HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

Uz novi tablet ElitePad koji je ponajprije namijenjen poslovnim korisnicima, HP je predstavio hrvatskom tržištu i predstavio niz višenamjenskih pisača, monitora, hibridno računalo. Novi ElitePad namijenjen je prije svega tvrtkama, ali i državnoj administraciji, te u zdravstvenim ustanovama.

Ovaj tablet težak je 680 grama i tanak svega 9,2 mm. Posjeduje 10,1-inčni ekran s IPS matricom prekriven zaštitinim staklon Corning Gorilla 2. ElitePad je baziran na Intelovom procesoru Atom koji omogućava pokretanja svih uobičajenih Windows aplikacija, a kao operativni sustav koristi se Windows 8. Za korisnike je vrlo važno da ima 2GB radne memorije i čak 64GB SSD (Solid state disk), odnosno memorije za pohranu podataka.

Ono što ElitePad izdiže iznad konkurencije su posebno osmišljeni dodaci kojima se poboljšava funkcionalnost uređaja HP Smart Jackets. Ovi dodaci uključuju integriranu tipkovnica, USB i HDMI priključke, mogućnost korištenja dodatne baterije.

Za poslovne korisnike, vrlo značajan je da u IT infrastrukturi neke velike tvrtke ili organizacije na jednostavan se način omogućuje upravljanje i održavanje uređaja olakšani zahvaljujući hardverskoj podršci za arhitekturu x86, kao i podršci za rješenja HP Client Management.

Uz ovaj tablet HP je predstavio i HP ENVY x2 kombinaciji prijenosnika i tableta. Kako bi bilo jednostavno za korištenje, ENVY je izgrađen od aluminija, ima sve 1,4 kilograma i 11,6 inčni zaslon. Uređaj pogoni novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav, a u njega je ugrađen Intelov dvojezgreni Atom procesor.

Kako to ne bi bilo sve, HP je predstavio i novu generaciju monitora i to HP Envy koji dolazi s Beats Audio i tehnologijom IPS dolazi u veličini od 27 inča (68,6 centimetara), a glavna mu je karakteristika izuzetna kvaliteta zvuka u ugrađenim zvučnicima. tanak svega 14 milimetara, ima aluminijsko kućište.

Osim HP Envyja, na tržištu su već dostupni HP IPS u veličini od 22 i 23 inča (55 odnosno 58 centimetara), namijenjeni privatnim korisnicima.

Kako tvrde u HP-u posebno je zanimljiv 11 milimetara „debeo“ monitor oznake HP x2401 veličine 24 inča (61 centimetar) i opremljen pozadinskim LED osvjetljenjem te tehnologijom MVA. U kompletu stiže i nosač VESA pomoću kojeg je monitor moguće postaviti i na zid.

Još iz kategorije

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

04.08.2022.

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju će uskoro biti bespovratna sredstva za unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalnu transformaciju, digitalni marketing, razvoj kibernetičke otpornosti te razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

03.08.2022.

Porsche eBike Performance sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja.