HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

Uz novi tablet ElitePad koji je ponajprije namijenjen poslovnim korisnicima, HP je predstavio hrvatskom tržištu i predstavio niz višenamjenskih pisača, monitora, hibridno računalo. Novi ElitePad namijenjen je prije svega tvrtkama, ali i državnoj administraciji, te u zdravstvenim ustanovama.

Ovaj tablet težak je 680 grama i tanak svega 9,2 mm. Posjeduje 10,1-inčni ekran s IPS matricom prekriven zaštitinim staklon Corning Gorilla 2. ElitePad je baziran na Intelovom procesoru Atom koji omogućava pokretanja svih uobičajenih Windows aplikacija, a kao operativni sustav koristi se Windows 8. Za korisnike je vrlo važno da ima 2GB radne memorije i čak 64GB SSD (Solid state disk), odnosno memorije za pohranu podataka.

Ono što ElitePad izdiže iznad konkurencije su posebno osmišljeni dodaci kojima se poboljšava funkcionalnost uređaja HP Smart Jackets. Ovi dodaci uključuju integriranu tipkovnica, USB i HDMI priključke, mogućnost korištenja dodatne baterije.

Za poslovne korisnike, vrlo značajan je da u IT infrastrukturi neke velike tvrtke ili organizacije na jednostavan se način omogućuje upravljanje i održavanje uređaja olakšani zahvaljujući hardverskoj podršci za arhitekturu x86, kao i podršci za rješenja HP Client Management.

Uz ovaj tablet HP je predstavio i HP ENVY x2 kombinaciji prijenosnika i tableta. Kako bi bilo jednostavno za korištenje, ENVY je izgrađen od aluminija, ima sve 1,4 kilograma i 11,6 inčni zaslon. Uređaj pogoni novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav, a u njega je ugrađen Intelov dvojezgreni Atom procesor.

Kako to ne bi bilo sve, HP je predstavio i novu generaciju monitora i to HP Envy koji dolazi s Beats Audio i tehnologijom IPS dolazi u veličini od 27 inča (68,6 centimetara), a glavna mu je karakteristika izuzetna kvaliteta zvuka u ugrađenim zvučnicima. tanak svega 14 milimetara, ima aluminijsko kućište.

Osim HP Envyja, na tržištu su već dostupni HP IPS u veličini od 22 i 23 inča (55 odnosno 58 centimetara), namijenjeni privatnim korisnicima.

Kako tvrde u HP-u posebno je zanimljiv 11 milimetara „debeo“ monitor oznake HP x2401 veličine 24 inča (61 centimetar) i opremljen pozadinskim LED osvjetljenjem te tehnologijom MVA. U kompletu stiže i nosač VESA pomoću kojeg je monitor moguće postaviti i na zid.

Još iz kategorije

Dell Technologies i AT&T suradnja na Open Source Edge Computing platformi i 5G Software infrastrukturi

Dell Technologies i AT&T suradnja na Open Source Edge Computing platformi i 5G Software infrastrukturi

22.08.2019. komentiraj

Dell Technologies i AT&T zajedno istražuju razvoj ključnih područja otvorene infrastrukture za mreže nove generacije, koje će biti potrebne davateljima usluga prilikom podržavanja usluga u 5G svijetu, tvrde iz ove dvije kompanije i dodaju da 5G nije samo evolucija od 4G. 5G zahtijeva masovnu transformaciju te softversko definiranu, raščlanjenu i otvorenu infrastrukturu za automatizaciju isporuke i upravljanja mobilnim uslugama i nove telemetrije na temelju analitike kako bi se osigurala konzistentna razina usluga.

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.