HT uložio dodatnih 15 milijuna kuna u nadogradnju svog data centra

HT uložio dodatnih 15 milijuna kuna u nadogradnju svog data centra

Novo ulaganje od 15 milijuna kuna, dostizanje Tier3 standarda, strateško partnerstvo s Microsoftom ključni su za usluge koje svojim korisnicima u data centru nudi najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom. U brojkama HT-ov data centar ima 2000 četvornih metara prostora serverskim salama, ukupno 288 rackova i sveukupno može primiti više od 12 000 servera.

HT Data Centar uređen je prema TIER 3 standardima, što za korisnike znači da su se morali pratiti i osigurati svi zahtjevi koje ta razina podrazumijeva, kako kroz projektnu dokumentaciju, tako i kroz samo izvođenje radova i na kraju održavanje Data Centra, ističe Andrija Šimić, ICT Product Manager u HT-u.

HT je svoj data centar otvorio u lipnju 2014. godine. Tada je uloženo 62,5 milijuna kuna. Što je danas nadograđeno? Koliko je koštala nadogradnja postojećeg data centra?

U Hrvatskom Telekomu itekako smo svjesni trenda digitalizacije i potrebe za ubrzanjem digitalne transformacije poduzeća kao jednog od čimbenika bržeg gospodarskoga rasta i razvoja društva. Upravo je zato modernizacija i udvostručenje kapaciteta našega Data Centra u Zagrebu – kao važnog preduvjeta digitalizacije poslovanja – među našim ključnim strateškim ciljevima.

Tako smo samo ove godine uložili više od 15 milijuna kuna u proširenje i modernizaciju našega Data Centra, kako bismo još lakše podržali migraciju poslovanja u cloud, bilo da je riječ o privatnom, public ili hibridnom cloudu. Također, aktivno radimo i na unaprjeđenju postojećih usluga kolokacije i virtualnih servera te s našim strateškim partnerom Microsoftom radimo na uvođenju novih i naprednijih tehnologija. S novom investicijom nadograđene su dvije nove sistemske sale te je kapacitet Data Centra praktički udvostručen.

Uz to, cijeli Data Centar postao je još više korisnički orijentiran. To znači da su svi prostori prenamijenjeni kako bi dali punu podršku našim korisnicima po pitanju Disaster Recoveryja, prostora za rad, održavanja edukacija, implementacije rješenja, nadzora i sl.

Kakve usluge danas HT nudi u svojem data centru?

Odabirom infrastrukturnog rješenja u Data Centru Hrvatskog Telekoma korisnici izbjegavaju velika kapitalna ulaganja u opremanje vlastitog prostora, izgradnju redundantnog napajanja, protupožarnog sustava, specijalnog sustava za rashlađivanje prostora i ostale sustave tehničke zaštite, što je danas minimalan standard za smještaj IT sustava i „mission-critical“ servera na kojima leži cjelokupno poslovanje tvrtke. Postoji više modaliteta i inačica usluge te posebnih rješenja za zadovoljenje potreba svakog korisnika, ali ako bismo ih grupirali, onda bi to bile sljedeće usluge.

Kao osnovna usluga tu je kolokacija , koja služi za smještanje korisnikove infrastrukture u HT Data Centar visoke raspoloživosti i vrhunskih sigurnosnih standarda, ili izgradnju vlastitog „private cloud“ rješenja a naknada uključuje i 24/7 tehničku podršku Službe za korisnike. Time se oslobađaju korisnikovi resursi i prostor, kao i briga oko održavanja i sigurnosti. Jedna od mogućnosti uključenih u ponudu su dedicirani linkovi koji nude direktnu povezanost s HT Data Centrom, a ujedno se rasterećuje primarni link korisnika.

Odabirom modernih virtualnih servera korisnik može nadograditi svoju postojeću infrastrukturu, a sama je nadogradnja isplativija od kupnje fizičkih servera, dok zahvaljujući sigurnosnim i backup alatima (kao što su Veeam Backup i replikacija) svi korisnikovi podaci i kritični sustavi mogu biti zaštićeni kako od nepovratnog gubitka, tako i od DDoS te raznih hakerskih napada.

