.

Također, Bolt se počeo širiti, nije više samo u Europi, već u redom zemljama gdje Huawei i dalje bilježi sjajne rezultate prodaje. Riječ je o središnjoj i istočnoj Europi, Švedskoj, Rusiji, nekim zemljama iz Zajednice neovisnih država (CIS), afričkim zemljama i najvećim meksičkim gradovima.

Pametan potez od strane Huaweija jer Bolt je treća najbržerastuća tehnološka kompanija u Europi i prikupio je 109 milijuna američkih dolara kako bi se okrenuo prema dostavi hrane. Sad će sasvim sigurno imati još podosta više korisnika jer Huawei ima milijune ljude uz sebe, čak i na uređajima koji nemaju Googleove usluge, proizvode i aplikacije.

Inače, AppGallery je platforma za distribuciju aplikacija i pruža novu alternativu svojim korisnicima. Kao jedna je od prve tri svjetske trgovine za aplikacije, Huawei AppGallery sada je dostupan u preko 170 zemalja te regija s 400 milijuna aktivnih korisnika mjesečno (MAU) koji pokrivaju glavne aplikacije i usluge širom svijeta.

Dolazi s cjelovitim sustavom sigurnosti i zaštite, uključujući provjeru stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za siguran rad aplikacije, tvrde u Huaweiju i objašnjavaju da sve aplikacije prolaze strogi test provjere kako bi spriječili programere da djeluju zlonamjerno. Također, tu je i sustav određivanja dobi kako bi se stvorilo sigurno okruženje za djecu, te filtriranje aplikacija koje nisu prikladne za njihov dobni raspon...

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.