HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

Uz novi tablet ElitePad koji je ponajprije namijenjen poslovnim korisnicima, HP je predstavio hrvatskom tržištu i predstavio niz višenamjenskih pisača, monitora, hibridno računalo. Novi ElitePad namijenjen je prije svega tvrtkama, ali i državnoj administraciji, te u zdravstvenim ustanovama.

Ovaj tablet težak je 680 grama i tanak svega 9,2 mm. Posjeduje 10,1-inčni ekran s IPS matricom prekriven zaštitinim staklon Corning Gorilla 2. ElitePad je baziran na Intelovom procesoru Atom koji omogućava pokretanja svih uobičajenih Windows aplikacija, a kao operativni sustav koristi se Windows 8. Za korisnike je vrlo važno da ima 2GB radne memorije i čak 64GB SSD (Solid state disk), odnosno memorije za pohranu podataka.

Ono što ElitePad izdiže iznad konkurencije su posebno osmišljeni dodaci kojima se poboljšava funkcionalnost uređaja HP Smart Jackets. Ovi dodaci uključuju integriranu tipkovnica, USB i HDMI priključke, mogućnost korištenja dodatne baterije.

Za poslovne korisnike, vrlo značajan je da u IT infrastrukturi neke velike tvrtke ili organizacije na jednostavan se način omogućuje upravljanje i održavanje uređaja olakšani zahvaljujući hardverskoj podršci za arhitekturu x86, kao i podršci za rješenja HP Client Management.

Uz ovaj tablet HP je predstavio i HP ENVY x2 kombinaciji prijenosnika i tableta. Kako bi bilo jednostavno za korištenje, ENVY je izgrađen od aluminija, ima sve 1,4 kilograma i 11,6 inčni zaslon. Uređaj pogoni novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav, a u njega je ugrađen Intelov dvojezgreni Atom procesor.

Kako to ne bi bilo sve, HP je predstavio i novu generaciju monitora i to HP Envy koji dolazi s Beats Audio i tehnologijom IPS dolazi u veličini od 27 inča (68,6 centimetara), a glavna mu je karakteristika izuzetna kvaliteta zvuka u ugrađenim zvučnicima. tanak svega 14 milimetara, ima aluminijsko kućište.

Osim HP Envyja, na tržištu su već dostupni HP IPS u veličini od 22 i 23 inča (55 odnosno 58 centimetara), namijenjeni privatnim korisnicima.

Kako tvrde u HP-u posebno je zanimljiv 11 milimetara „debeo“ monitor oznake HP x2401 veličine 24 inča (61 centimetar) i opremljen pozadinskim LED osvjetljenjem te tehnologijom MVA. U kompletu stiže i nosač VESA pomoću kojeg je monitor moguće postaviti i na zid.

Još iz kategorije

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

Raste potreba za IT uslugama i rješenjima

10.01.2020. komentiraj

Prošlu 2019. godinu možemo smatrati godinom kontinuiteta rasta ključnih parametara ICT industrije. Rasla je zaposlenost, rasli su ukupni prihodi, izvoz, a vjerujem i profitabilnost, što je iznimno bitno za ojačavanje bilanci, osiguravanje financijskih sredstava za istraživanje i razvoj, ali i rezervi za premošćivanje najavljenih kriznih perioda u budućnosti, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave King ICT-a Plamenko Barišić.

Izazovi širenja Spana

Izazovi širenja Spana

09.01.2020. komentiraj

Završavamo naš pregled očekivanja ITevaca u 2020. godini s osvrtom na prošlu 2019. i to s tvrtkom koja je krajem prošle godine postala d.d. i time iskoračila dodatno prema burzi. Naravno, za one koji prate stanje na domaćoj IT sceni odmah je jasno da je riječ o jednoj od najvećih domaćih IT tvrtki Spanu čiji predsjednik Uprave Nikola Dujmović kaže kako je 2019. je bila naporna i izazovna jer su se širili i geografski i tehnološki.