HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

Uz novi tablet ElitePad koji je ponajprije namijenjen poslovnim korisnicima, HP je predstavio hrvatskom tržištu i predstavio niz višenamjenskih pisača, monitora, hibridno računalo. Novi ElitePad namijenjen je prije svega tvrtkama, ali i državnoj administraciji, te u zdravstvenim ustanovama.

Ovaj tablet težak je 680 grama i tanak svega 9,2 mm. Posjeduje 10,1-inčni ekran s IPS matricom prekriven zaštitinim staklon Corning Gorilla 2. ElitePad je baziran na Intelovom procesoru Atom koji omogućava pokretanja svih uobičajenih Windows aplikacija, a kao operativni sustav koristi se Windows 8. Za korisnike je vrlo važno da ima 2GB radne memorije i čak 64GB SSD (Solid state disk), odnosno memorije za pohranu podataka.

Ono što ElitePad izdiže iznad konkurencije su posebno osmišljeni dodaci kojima se poboljšava funkcionalnost uređaja HP Smart Jackets. Ovi dodaci uključuju integriranu tipkovnica, USB i HDMI priključke, mogućnost korištenja dodatne baterije.

Za poslovne korisnike, vrlo značajan je da u IT infrastrukturi neke velike tvrtke ili organizacije na jednostavan se način omogućuje upravljanje i održavanje uređaja olakšani zahvaljujući hardverskoj podršci za arhitekturu x86, kao i podršci za rješenja HP Client Management.

Uz ovaj tablet HP je predstavio i HP ENVY x2 kombinaciji prijenosnika i tableta. Kako bi bilo jednostavno za korištenje, ENVY je izgrađen od aluminija, ima sve 1,4 kilograma i 11,6 inčni zaslon. Uređaj pogoni novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav, a u njega je ugrađen Intelov dvojezgreni Atom procesor.

Kako to ne bi bilo sve, HP je predstavio i novu generaciju monitora i to HP Envy koji dolazi s Beats Audio i tehnologijom IPS dolazi u veličini od 27 inča (68,6 centimetara), a glavna mu je karakteristika izuzetna kvaliteta zvuka u ugrađenim zvučnicima. tanak svega 14 milimetara, ima aluminijsko kućište.

Osim HP Envyja, na tržištu su već dostupni HP IPS u veličini od 22 i 23 inča (55 odnosno 58 centimetara), namijenjeni privatnim korisnicima.

Kako tvrde u HP-u posebno je zanimljiv 11 milimetara „debeo“ monitor oznake HP x2401 veličine 24 inča (61 centimetar) i opremljen pozadinskim LED osvjetljenjem te tehnologijom MVA. U kompletu stiže i nosač VESA pomoću kojeg je monitor moguće postaviti i na zid.

Još iz kategorije

Samsung još jednom pomaknuo granice u razvoju poluvodiča

Samsung još jednom pomaknuo granice u razvoju poluvodiča

19.04.2019. komentiraj

Samsung uspijeva konstantno pomicati granice, a ovaj put dokazao je to na području poluvodiča jer uspješno se završila proizvodnja jednog od pet nanometara. Uspjeh se može zahvaliti korištenju tehnologije Extreme Ultra Violet, a s ponosom je južnokorejski tehnološki gigant to i sam objavio.

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe u svom je centru za korisnička iskustva u nizozemskom gradu Venlo organizirala godišnji događaj za korisnike „Cutting Edge“. Na tom su događaju predstavljene inovacije u ponudi rješenja za tisak na pojedinačne listove i održane demonstracije rada i utjecaja na rast poslovanja.

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

15.04.2019. komentiraj

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.