A kako bi korisnici mogli što lakše prebaciti svoje poslovanje u cloud i započeti digitalnu transformaciju, ili je dodatno ubrzati, na raspolaganju su im i Managed & Professional Services, u sklopu kojih će im iskusni Combisovi stručnjaci pružati podršku na svakom koraku – od pomne analize korisnikove postojeće infrastrukture, njegovih poslovnih potreba i mogućnosti, do predlaganja rješenje skrojenog po mjeri te same realizacije tog rješenja.

U suradnji sa strateškim partnerom Microsoftom, Hrvatski Telekom prvi je u Hrvatsku doveo Microsoft Azure Stack, jednu od najbrže rastućih cloud platformi u svijetu koja korisnicima u Hrvatskoj omogućuje istovremeni pristup najmodernijim cloud sustavima i upravljanje podacima koji ostaju u Hrvatskoj. Riječ je o ekstenziji Microsoft Azure cloud platforme, a na njegovom marketplaceu korisnicima su dostupni gotovi produkti kao što su VM, CRM, E-commerce, web serveri i drugo. Korištenje Azure Stack usluga u cloudu odlikuje sloboda pri izgradnji, upravljanju i raspoređivanju aplikacija na velikoj globalnoj mreži pomoću omiljenih alata i okvira.

Što za korisnike znači Tier 3 sukladnost i koliko ju je komplicirano bilo postići?

Uptime Institute razvio je standard klasifikacije data centara, poznat kao 'Tier standard', kojim se opisuju četiri vrste data centara na temelju razine njihove raspoloživosti. Time su definirani tehnološki standardi koji moraju biti zadovoljeni kako bi se postigla određena razina dostupnosti, a korisnici mogu biti sigurni da postoji standard kojega se pružatelj usluge mora držati.

HT Data Centar uređen je prema TIER 3 standardima, što za korisnike znači da su se morali pratiti i osigurati svi zahtjevi koje ta razina podrazumijeva, kako kroz projektnu dokumentaciju, tako i kroz samo izvođenje radova i na kraju održavanje Data Centra.

Svaka od četiri TIER kategorije jamči određenu razinu raspoloživosti, pa tako TIER 3 razina raspoloživosti, koju nudi i prošireni HT Data Centar, jamči raspoloživost od barem 99,982% na godišnjoj razini, odnosno do maksimalno 98 minuta neraspoloživosti godišnje. Za usporedbu, TIER 1 razina jamči do maksimalno 22 sata godišnje neraspoloživosti, dok najviša, TIER 4 razina, koju imaju najveći data centri u svijetu, jamči do 26 minuta neraspoloživosti godišnje.

U skladu s TIER 3 razinom, sva IT oprema u HT Data Centru ima dvostruko neovisno napajanje i hlađenje. Svaki je sustav neovisan o drugome i potpuno redundantan, pa ako jedan sustav iz bilo kojeg razloga prestane raditi, uključuje se drugi. Ova redundantnost osigurava neprekidno napajanje i hlađenje kako bi se mogao zajamčiti neometan rad servera, što u konačnici znači da svi korisnikovi kritični sustavi mogu nesmetano raditi, a podaci biti dostupni.

Kod korištenja usluga data centra koliko se korisnika odlučuje za kolokaciju vlastite opreme, a koliko za korištenje IT infrastrukture kroz opciju Infrastructure as a Service (IaaS)?

U jednakom su omjeru zastupljena oba rješenja. Postoji više razloga koji na to utječu, a jedan od ključnih je i taj je li korisnik već investirao u nabavku vlastitog hardvera. Ukoliko je i to se odnosi na serversku infrastrukturu, onda je korisnik spremniji uzeti standardnu kolokaciju. No, trend u kojem se ide su hibridna rješenja i po ovom pitanju, ali i po pitanju korištenja public ili privatnog clouda.

Sigurnost je za sve korisnike iznimno važan. Što HT nudi kada je u pitanju sigurnost poslovanja, opreme? Kako ponuditi full time disaster recovery?

Na gotovo 2000 četvornih metara serverskog prostora TIER 3 razine pouzdanosti nalazi se nekoliko stotina serverskih ormara. Riječ je o velikoj skupini umreženih računalnih servera koji se koriste za daljinsko pohranjivanje, obradu ili distribuciju velikih količina podataka. Projekt unapređenja HT Data Centra proveden je sukladno najvišim međunarodno propisanim tehnološkim, sigurnosnim i ekološkim standardima za data centre.

