HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

HP s novim tabletom u utrci za poslovne korisnike

Uz novi tablet ElitePad koji je ponajprije namijenjen poslovnim korisnicima, HP je predstavio hrvatskom tržištu i predstavio niz višenamjenskih pisača, monitora, hibridno računalo. Novi ElitePad namijenjen je prije svega tvrtkama, ali i državnoj administraciji, te u zdravstvenim ustanovama.

Ovaj tablet težak je 680 grama i tanak svega 9,2 mm. Posjeduje 10,1-inčni ekran s IPS matricom prekriven zaštitinim staklon Corning Gorilla 2. ElitePad je baziran na Intelovom procesoru Atom koji omogućava pokretanja svih uobičajenih Windows aplikacija, a kao operativni sustav koristi se Windows 8. Za korisnike je vrlo važno da ima 2GB radne memorije i čak 64GB SSD (Solid state disk), odnosno memorije za pohranu podataka.

Ono što ElitePad izdiže iznad konkurencije su posebno osmišljeni dodaci kojima se poboljšava funkcionalnost uređaja HP Smart Jackets. Ovi dodaci uključuju integriranu tipkovnica, USB i HDMI priključke, mogućnost korištenja dodatne baterije.

Za poslovne korisnike, vrlo značajan je da u IT infrastrukturi neke velike tvrtke ili organizacije na jednostavan se način omogućuje upravljanje i održavanje uređaja olakšani zahvaljujući hardverskoj podršci za arhitekturu x86, kao i podršci za rješenja HP Client Management.

Uz ovaj tablet HP je predstavio i HP ENVY x2 kombinaciji prijenosnika i tableta. Kako bi bilo jednostavno za korištenje, ENVY je izgrađen od aluminija, ima sve 1,4 kilograma i 11,6 inčni zaslon. Uređaj pogoni novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav, a u njega je ugrađen Intelov dvojezgreni Atom procesor.

Kako to ne bi bilo sve, HP je predstavio i novu generaciju monitora i to HP Envy koji dolazi s Beats Audio i tehnologijom IPS dolazi u veličini od 27 inča (68,6 centimetara), a glavna mu je karakteristika izuzetna kvaliteta zvuka u ugrađenim zvučnicima. tanak svega 14 milimetara, ima aluminijsko kućište.

Osim HP Envyja, na tržištu su već dostupni HP IPS u veličini od 22 i 23 inča (55 odnosno 58 centimetara), namijenjeni privatnim korisnicima.

Kako tvrde u HP-u posebno je zanimljiv 11 milimetara „debeo“ monitor oznake HP x2401 veličine 24 inča (61 centimetar) i opremljen pozadinskim LED osvjetljenjem te tehnologijom MVA. U kompletu stiže i nosač VESA pomoću kojeg je monitor moguće postaviti i na zid.

Još iz kategorije

TOP 5 helpdesk aplikacija

TOP 5 helpdesk aplikacija

14.02.2019. komentiraj

Poslovanje bez kupaca je kao automobil bez motora - nigdje ne ide. Stoga je usluga koju kroz poslovanje nudimo ključna da bismo zadržali postojeće klijente i pridobili nove, a u današnje vrijeme u tome nam pomažu i specijalizirane aplikacije.

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

12.02.2019. komentiraj

Za sve koji rade na i s računalima iznimno je bitno ne gubiti koncentraciju jer teško ju je zadržati, posebno u vremenu kad na svim stranama možemo pronaći nešto iznimno zanimljivo. Pitanje koje se zbog toga postavlja jest može li se uopće zadržati koncentracija i ne skretati pogled na nešto što se ne tiče onoga što radimo... Jest!

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

11.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon najavila je novo izdanje svoje platforme treće generacije imageRUNNER ADVANCE s novom verzijom programske podrške 3.8. Taj bogati portfelj s 26 proizvoda i 7 linija sa svim uređajima nudi visoku sigurnost i intuitivno sučelje. Treće izdanje platforme razvijeno je za cijelu ponudu višefunkcijskih pisača i nudi nadogradnje za svaki uređaj iz spomenute linije.