Korisnicima su na raspolaganju cjelovita kvalitetna i sigurna rješenja za smještaj, rad i nadzor njihove opreme. HT Data Centar napaja se dvostrukim vanjskim i dvostrukim unutarnjim izvorima energije, putem transformatorskih stanica i stabilnih dizelskih elektroagregata, te dvostrukim neprekidnim napajanjem s baterijskom akumulacijom. Sigurnosni standardi uključuju tjelesnu zaštitu, višestruku kontrolu pristupa, videonadzor te sustave zaštite od požara s automatskim gašenjem, čime je osigurana maksimalna sigurnost opreme i podataka. Sve su ovo aspekti fizičke sigurnosti, kojoj se još dodaje potreba za cyber sigurnošću koju u pojedinim slučajevima (kao, primjerice, u slučaju IaaS rješenja) osigurava Hrvatski Telekom, dok je u drugim slučajevima mora osigurati sam korisnik.

Disaster Recovery može se ponuditi kroz nekoliko rješenja, od potpune sinkrone i automatske replikacije i podizanja serverske infrastrukture koja preuzima rad svih aplikacija, do običnih sustava backupa koje korisnik sam podiže. Konkretno, Hrvatski Telekom korisnicima može ponuditi DRaaS (Disaster Recovery as a Service). Nakon analize korisnikovih potreba i izrade Disaster Recovery plana pokreće se replikacija korisnikovih servera prema HT Data Centru. Lokacija korisnika optičkim se linkom povezuje s HT Data Centrom u kojem se nalaze replicirani korisnikovi serveri, podaci, aplikacije i servisi.

U slučaju katastrofe na lokaciji korisnika (zbog ljudske pogreške, kvara servera ili prirodnih nepogoda), osiguran je kontinuitet poslovanja jer se produkcija prebacuje na replicirane servere u HT Data Centru. Korisnik kasnije ima mogućnost zadržati i nastaviti svoje poslovanje na HT infrastrukturi ili vratiti sve na svoju primarnu lokaciju.

S kojim je tvrtkama HT surađivao na dogradnji podatkovnog centra jer primjerice na prvoj izgradnji veliki dio radio je primjerice Končar?

I sada su angažirani većinom domaći izvođači, a kao jedan od glavnih izvođača bila je tvrtka Atos.

Koliko je za HT važna suradnja s Microsoftom vezano uz Azure?

Microsoft je odabran za strateškog partnera u nadogradnji i transformaciji našega najvećeg data centra, koji je time postao najsuvremeniji podatkovni centar značajno većih kapaciteta. Naše partnerstvo će osigurati bržu digitalnu transformaciju hrvatskog tržišta jer se pri nadogradnji koristi Microsoft Azure Stack tehnologija koja omogućuje ekstenziju računalnog oblaka Azure u okruženje data centra te na taj način donosi agilnost i ubrzanu inovaciju, dok se istovremeno upravo kroz ovakav hibridni model ispunjavaju razni regulatorni zahtjevi poput onoga da podaci ne napuštaju Hrvatsku. Time Hrvatski Telekom želi postati ključni partner tvrtkama na putu prema digitalizaciji po pitanju infrastrukturnih rješenja.

HT Data Centar u brojkama:

Površina

2000 četvornih metara – prostor serverskih sala

Broj rackova

288

Kapacitet servera

Više od 12 000

Angažirana strujna snaga

4 MW

Snaga sustava hlađenja

1MW

Broj kilometara kablova

Pet tisuća kilometara što korisničkih što onih Hrvatskog Telekoma

UPS

Dostupnost je osigurana za 45 min neovisnosti za puni kapacitet

Agregati

Ugrađeni u redundantnom radu dizelski agregati pojedinačne snage po 1100 kW za pričuvno napajanje električnom energijom s podzemnom cisternom za gorivo kojom se omogućava neprekinuti rad agregata do 72 sata.

Trenutna popunjenost

Prostor izrađen u prvoj fazi u potpunosti je popunjen, a sada nakon udvostručenja kapaciteta govorimo o novim smještajnim kapacitetima od 144 rackova ili otprilike mogućnosti za smještaj dodatnih 6000 servera, odnosno informatičke opreme.

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.